Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:15, 06 kwi 2014

Do góry

Po dwóch latach zakwitła magnolia - chyba sadziłem różową - bo biała na białej ścianie niezbyt wygląda Susan jeszcze w pąkach

Kondziowy ogrod cz II 22:12, 06 kwi 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Kwiaty są piękne, takie mocno "kulkowe" i ten kolor. Super. Moja jeszcze nie pokazała kwiatu, ale mam nadzieje, że w końcu się zdecyduje.

Dziś oglądałam na giełdzie Genie- kwiaty mają bardzo podobne, ale była już taka większa i kolor kwiatów był bardziej nasycony.

Właśnie o tym tez dziś przeczytałam- im starsza magnolia Black Tulip, tym ten kolor jest mocniejszy
jak ja ja zobaczyłem to odrazu sie zakochalem widziałem podobna ale nie pamietam nazwy faktycznie była ciemniejsze ale i droższa ale mi sie ta bardzo spodobała od pierwszego zobaczenia hi hi hi
Kondziowy ogrod cz II 22:10, 06 kwi 2014

Do góry
Kwiaty są piękne, takie mocno "kulkowe" i ten kolor. Super. Moja jeszcze nie pokazała kwiatu, ale mam nadzieje, że w końcu się zdecyduje.

Dziś oglądałam na giełdzie Genie- kwiaty mają bardzo podobne, ale była już taka większa i kolor kwiatów był bardziej nasycony.

Właśnie o tym tez dziś przeczytałam- im starsza magnolia Black Tulip, tym ten kolor jest mocniejszy
Liliowo i kolorowo:) 22:03, 06 kwi 2014

Do góry
Piękne zdjęcia wiosenne
Cudowna magnolia, też jestem ciekawa nazwy, wygląda trochę jak moja Iolanthe. Buziaki
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:53, 06 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu ale cudna magnolia Ja też kcem Zapomniałam że nie mam miejsca Trudno będę podziwiać twoją Buziaki zostawiam

Gosieńko- nie wierzę, przecież chcieć to móc. Znajdziesz miejsce- te żółte są piękne.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:50, 06 kwi 2014

Do góry
Kasiu ale cudna magnolia Ja też kcem Zapomniałam że nie mam miejsca Trudno będę podziwiać twoją Buziaki zostawiam
Miejska ogrodniczka :) 21:27, 06 kwi 2014

Do góry
luiza_jakubowska napisał(a)
Magnolia cudna!!! Pozdrawiam.

Ojej, jak ja mogłam cie przeoczyć! Cieszę się, że zajrzałaś i dziękuje za miłe słowa ))
Miejska ogrodniczka :) 21:13, 06 kwi 2014

Do góry
Anitko, dzięki Szkoda, że tak daleko mamy do siebie wpadłabym do ciebie na gofra z pajdą domowego chlebka Chociaż... nie wiem, czy bym zdążyła przed twoją bandą Moja działa podobnie, wystarczy się odwrócić i nie ma - czarna dziura

Karola ta magnolia ma tyle lat, że nawet nie wiem, czy to popularna odmiana, czy nie Ale wiem, że teściowa kupowała ją w arboretum w Rogowie, jeśli cos ci to pomoże
Wtedy zakupiła tez dwie inne magnolie, prześliczne, ale chyba bardziej wrażliwe na mróz, bo nie przeżyły. Ostała się jedna, ale za to siłaczka ))

Co do złomowiska, to wiesz, ze ja uwielbiam twój ogród, ten gąszcz - cały - razem ze "złomowiskiem"

Edit: Karolka, sprawdziłam, jest u nich w sprzedaży
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:52, 06 kwi 2014

Do góry
Bardzo dziękuję Wam dziewczyny i chłopaki za przemiłe wpisy

Bogda, sumak wciąż rośnie, muszę go przesadzić do doniczki i dam Ci znać, jak będzie pewne, że przetrwa transport

A propos dekoracji, nabyłam taką oto w TK Max ostatnio

Tulipany, szafirki, żagwin i barwinek już w pełni rozkwitu

A nowa magnolia otwarła dziś pąki Mam nadzieję, że jutro ją będę mogła posadzić. Miejsce zostaje, to już postanowione Dzięki za wsparcie pomysłu.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:33, 06 kwi 2014

