Aniu ładnie zrobiłaś ta rabat kę pomysłowa.
Klawisze super gdzie kupowałas.
Musze zrobić wyjście z altany mam już deski ale po głowie chodzą mi odpady granitowe niedaleko mam kamieniarza i ma dużo tych odpadów
Nikt do mnie nie pisze sama do siebie. Dobrze ze skosilam trawkę i liście zgrabilam. Trawka mimo słońca była mokra i złe się kosila ale dwa dni i się wyrówna.
Zgadzam się z ElzbietaFranka, dlatego sam poleciłem nawóz jesienny, bo zazwyczaj nie posiada on azotu lub ma go niewielką ilość, chyba że bardzo chcesz to pewnie znajdziesz jakiś ze standardową dawką azotu, ale wątpię by był opisany przez producenta jako jesienny.
Jason - nie wiem w jakim kraju widziałeś "setki jesiennych nawozów", ale na pewno nie w Polsce.
Zgadzam się natomiast z Tobą w kwestii wapna.
Kasiu może one ładne ale ja nie przepadam za nimi. Pamiętam z lat dziecinnych jak sąsiadka ciągle sądziłam te zielone bo innych nie było
Tak samo liliowcow, lilii bardzo pachnących i jaśminów
Nic na to nie poradzę może zmienię zdanie ale na razie nie.
Wapno nie obniża pH tylko je podwyższa. Do zakwaszenia masz do wyboru siarczan amonu, mocznik, siarczan magnezu, siarczan potasu, ew. jeszcze saltera amonowa.
'Głupoty' to Pani wypisała post wyżej. Pozdrawiam i polecam nie doradzac nawozow bez podania konkretnego. Nawozow jesiennych są setki i wiekszosc to NPK.
Ewidentnie widac, ze to mijanka przy nawozeniu. Jestes przewrazliwiony. Podsiej jeszcze raz te mijanki na jakims kawalku i zobaczysz ze nierownomiernie rozsypales nawoz.
Jezeli siejesz recznie to rozrzucaj duzym rozmachem i krzyzowo. Tzn najpierw rozsiewasz w jedna strone nawoz caly trawnik np po szerokosci a potem w druga strone po dlugosci. Kilka razy posiejesz to sie wyrobisz w recznym sianiu.
Widac, ze brales nawoz do garsci szedles i rozsypywales kolo siebie i wyszly ci kupeczki ciemne.
Gdzie mieszkasz ze w calej Polsce leje a ty podlewasz.
W pierwszym roku to roznie bywa z trawnikiem dopiero jak przezimuje to mozna cos powiedziec o jego kondycji.
Jest to bardzo wysokie pH nawiez go nawozem jesiennym teraz. Nastepnie jak popada snieg lub wcaesna wiosna posyp go wopnem granulowanym lub kreda malarska jest tansza obnizy ph.
Czy ta trawnik przypadkiem nie jest na podmoklym terenie tak mi sie wydaje? Jezeli tak to zrob drenaz trawnika.