Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 07:05, 21 cze 2020

Do góry
gierczusia napisał(a)
Kobieto co Ty robisz tym stipom ,że one takie cudne ??? Tniesz , nawozisz, gadasz do nich ??? uchyl rabka tejemnicy

Elu w stanie obecnym stipy leżą rozkraczone -leje od tygodnia i chyba mają dość deszczu
a tak poważnie ,to nic z nimi nie robię -ziemia glina -pomieszana z korą ,piaskiem ,gnojówki w zeszłym sezonie lałam -w tym jeszcze nie -bo nie mam kiedy przez te ulewy

Buziaki

deszczowymaj napisał(a)
Madziu czy ja już pisałam ,że masz pięknie ?
Podziwiam niezmiennie za porządeczek
Jeżówki konkretne kępy będzie mrauuuu

Asiu dobrze ,że na fotkach nie widać bałaganu
jeśli ślimaki mi wszystkiego nie zeżrą ,to jeżówki powinny być ładne
na razie pięknie kwitnie lawenda

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ja też nie wyrabiam , chyba jeszcze nawet bardziej niż Ty.
Nie ma się co martwić forum nie ucieknie, trudno jest być wszędzie na bieżąco.
Jak będziesz miała chwilkę to foć i później dawaj zdjęcia, bo fajnie Ci sie juz wszystko rozrosło.

Daria na pewno masz racje -forum nie ucieknie ,ale lubię oglądać moje ulubione ogrody ,jak się zmieniają ,dojrzewają itp.,itd. …..i chciałabym ,żeby właścicielki wiedziały ,że też do nich zaglądam mnie cieszy ,jak do mnie przychodzicie
Buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 06:58, 21 cze 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Ale pięknie Tak soczyście, czysto, równo ... i te zwiewne trawy, biała rabata, skalniak, oczka ...

Aniu dziękuję bardzo bardzo

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madzia cudnie jest. Tyle już kwitnie? Przetaczniki, krwawniki, róże. U mnie wszystko w pąkach jeszcze.Czekam

Gosiu dziękuję do ideału daleko ,ale cieszy ,to co jest uwielbiam kwiaty ,mogłabym mieć cały ogród nimi obsadzony ,tylko ,żeby tego czasu było więcej na chodzenie i doglądanie ich …..
Miłej Niedzieli

Kawa napisał(a)
o matko jak ładnie i jaki porządek no!!
u mnie to jedno na drugim chyba za gęsto mam
oczka pięknie zarastają a rośliny jak malowane!

Kamila dziękuję za komplementy

…..wiem ,że po czasie piszę i teraz pewnie masz jeszcze wk...a na ogród -ale nie znikaj -roślinki po tej nawałnicy powstaną na pewno i znowu będą cieszyć ….
Buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 06:52, 21 cze 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Kochana obejrzałam relację z twojego powrotu, ślicznie wszystko ci się rozrasta. Co to za róża? Jest taka ładna.
I na drugiej fotce - ta wyprostowana kępa z białymi kwiatuszkami (za białą szałwią)? Kombinuję moją białą rabatkę przy doorenbosach i takich wypełniaczy potrzebuję Długo kwitnie?
I jeszcze pytanie o ostróżki - one są wieloletnie czy tak jak naparstnice - wędrujące?
A tak w ogóle to widziałam twoją propozycję u mojej imienniczki - no rewelacja! Muszę i ja wykorzystać twój wypoczęty umysł i wenę Mam ochotę na demolkę pewnej rabaty i coś zupełnie nowego

Iwonka
różyczka -to chyba Eden rose -ale nie jestem pewna …..
na drugiej fotce ,to krwawnik kichawiec -jest tam jeszcze biała monarda ,naparstnica ,ostrózki,białe róże ,szałwia ,ice dance -były białe irysy ,ale nie przeżyły …
ostrózek miałam tam chyba z 10 sztuk-przeżyła 1 -coś u mnie nie bardzo chcą rosnąć …

którą rabatę chcesz demolować ?
nadrobię u siebie ,to lecę zobaczyć
Buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 06:44, 21 cze 2020

Do góry
Makusia napisał(a)
Madzia świetnie wygląda biel na rabatach- bardzo dostojnie.