Do góry
Magnolia, pierisy, szafirki można by długo wmieniać... tyle dobra, a tak sporadycznie zdjęcia pokazujesz.
Rabata przed domem wygląda bardzo dobrze a po dosadzeniu planowanych roślin będzie super, chociaż myśle czy cis nie zgubi igieł za hortensjami z powodu braku słońca.
Powiem Ci, że z Carexami zrobiłem wiele lepszy interes moje były po 8, a jednego dostałem gratis czyli wychodzi po ok 6,6
Druga rabata przed domem to idealnie przygotowany teren pod nasadzenia, nic tylko planować.
O trawniku nic nie wspominam... też bym taki chciał, marzenia.
Prac nad stawem jestem ciekawy.
Kondziowy ogrod cz II 20:20, 06 kwi 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Konrad no cudo ta Magnolia masz zdjęcie tak w całości
jest na zdjęciach dalej hi hi hi
Rododendronowy ogród II. 20:17, 06 kwi 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Dzięki, w sumie też w tym kierunku moje myślenie biegło. To co teraz kwitnie najbardziej cieszy i najbardziej jest wyczekiwane.
Naprzeciw miejsca gdzie pracuję kwitnie od tygodnia piękna magnolia - olbrzymi krzew, drzewo raczej, cała w jasnych, prawie białych kwiatach, cudo! Przeniosłabym ją chętnie do siebie, bo ja się już mogę tak pięknej nie doczekać Sporo na Dolnym Śląsku takich wiekowych magnolii, najczęściej przy starych poniemieckich domach rosną. Ciekawe ile mają lat.

Pewnie są piękne i stare, ale my też takie miec bedziemy-kiedyś
Kondziowy ogrod cz II 20:08, 06 kwi 2014

Do góry
Konrad no cudo ta Magnolia masz zdjęcie tak w całości
Ogród niby nowoczesny ale... 19:43, 06 kwi 2014

Do góry
Moja korona zaraz zakwitnie - sprawdziłam - kolor żółty...szkoda, że nie różowy ale...;D co tam.

magnolia lada moment pęknie....

szafirki dają czadu...podobają mi się

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:40, 06 kwi 2014

Do góry
Cudnie! Magnolia chyba może tam być!
Miejska ogrodniczka :) 19:08, 06 kwi 2014

Do góry
Magnolia zjawiskowa! Ptaszkowi tez ładnie na rabacie! Do garów mówisz? Ja dzisiaj robiłam gofry z nowego przepisu , wyszły pycha!!! Chrupiace! Załapałam sie na jednego....moi chłopcy zeżarły wszystkie! Dbają o moją figurę chyba
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:02, 06 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Nic nie poradzę na to że znowu ją obfociłam - wiem, wiem, świr jest no jest ale tak się z niej cieszę

]

Anulka .... Noo Ty i świr ??.. Ja CIem proszem ....

Fajna ta magnolia , nie wiedziałam że one tyle czasu potzrebuja by stać się gigantycznym kwitnących drzewem ... Achhhhh.. Ćwiczą tą naszą cierpiliwość aj ćwiczą

Ściskam
Ogród cioci 18:33, 06 kwi 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
narcyze śliczne , pamiętam ich setki w domu rodzinnym teraz same znikły,coś je chyba zeżarło jak twoja magnolia od obraziła się?

Elu chyba się od obraziła bo pąki zaczynają pękać Buziak
Miejska ogrodniczka :) 17:53, 06 kwi 2014

Do góry
Jak to się stało że nie kupiłam tego ptaszyska? Bosko u Ciebie wygląda! Wśród tych szpargałów nie wyglądał, wcale
Magnolia BOSKA właśnie taką chcę, jaka to odmiana? Tylko że wielka rośnie, buu. Więc chyba się mogę nacieszyć u Ciebie i tyle
pozdrawiam!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:12, 06 kwi 2014

Do góry
Oj dawno nie było zdjęć Cudnie jest, myślałem że magnolia tam już rośnie, a patrze a ona w doniczce. Pasuje tam idealnie, jedyny problem to chyba liście w stawiku, ale to taki problem jak wcale
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies