Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:55, 26 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sadzę na ok 10 cm, sypię ziemię a potem 5 cm kory. Zawsze mi wychodzą wiosną. Głębiej mi się nie chce

OK, zapamiętane - 10 cm, na to 5 cm kora
Kondziowy Ogród :) 09:52, 26 wrz 2012

Do góry
Ell, jesteś wielka!

Zamieniłaś Kondzia pesymistę-kwękacza w Kondzia - optymistę

Kondzio - tak trzymaj
Kondziowy Ogród :) 09:46, 26 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Same barany w ogrozie, a to trzeba wpuścić kozy....... nie bedzie bałaganu w roślinach, nie bedzie chwastów.. i kosiarka niepotrzebna....

I ogrodu nie będzie))))))))))))
Kondziowy Ogród :) 09:40, 26 wrz 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Czeba powtarzać dobra dziewczyna jest Barany bardzo dobre są

Siem pogubiłam... Ell - baran. Kondzio - baran. (no i Baraga - baran).

Gosia (Kaisog) też baran???
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 09:38, 26 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Tess - mój balkon jest z gumy niestety moja doba nijak nie chce powtórzyć tego fenomenu, niezależnie jak bardzo staram się w nią powciskać rozmaite zajęcia... no nie chce się rozszerzyć... jest tyle rzeczy do zrobienia... chyba, że kosztem snu, ale ja tak kocham spać

No popatrz, to zupełnie jak moja doba Sen ograniczyłam już do pięciu, czasem tylko sześciu godzin i... nadal za krótka....

Ograniczam do 4 i tak za krótka.... ale wpadłąm się przywitac
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 09:35, 26 wrz 2012

Do góry
Ozz napisał(a)

Tess - mój balkon jest z gumy niestety moja doba nijak nie chce powtórzyć tego fenomenu, niezależnie jak bardzo staram się w nią powciskać rozmaite zajęcia... no nie chce się rozszerzyć... jest tyle rzeczy do zrobienia... chyba, że kosztem snu, ale ja tak kocham spać

No popatrz, to zupełnie jak moja doba Sen ograniczyłam już do pięciu, czasem tylko sześciu godzin i... nadal za krótka....
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 09:30, 26 wrz 2012

Do góry
Witam wszystkich zaglądających w nieco ,,zapuszczonym" chwastem zapomnienia wątku

Kukliku- maluj koniecznie, najlepiej zanim wsadzisz mój zamysł był taki, by je na biało pociągnąć, ale czasowo na razie nic z tego

Agatko - oj się zdziwisz jak kiedyś pokażę to ,,kubańskie" - używam do mięsa, do sałatki, na kanapkę zamiast szczypiorku... ma intensywny aromat coś między rozmarynem i oregano, a rośnie jak głupie.
Drzewko szczęścia - do szczęścia, potrzebuje: mało ziemi, sporo słońca (choć daje radę też w innych warunkach) i podlewania jak się czasem przypomni (nie lubi być zalewane). Służy mu też wystawianie latem na zewnątrz - wtedy szaleje ze wzrostem, a brzeg liścia, aż się robi czerwony z radości

Abiko - na Zieloną

Diano - witam Ciebie i twą hiszpańską opaleniznę

A dla wszystkich, którym się zdarza tu zaglądnąć, taki oto widoczek (ponownie, pałac w Kowarach):

Relacje z wycieczek po Szlaku Pałaców i Ogrodów zostawiam na długie, zimowe wieczory
W Gąszczu u Tess 09:02, 26 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ciekawe, dlaczego o świcie wszystkie ptaki lecą ze wschodu na południowy-zachód. Słowo daję, wszystkie które podczas robienia tych zdjęć widziałam, leciały - pojedynczo lub parami - w tym samym kierunku

Pewno im to ,,cholerne" słońce spać przeszkadza
Kondziowy Ogród :) 07:21, 26 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Pewnie podziwiam cie za to ze potrafisz sadzić i robić takie piekne rabaty z niczego

Jak - z niczego? Z roślin przecież
A że piękne, to odrębna sprawa (ale nie należy tego powtarzać zbyt często, bo Gosia majątek wyda na snikersy

Barany wszystkie, łączmy się!
Czeba powtarzać dobra dziewczyna jest Barany bardzo dobre są
Mój kawałek raju II 00:45, 26 wrz 2012

Do góry
ale ja lubię zbieraćtakie świrowanie nie jest groźne, dobranoc Tess
Kondziowy Ogród :) 00:31, 26 wrz 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Pewnie podziwiam cie za to ze potrafisz sadzić i robić takie piekne rabaty z niczego

Jak - z niczego? Z roślin przecież
A że piękne, to odrębna sprawa (ale nie należy tego powtarzać zbyt często, bo Gosia majątek wyda na snikersy

Barany wszystkie, łączmy się!
Mój kawałek raju II 00:27, 26 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
no i przymrozków nie było jak gdzie indziej

Dobranoc, Aniu

A na grzyby może nie chodź już więcej, skoro przyprawiają Cię (prawie) o świrowanie....))))))))))
Mój kawałek raju II 00:23, 26 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Oj, Aniu, jakie cudne, malutkie, zdrowiutkie maślaczki
Mniam...

Tess myślałam, że zaświruję w tym lesie jak je zobaczyłam, ale u nas prawie codziennie teraz na Warmii po troszeczku pada deszczyk, no i przymrozków nie było jak gdzie indziej
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 00:16, 26 wrz 2012

Do góry

Nie poganiam, ale chętnie coś byśmy już obejrzeli...
Mój kawałek raju II 00:15, 26 wrz 2012

Do góry
Oj, Aniu, jakie cudne, malutkie, zdrowiutkie maślaczki
Mniam...
W Gąszczu u Tess 00:03, 26 wrz 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
Już czas na nie Teresko, czas do "lepszych klimatów"

Pewnie tak.
A jak zdjęć nie pokażesz, to pogadamy
W Gąszczu u Tess 00:01, 26 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Chyba było zimno?

A i owszem. Oto dowód

Myślę, że powinnam już chyba zrobić to, co moje koty czynią już od dobrych kilku godzin

W Gąszczu u Tess 23:56, 25 wrz 2012

Do góry
Słoneczko jest już tuż tuż, zaraz wychynie zza widnokręgu... Niebo na wschodzie jaśnieje...

Ale dla odmiany zaróżowiło się lekko na południu:

Więcej już nie widziałam bo rodzina wstała i żądania wysuwała)))))
W Gąszczu u Tess 23:48, 25 wrz 2012

Do góry
Ciekawe, dlaczego o świcie wszystkie ptaki lecą ze wschodu na południowy-zachód. Słowo daję, wszystkie które podczas robienia tych zdjęć widziałam, leciały - pojedynczo lub parami - w tym samym kierunku
Tu nawet widać takiego jednego wędrowniczka

Na wschodzie wstające słonko rozpłomieniło całe niebo, i nawet na zachodzie niebo różowiało:

W Gąszczu u Tess 23:43, 25 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Nie mam kiedy zrobić zdjęć ogrodu - rano długo ciemno, a potem już trzeba do pracy wychodzić, a jak wracam z pracy, to już znowu za mało światła. Pewnie będą najwcześniej w sobotę.

Więc zamiast mojego ogrodu - moje niebo o poranku wczoraj, około szóstej rano

Chyba było zimno? co nie odbiera fotkom urody
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies