Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Mysza 21:45, 02 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
To może nie podlewaj tych klonów. Może za mokro mają.

Gosiu już sama nie wiem.Mówisz?To spróbuję
Madzenka 21:45, 02 maj 2015

Twoje sosny maja bradziej niebieski czy całkiem zielony kolor? Bo jesli zielony to berberysy beda pasowaly. Ja jak zwykle doradzę tarwki, duuuuużo trawek i jeszcze troche trawek

Kosdrzewiny uwielbiam ale one potzrebują dużo słońca. Lepiej sadzic w takich miejscach bukszpany lub cisy. Zurawki limonkowe i hakone tez świetnie sobie dadza rade.
Mysza 21:49, 02 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Myszą a dlaczego ja u Ciebie nie bywam skoro Ty jesteś u mnie stałym gościem? Ja sie zapytowuję ?

Ale tyle stron do nadrobienia od stycznia?...... Jak ja Twoj ogród ogarnę??
Pocofam sie troszke

Hi hi hi
Spoko, ja uwielbiam te Twoje trawy, bukszpany i całą resztę
Zapraszam przy czasie, a wiem że niewiele go u Ciebie.Wszyscy pędzimy w zawrotnym tempie i życie nam ucieka, ach...

Dziękuję Madżenko za info z Nigrą
Jutro pędzę po specyfiki i pryskamy
Mysza 21:50, 02 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)
Fajnie te fale wyszły

Gosiu też mi się podobają i to nawet bardzo
Dziękuję.
Iwk4 21:54, 02 maj 2015

Mysza napisał(a)

Asiu kupuje się tak fajnie
Później trzeba biegać po ogrodzie i dumać gdzie posadzić te ponadplanowe roślinki To też jest fajne, a jak nie pasują to możemy do donic wsadzić

Jak dostałam w gratisie Lirope, dwa tygodnie z doniczką biegałam i nie wiedziałam, gdzie posadzić. Teraz w gratisie dostałam dwie perovskie, które były zaplanowane. Pan nie chciał ich sprzedać, bo niby jeszcze słabo wystartowały. Jak je zobaczyłam, to stwierdziłam, że i tak lepiej, niż te moje na rabacie. Powiedziałam do pana, że bez nich nie wracam, i dostałam. Chciałam za nie zapłacić, a pan powiedział, ze to gratis do magnolii .
Mysza 21:57, 02 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Twoje sosny maja bradziej niebieski czy całkiem zielony kolor? Bo jesli zielony to berberysy beda pasowaly. Ja jak zwykle doradzę tarwki, duuuuużo trawek i jeszcze troche trawek

Kosdrzewiny uwielbiam ale one potzrebują dużo słońca. Lepiej sadzic w takich miejscach bukszpany lub cisy. Zurawki limonkowe i hakone tez świetnie sobie dadza rade.

Sosny są zielone i kosodrzewina ma ten sam odcień.Tylko ten klon jest żółty i ż.wschodni lekko w żółć wpada.Sąsiadka za moimi sosnami ma niebieskawe iglaki.
Hakone jest świetnaI berberyski dam.Bukszpana gdybym dała to pasowałby do frontowej obwódki, ale dziewczyny pisały, że może za dużo będzie tej zieleni w tym miejscu???Hm
A żurawki dziewczynom robale pozjadały i sama nie wiem.Limonkowe są śliczne

W tygodniu pociągnę temat dalszej części tej długiej rabaty
Dziękuję za ewentualne sugestie
Mysza 21:59, 02 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Jak dostałam w gratisie Lirope, dwa tygodnie z doniczką biegałam i nie wiedziałam, gdzie posadzić. Teraz w gratisie dostałam dwie perovskie, które były zaplanowane. Pan nie chciał ich sprzedać, bo niby jeszcze słabo wystartowały. Jak je zobaczyłam, to stwierdziłam, że i tak lepiej, niż te moje na rabacie. Powiedziałam do pana, że bez nich nie wracam, i dostałam. Chciałam za nie zapłacić, a pan powiedział, ze to gratis do magnolii .

Iwonko takie gratisy to super.A nad chciejstwami ach...sama wiesz.Muszę z listą jeździć na zakupyI z dekalogiem Danusi
Mysza 22:06, 02 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Grilujesz, a my tu na relację czekamy

Kasiu nie ma co pokazywać.Jeszcze troszkę zostało Panom do zrobienia.Kostka prawie skończonaJeszcze troszkę.
Grill jutro, bo dzisiaj tyle spraw załatwialiśmy, że skończyło się w restauracji

Tulipanki jeszcze kwitną

Iwk4 22:08, 02 maj 2015

Dekalog Danusi bardzo przydatny
Mysza 22:47, 02 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Dekalog Danusi bardzo przydatny

Oj bardzo