U mnie nie ma takich mocno żółtych. U mnie Pilgrin ma prawie białe pąki. Jak tylko rozkwitnie, to będziesz wiedzieć na pewno. Jej nie można pomylić z inną różą.
A ta na ostatnim zdjęciu to jaka to róża?
Dziękuję w pierwszej chwili przeraziła mnie intensywność tej miedzi, ale na szczęście zmywa się przy każdym myciu.
Tym róży ściągam od kilku dni po 25 przekwitniętych kwiatów, żeby płatki nie wpadały w rozplenice bądź goździki.
Pierwsza róża to CHRLES AUSTIN
Na kolejnych jest LEANDER. Czy widać różnicę między nimi? Obie mają sztywne pędy. kwitną bukietami i prawie bez zapachu. Obie podobnie zmieniają swój kolor podczas kwitnienia i obie są zdrowymi różami.
W życiu kłosowca nie kupiłam Ale jeżeli to kolejna pomyłka zakupowa, to niech sobie będzie kłosowiec
Czy róża The Pilgrin ma takie żółte pąki? Co chwila jakieś zagadki, za dużo nowości w tym roku kupiłam
Przyśmietnikowa fajnie mi wyszła, ale nie mogę jej ładnie wykadrować. Kiedy siatka zarośnie bluszczem, żeby ukryć śmietniki?
Wczoraj u mnie cały dzień padał deszcz. Padał, mżył, kapał... Ilości umiarkowane - od piątku do niedzieli aż 7l wody/m2... Tyle, że ziemia wilgotna, rośliny spłukane i bardziej zielone. W zlewni dolnej i środkowej Warty susza hydrologiczna
A na poważnie, weź no cyknij i wklej zdjęcie tej części, w której wczoraj rozmawiałyśmy - tej od bramy zapasowej. Może coś tu się wspólnie uradzi? Nie masz tam okna na górze by zrobić zdjęcie z góry?
To na pewno nie chwast. Jak wyciagałam z ziemi to miało zbitą bryłę korzeniową w torfie. Na pewno wsadziłam to do gruntu z doniczki. Tylko zupełnie nie pamiętam kiedy i co to... Podejrzewałam barbulę, bo kupiłam ją na Gardenii i padła po pierwszych przymrozkach. No zobaczymy czym się ta zagadka okaże
Różanka już jest właściwie zapełniona Większość roślin czeka w przechowalniku. Chcę tylko dokupić piwonię, może dwie i ewentualnie jakieś wypełniacze. Fajny efekt będzie dopiero na wiosnę, bo 90% róż w przechowalniku zakwitło i nie będę ich ruszać do jesieni. Tylko Queen of Sweden nie ma pąków.
Przechowalnikowe Conte de Chambord i Elmshorn
Aniu, nie mam za co. Naprawdę masz przepiękny , perfekcyjny ogród
Nasze oczy widziały tylko piękne rośliny, kwiaty, piękne rabaty i cały śliczny ogród
wielkie brawa za wszelkie prace i pomysłowości !!
spotkanie było wesołe, przyjemne,energetyczne , zostające na długo w pamięci
Co do gożdzików kamiennych tych białych odpowiedziałam ci tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/10228-debowe-zakatki?page=84 .
Maczki mam tylko takie.
To jak możesz z tych innych zbierz nasionka, plisss
Proszę o pomoc w identyfikacji mojego problemu. Trawnik 4-letni, na bieżąco nawożony równomiernie, niemożliwe, żeby w tym miejscu dostał więcej azotu.
Trawa koszona regularnie 2x w tygodniu, odmiana Barenbrug Green Universal.
Dodam, że nie mam zwierząt, które mogłyby obsikiwać ogród. Czasem bezpańskie koty się tu kręcą, ale raczej interesują je donice z kwiatami niż trawa.
Trawnik jest również regularnie podlewany przez system nawadniania automatycznego. Nigdy wcześniej takich plam nie miałem.