Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowe zacisze 15:28, 09 kwi 2014

Do góry
Jeszcze parę migawek

Magnolia gwiaździsta , posadzona w tamtym roku, ma 1 (słownie: jeden) kwiatek. No cóż, trzeba ją będzie nieco podkarmić
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:40, 09 kwi 2014

Do góry
Aniu ja się cieszę, że Ty w ogóle dajesz radę do mnie zajrzeć... Magnolia to Picture i warta moje świra Dzięki za info o wzroście. Rozchodnik jest ekspansywny ale ponieważ ja go tak bardzo nie kocham - choć bardzo ładny jest jak kwitnie to ja go tnę co chwilę, może dam radę a jak nie to będę musiała goryczkę przesunąć bo rozchodnika więcej i jest kocykiem dla powojników

Bogusiu - tanio - tylko nie wiem jakiej wysokości były te giełdowe - ja chcę trochę wysokie to może temu drożej
Moja bajka 13:17, 09 kwi 2014

Do góry
ANIA napisał(a)
Pięknie kwitnie magnolia, a na zakupy do Lidla też się pofatyguję, może też coś upoluję. Pozdrawiam.

Ciekawe Aniu czy coś będzie z tych pnączy. Ale za taką kasę można ryzykować W ogrodniczym u mnie powojniki kosztują ok 16zł. Ten żółty widać, że się opuszcza, a fioletowy na razie łysy jak kolano. Zobaczymy.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:10, 09 kwi 2014

Do góry
Tylko 5 stronek nadrobiłam.. wybacz....... magnolia piękna.. nie doczytałam jaka to.... i warta Twego Świra.... Dzień Świra??
One stoją 2 lata, chyba idą w korzenie, a potem idą w góre.. nabierają przyspieszenia...

I pochwalę klimatyczne detale z bluszczem........ w każdej chwili mogłabym ten kącik Ci ukraść...

A i rozchodnik.. zarośnie ci goryczkę.. weź rozchodnika eksmituj na odległosć..
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:17, 09 kwi 2014

Do góry
Ooooo, a do mnie właśnie jest w drodze podobny zestaw roślin . Fajnie, że Magnolia potwierdza trafność zestawienia Deep Blue z Frosted C.! Raźniej mi, bo moje kombinacje może będą miały w takim razie jakiś sens.

Beata, nie wiem, czy już masz na oku dostawcę roślin, jeśli nie, a do mnie przyjdą ładne, to mogę dać Ci namiary lub ewentualnie dowiesz się, jakiego sklepu unikać . (mam jednak nadzieję na tę pierwszą opcję )
A miało być tak pięknie.... 12:14, 09 kwi 2014

Do góry
beta napisał(a)
łaaałłłł....jakie zakupy...ja tez czekam na przesyłke...jak dojdzie to sie chwalić będę...cudne te pełne tulipany...magnolią się zachycam...choć sama nie mam i nie planuję....popatrzę na Wasze...buźka

Ja jeszcze tylko muszę kupić zamienniki za złote trawki i na tym koniec chyba......
Magnolia piękna jest,szkoda tylko że tak krótko kwitnie
Moja bajka 12:00, 09 kwi 2014

Do góry
Pięknie kwitnie magnolia, a na zakupy do Lidla też się pofatyguję, może też coś upoluję. Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 11:40, 09 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moja soulangina już przekwita, przyszłam pozachwycać się Twoją. A rh elite dopiero zaczyna neiśmiało otwierać pąki, mimo że za gabionami w cieniu rosnie calutki jest bordowy

U Ciebie cieplej to i magnolia przekwita , szkoda bo to zachwycajace widoki jak kwitna magnolie , dziwne ze Elite u mnie wczesniej niz u Ciebie ale najważniejsze ze zakwitnie a listkami bordowymi nie ma sie co przejmowac , pewnie to jej ochrona przed zimnem , nie ma zielinego , nie ma przemiany materii , łatwiej zimę przetwac.Pozdrówka.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:17, 09 kwi 2014

Do góry
Masz tyle miejsca,że możesz poszaleć

U mnie odpowiedz na twoje pytanie,a tu znalazłam fajne zestawienie odmian.

http://zojalitwin.wordpress.com/2010/10/20/magnolia-odmiany/

http://www.galeriakwiatow3.republika.pl/podstrona2.html
A miało być tak pięknie.... 11:11, 09 kwi 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ale piękne kwiaty! Jaka to magnolia? Przeprowadzam casting

To prawdopodobnie Alexandrina, mam ją już 15 lat ,z czasów kiedy się metkami nie interesowałam
Gwiażdzistą białą też miałam,ale nornice ją podgryzły.Nie ma takich pięknych kwiatów,ale zapach......