Marta dziękuję ....lubię biel na tej rabacie było jeszcze pełno ostróżek białych -przeżyła tylko jedna ….2 białe róże też padły ….czekam .czy biała monarda zakwitnie
Buziaki

beata_m napisał(a)

Madziu nic nie na bieżąco jestem ale zerkam sobie w przerwie w pracy z bułką w ręce ... patrzę na Twoje zdjęcia i myślę sobie ... kawał dobrej roboty Madzia!!! ogród wygląda z tygodnia na tydzień piękniej widać zaangażowanie i miłość

Beatka dziękuję .....powolutku doprowadzam ten mój kawałek świata do ładu
jeszcze wiele brakuje ,ale cieszy ,to co jest
ja też nie jestem w stanie być na bieżąco na forum ,chociaż bardzo bym chciała
Buziaki i Miłej Niedzieli

abiko napisał(a)

Oj coś mi się wydaje, że więcej niż kilka

Kwitnie ci już krwawnik czy ja źle widzę?

Aguś czekam na wypłatę wtedy poszaleję z różami -mam jeszcze wiele miejsca na nie
krwawnik kwitnie -jako pierwszy Paprica i żółte ,a teraz już pozostałe zaczynają -miały być białe ,a widze ,że niektóre różowieją
Buziaki

patrz jak penstemony od Ciebie urosły
Ogród z wilkiem zamkn. 06:35, 21 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Madziulka, streszczam: postawiliśmy pergolę. Wszystko Niewiele straciłaś . A chwastami to się nie przejmuj, przecież to też roślinki
Przetaczniki śliczne. Muszę o nich pomyśleć
Buziaki

Asiu Galgasiu widziałam -świetna ta pergola i mur i brama -fajnie ,to wszystko się razem komponuje
przetaczniki są bezproblemowe -prawie -bo po kwitnieniu ścinam i znowu zakwitają
u mnie leje od tygodnia non stop ,nie da się nic robić w ogrodzie …..a mam jeszcze sporo do ogarnięcia
Buziaki

Ania111 napisał(a)

Oj , jak fajniutko
Mamy te same lampy

Uwielbiam taka zieleń,
Jak nie jest jeszcze spalona przez słońce

Aniu dziękuję za komplementy
u mnie teraz jest bardzo zielono -bo leje od tygodnia ….trawy nie da się nawet skosić ,nie mówiąc o plewieniu
Miłej Niedzieli

Ogród z wilkiem zamkn. 06:30, 21 cze 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Madzia, co masz posadzone wkoło oczek takie płożące?
Ogród nawet po kilku dniach niebytności zadbany. U mnie ciągle coś gdzieś leży na środku drogi, tarasie i w innych miejscach. Przez to zdjęć nie mam ochoty robić.

Iwonka
najpierw mnie nie było 4 dni ,a teraz od tygodnia leje non stop -nie mam kiedy zrobić porządku ….bałagan też mam- tylko na fotkach omijam -kadruję zdjęcia
koło oczek mam macierzankę ,irysy ,przetaczniki ,jeżówki i hakone -irysy przycięte ,bo po dzieleniu były połamane i straszyły ,jeżówki dzielone ,więc też ich nie widać ...

Miłej Niedzieli
Ogród z wilkiem zamkn. 06:25, 21 cze 2020

Do góry
effka napisał(a)
Madziu, jesteś stęskniłam się za Twoim boskim ogrodem!

Powiedz, co to za cudnej urody różyczka ta jasnoróżowa przy drewnie? Piękna jest
Oczkowa zachwyca. Kup kosiaćce i obsadź wokoło i do środka płytko. Cudnie kwitną a potem ładnie liście zdobią.

Nie pisałam do Ciebie w sprawie wizyty u mnie, bo nas nie było od środy do niedzieli.

Busz masz totalny, I love IT!

Ewcia
różyczka to Eden Rose
kosaćcie mam koło oczek ,ale ponieważ były dzielone ,to po przekwitnięciu je przycięłam ,bo straszyły połamanymi liścmi
wizytą się nie przejmuj -na pewno kiedyś się uda szybką kawkę wypić
Buziaki
busz mi się robi wszędzie

Ogród z wilkiem zamkn. 06:21, 21 cze 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Ale przyjemnie się ogląda taki zadbany ogród

Helen dziękuję za komplementy ,chociaż pewnie wiesz,że fotki przekłamują
u mnie leje non stop ,więc chwasty mają teraz raj
Miłej Niedzieli

cały czas leje

sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia ja nie widzę, żeby było zarośnięte, pięknie masz, a wyjazdy też potrzebne

Sylwuś wyjazdy uwielbiam ,podróże ,to kolejna moja pasja ,ale po każdym powrocie nie wiem ,gdzie ręce włożyć ,bo jakoś przez kilka dni niebytu wszędzie robią się zaległości
teraz w dodatku deszcz nie chce przestać padać ….stipy już się położyły od nadmiaru wody

i taki gość mnie co rano odwiedza

Buziaki i Miłej Niedzieli

Ogród niby nowoczesny ale... 00:53, 21 cze 2020

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ewuś, takie zdjęcia znalazłam. Są z zeszłego roku
Na daszek wykorzystaliśmy resztki blachy tej na dachu i elewacji

Ja tak patrzę na te domki i się zastanawiam czy jest coś czego D nie umiałby zrobić?
Wszystko co robicie wygląda bardzo profesjonalnie
Pozazdrościć
Zszywkowy ogród marzeń :) 00:12, 21 cze 2020

Do góry

Te dwie ślicznoty
Zszywkowy ogród marzeń :) 00:06, 21 cze 2020

Do góry
zszywka napisał(a)

a cóż to za piękność ?
Pissardi fajnie wygląda taka parasolowata się zrobiła
Mirkowy ogród (początki) 23:51, 20 cze 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka współczuję tego zalewania. Wiem co to znaczy też tak kiedyś miałam. Zrobiłam melioracje wewnętrzna i już mnie nie zalewa. Trzeba robić trawnik ze spadkiem , albo ziemi nawiew.
Mam prawie wszystko posadzone na wzniesieniach a trawnik ze spadkiem.
Po tej suszy zeszłorocznej teraz wiosna żeśmy rynny pootwierali i nam płynie na trawnik tam niech wsiąka.

Te horty bardzo dorodne wszystkie będą kwitły. Ta o ciemnych pędach to wanilia zielone to mogą być różne jak zakwitną będzie wiadomo.

Spokojnej nocy

Elu u mnie piach i woda szybko wsiąka.Hortek mam ze 20 sztuk i wszystkie mega pięknie kwitną z.
Teraz to szukam już tylko kolekcjonersko Hortensji.
Ostatnio kupiłam Wims Red.Ciekawa jestem czy zakwitnie.m

Po tygodniu chyba troszkę urosła
Mój ogrodowy pamiętnik 23:49, 20 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Czosnki zakwitły aż dwa . Oto pierwszy.

Liliowce przesadzone do donic porosły i będą kwitły.

Jak smakują owoce świdośliwy lamarckiej? Jaki kolor powinny mieć dojrzałe kulki?

Zmokłe róże. Nie ma jak się nimi cieszyć bo ciągle pada.

U mnie dojrzała śwdośliwa ma owoce takie ciemne, ja ją średnio lubię, ale za to mój mąż ją lubi, nie wiem czy moja też jest lamarcka i czy to ma znaczenie, myślę że musisz jeszcze poczekać aż posmakujesz
Ostatnia róża bardzo ładna super fota

Podziwiałam różę, a tu te piękne donice które kiedyś podziwiałam obsadzone, ciekawa jestem jak zakwitną w nich liliowce będzie ładnie
Ptasi gaj 23:42, 20 cze 2020

Do góry
CD

Jeżówkowe-Love 23:22, 20 cze 2020

Do góry
Jeżówkowe-Love 23:20, 20 cze 2020

Do góry
I reszta towarzystwa
Jeżówkowe-Love 23:18, 20 cze 2020

Do góry
Jako pierwsza zakwitła jeżówka z zeszłorocznego siewu kwiat bardzo niziutko ..ciekawe czy powędruje wyżej

Rojniki

Jeżówkowe-Love 23:13, 20 cze 2020

Do góry
Szałwia ..taka zwykła ale fajna

Krwawnica szykuje się

Lilie
Pachnący różami, malowany bylinami 23:12, 20 cze 2020

Do góry
Bremer Stadtmusikanten

Eglantyne

Jeżówkowe-Love 23:11, 20 cze 2020

Do góry
Dzisiaj troszkę dziabnęłam szpadlem rabatkę ..nie za dużo, bo skwar straszny ..w ramach odpoczynku udałam się w chaszcze na odchwaszczanie

Różyczka malutka..ale pachnie obłędnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies