Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

Richie 21:44, 15 kwi 2014

mira napisał(a)
ale rewolta , a ta brama to nie wiem w którym miejscu
ciekawa jestem tych domków dal owadów, masz już ?

Mira, przepraszam że z opóżnieniem odpowiadam," brama " to ta...

Domki już mam 4 szt. większe i mniejsze, rozmieszcze je w różnych miejscach ogrodu
Richie 21:56, 15 kwi 2014

mira napisał(a)
Wyogladałam wszystko a dawno mnie nie było to trochę miałam atrakcji, ten cis na niskiej nóżce to cudo - super udana inwestycja

To prawda nie było Cię ani widać ani słychać i brakowało nam Ciebie
Ten cis o żółtych igłach też mnie się podoba i myślę , że pasuje do tego miejsca.

mira 22:18, 15 kwi 2014

ach! pasuje do tego miejsca idealnie, obyś niczym nóżki mu nie osłonił poza korą bo to cały urok
tulipany widziałam, u mnie jeszcze te na które czekam nie kwitną a te z poprzednich lat mają bardzo dorodne liście ale tylko liście - trochę sucha jesień też się przyczyniła do słabego kwitnienia.

pozdrawiam
Richie 23:03, 17 kwi 2014

Z tulipanami tak się teraz porobiło, że najładniejsze są w pierwszym sezonie po posadzeniu a w następnych kwitną coraz słabiej i bardziej idą tylko w liście a kwiatów jest coraz mniej. W każdym roku muszę dosadzać nowe. Dawniej to przez kilka lat cebulek się nie wykopywało, nie przesadzało i w tym samym miejscu rosły i kwitły jak szalone Takie mamy czasy..

agatanowa 23:31, 17 kwi 2014

Richie, bo wtedy można więcej zarabiac, a tak to co za interes sprzedać raz i potem stracić klienta na kilka lat? To tak jak ze wszystkim obecnie, choćby z częściami do samochodów; ale również z farmacją: po co szukać lekarstwa na niektóre choroby, jesli można zarabiać na zaleczaniu, leczeniu objawowym i to przez całe lata, do końca życia "klienta"?
Katkak 07:18, 18 kwi 2014

agatanowa napisał(a)
Richie, bo wtedy można więcej zarabiac, a tak to co za interes sprzedać raz i potem stracić klienta na kilka lat? To tak jak ze wszystkim obecnie, choćby z częściami do samochodów; ale również z farmacją: po co szukać lekarstwa na niektóre choroby, jesli można zarabiać na zaleczaniu, leczeniu objawowym i to przez całe lata, do końca życia "klienta"?

A i choćby sprzęt RTV, albo AGD jaki był dawniej wytrzymały. Moi rodzice nadal mają lodówkę, którą dostali w prezencie ślubnym i jest sprawna (tyle, że nie stoi w domu tylko w pomieszczeniu gospodarczym, ale nadal się przydaje ). A teraz pralka, czy lodówka kilka lat i do wymiany, bo okazuje się, że naprawa kosztuje drożej niż kupno nowej.
Richie 21:35, 18 kwi 2014

Wszystkim odwiedzającym moją stronę

Richie 22:41, 22 kwi 2014

Magnolia przekwitła to kolej na wiśnie japońską

Richie 22:54, 22 kwi 2014

tulipki stopniowo pokazują kolory

mira 23:06, 22 kwi 2014

No faktycznie tulipankowo ten fioletowy z białą obwódką ciekawy
a te co dawniej były co roku to żółte albo czerwone z grupy Darwina - chyba je sprawdzę , ale widzisz że jest tak bogata oferta, że kupujemy wymyślne tulipany a nie klasyczne czerwone no i te wymyśle nie są trwale.

pozdrawiam