W biedronie są magnolie po 12,99 ,to los na loterii, bo piszą tylko jakie kolory,ale chyba się skuszę na jedną bo wszystkie są piękne
Moja bajka 10:26, 09 kwi 2014

Do góry
Moja żółta magnolia już w pełnej krasie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:58, 09 kwi 2014

Do góry
Zdjecia obejzane i podziwiam wszystko po kolei sliczna magnolia moja mlodziutka cale 2 paki posiada. Ciagle u ciebie podziwiam stawik kiedy u mnie taki bedzie na razie prace ziemne w moim wykonaniu trwaja, a dzis pada wiec odpoczywam i juz oczmi wyobrazni widze jak bedzie choc narazie zastane znowu mnustwo wody a do dalszej pracy potrzebna koparka by na glebokosc powiekszyc. A u ciebie pieknie podziwiam nadal
Ogród ogrodniczki 09:50, 09 kwi 2014

Do góry
Śliczne kule bukszpanowe no i narcyzy już Ci kwitną U mnie jeszcze nie. Magnolia też jeszcze chwila i pokaże na co ją stać
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:42, 09 kwi 2014

Do góry
widzę, widzę- ładnie
Zostań przy dwóch strażnikach, aleja za mocna by była chyba
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:41, 09 kwi 2014

Do góry
postarałaś się i to jak wisienki prościutkie i jak wysoko szczepione magnolia piękna
podlewa u ciebie?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:29, 09 kwi 2014

Do góry
W tym czasie magnolia rozwinęła swoje kwiaty

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:21, 09 kwi 2014

Do góry
jakie dobre wiadomości!
Ja też zaglądam do mikołajków prawie codziennie. Rosną!
A z papryki nic mi nie wyszło, ani jedna- jakaś 'zepsuta' jestem.
dzięki że o mnie pamiętasz, aż mi głupio.

Za czosnki o. trzymam kciuki.
Purple S od Ciebie są już wielkie. Niektóre Krzyśki też, a inne dopiero się pokazały. Dziwne jakieś- może dlatego że kupowałam z kilku źródeł, różnej wielkości, więc może i z witalnością u nich różnie.

fajnie Ci się udało z platanami.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:04, 09 kwi 2014

Do góry
AniaK napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie Anitko. Magnolia śliczna, a miejsce, jakby rosła tam zawsze. Już pierwsze ozdoby świąteczne wykonałaś, wianek prezentuje się bardzo ładnie.
Pozdrawiam serdecznie

Aniu droga, dziekuję za tyle miłych słów.

Jak otwarłam dziś komputer i zobaczyłam, ile sympatycznych osób mnie odwiedziło, to od razu zrobiło mi się dobrze na serduchu

Życzę Wam wszystkim miłego i słonecznego dnia Pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:03, 09 kwi 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

Bo Anitka jest jak elf. Delikatna, przemiła i pracowita
Anita,
Piękne odsłony wiosny u Ciebie.
Cudowne miejsce wybrałaś dla magnoli gdy tylko oglądałam zdjęcia pomyślałam sobie "czy tam stała magnolia?". Czyli wygląda jakby była tam od zawsze

Tosieńko kochana Bardzo Ci dziękuję za takie miłe słowa Muszę koniecznie przed świętami wpaść do Ciebie choćby na krótką chwilkę, bo mam coś dla Ciebie

Pozdrawiam serdecznie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:01, 09 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ozdoba bardzo się wpasowała w otoczenie, poduchy żagwinowe i inne kwitnące piękne no i magnolia oczywiście i wiśnia na którą i Marzenka zwróciła uwagę pozdrawiam

Witaj Aniu Dziękuję za odwiedzinki i pochwały Czekam teraz na tę wiśnię, aż otworzy pączki W zeszłym roku bardzo bujnie kwitła

Pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies