Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wzgórze chaosu 17:45, 18 lip 2020

Do góry
effka napisał(a)
Zachwycają mnie te derenie Kousa i już drugi rok chodzę wokół nich w szkółce, w końcu kupię bo mam idealne miejsce dla jednego egzemplarza

Bardzo podoba mi sie to zestawienie rabat sprzed zmiany i po, ogrom pracy Iwonko!!! A jakie boskie efekty, brawo

Hakonki jednak robią robotę, to moje faworytki trawiaste

Buziole

Jeśli tylko masz miejsce to się nie wahaj Kousy mają same zalety. Nowoczesny, lekki pokrój, kwitnienie w porze nie zagrożonej przymrozkami, długie i obfite. Ozdobne kuleczki, najpierw zielone, potem czerwone, no i fajne przebarwienie na jesień. Drzewo idealne i co najważniejsze przy małym ogrodzie - nie za duże i dobrze reagujące na cięcie.
Wrzucam te zestawienia w celach dopingowych Gdy mam gorsze dni i wydaje mi się, że nic mi nie idzie to takie porównania są mega motywujące. Nawet jeśli nie do końca jestem zadowolona z nowych kompozycji to i tak jest lepiej niż było.
Rabata przy altanie

Chyba fajnie wyszła, lekko i zwiewnie, mimo, że tyły jeszcze nie skończone.
Hakonki robią robotę to fakt I dobrze mi rosną, dzielę już i obsadzam nowe miejsca.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:44, 18 lip 2020

Do góry
Bez koralowy

i pyszna

i jeżówy

początek
Wzgórze chaosu 17:42, 18 lip 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Ach te derenie

Dzięki Tobie tak je pokochałam

I pierwszy onętek mi kwitnie z twoich nasionek Uwierzysz, że to mój dziewiczy siew do gruntu... Nie licząc jakiejś warzywnej zieleniny.
Ania -Spełnione marzenie 17:41, 18 lip 2020

Do góry
Rabata, nad którą pracuję.

Drobne przesadzanie oczywiście były nienieuniknione

To dzisiejszy zakup .

Idealnie pasuje , i jeszcze jak się podrośnie
Będzie super.
Wzgórze chaosu 17:39, 18 lip 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)
Przez długi czas nie wiedziałem, że dereń kousa ma tyle odmian. Dereń kousa to dereń kousa. Trzy lata temu kupiłem i ja. Do tej pory nie zakwitł. Dzięki Tobie wiem jak się nazywają. Wszystkie piękne

Ja jeszcze dwa lata temu wiedziałam o dereniach tylko tyle, że mają pstrokate liście. Totalna ignorancja. Kousy mnie zachwyciły. Ale kupowałam z kwiatami, bo faktycznie czasem długo trwa zanim pierwszy się pojawi.
Weisse fountain jest moim ulubionym. Super wygląda na tle pissardi - tak go widzę z okna kuchennego. Uspakaja nico ten bordowy kolor.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:38, 18 lip 2020

Do góry
Śmiałek

penstemon

Krwiściąg

Wzgórze chaosu 17:37, 18 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajny dereniowy przegląd i widać na porównaniach ile roboty zrobione

Na czterech dereniach poprzestanę Jednak nie jestem typem kolekcjonera. Chyba, że różowy kwiecisty wpadnie mi w ręce to nie odmówię
Mało mam starych zdjęć do porównań, ale te nieliczne muszę sobie na doping co jakiś czas cytować Narzekam, że wolno idzie, ale jak na jedną babę w rok to i tak niezły wynik

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:33, 18 lip 2020

Do góry
Maniek goni Biszkopta, ale on ciągle przychodzi do Nigry i do mnie

Anabelki posadzone wiosną

LimeLigth
Wzgórze chaosu 17:31, 18 lip 2020

Do góry
Juzia napisał(a)
Piękne te nowe rabaty! A jakie kanciki! A jaki trawnik!
Miodzio!

PS derenie też piękne

Mnie też cieszą nowe fragmenty doklejone do starych. Trawy i hortensje to dobry kierunek na dużym froncie.
Kanciki są jedną z moich ulubionych prac w ogrodzie. Mam byle jaki trawnik, który dzięki temu zabiegowi choć trochę cieszy oko
Co do tego "miodzio" to polemizowałabym
Dwa srebrne potwory straszą bardzo. Nic pod nimi nie robię.
Rozprawa z tymi świerkami będzie ostatnim etapem remontu. Pewnie nieprędko, bo wszystko idzie mi jak po grudzie
Marzeniem jest takie rondo jak twoje z brzozami, pasowałoby tu idealnie
.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:29, 18 lip 2020

Do góry
Zakochany kundel

Przerwa na kawę... 17:25, 18 lip 2020

Do góry
Nie lubię żółtego ale to jest piękna kompozycja

I ta też, choć zdjęcie nieostre

I tak odrobinę uchylę rąbka basenowego

Resztę wrzucam u Kasi
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:24, 18 lip 2020

Do góry
Lipiec

szczeć polna

szałwia ta przesadzona spóźniona kwitnie, miło
Przerwa na kawę... 17:19, 18 lip 2020

Do góry
Drugą ciekawostką jest rozplenica Karley Rose - już kwitnie!!!

I na szczególną uwagę zasługuje robinia Twisty Baby - niewielkie drzewko soliterowe idealne do zrobienia wielopniowej wersji. Ma genialnie poskręcane gałęzie i bardzo delikatnie wyglądające listki. Nie zrobiłam dobrego ujęcia ale to drzewko jest absolutnie urocze. Nawet w zimę stanowi piękny akcent w ogrodzie. Tu widać go w tle. Ach żałuję że nie zrobiłam zdjęcia z miejsca gdzie siedziałam. Piękne jest. Mnie to by ciągnęło do podkrzesania go i odsłonięcia dołu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:18, 18 lip 2020

Do góry
Klonik Filegree lace

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:14, 18 lip 2020

Do góry
Mileniowo moliniowa

Krzysztof
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:13, 18 lip 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)

Dorotko, u mnie nie było opisu. Cebule były w woreczkach, w trocinach. Posadziłam je pewnie za płytko. Tak myślę ale trudno.
Wiesz, jestem zachwycona Twoimi rabatami, zestawieniami roślin, łączeniem kolorów. Cudnie, po prostu cudnie. Raj na ziemi.
Wysłuchałam piosenki Stanisławy Celińskiej. Wzruszająca, przejmująca, prawdziwie życiowa. Muszę ją na pulpit sobie ściągnąć i będę ją słuchała jak tylko włączę komputer. I będę też myślała wtedy, że Ty Dorotko mi ją podsunęłaś. Przepiękna piosenka o życiu.
Opisy lilii są na stronie sprzedawcy. Klikasz na wybraną lilię i powinien pokazać się opis.
Miło mi, że Ci się u mnie podoba, a ta piosenka pasuje do wielu z nas. Jest też jeszcze "Oda do starości" też samo życie.

Oda do starości
Autorem wiersza jest Wisława Szymborska

Co to za ży­cie bywa w mło­do­ści?
Nie czu­jesz ser­ca, wą­tro­by, ko­ści,
Śpisz jak za­bi­ty, po­pi­jasz gład­ko
I na­wet gło­wa boli cię rzad­ko.

Do­pie­ro człe­ku twój wiek doj­rza­ły
Od­sła­nia ży­cia urok wspa­nia­ły,
Gdy łyk po­wie­trza z wy­sił­kiem ła­piesz,
Rwie cię w ko­la­nach, na scho­dach sa­piesz,

Ser­ce jak głu­pie szyb­ko ci bije,
Lecz w każ­dej chwi­li czu­jesz, że ŻYJESZ!

Więc nie na­rze­kaj z byle po­wo­du,
Masz te­raz wszyst­ko, cze­go za mło­du

Nie do­świad­czy­łeś… Ale DOŻYŁEŚ!
(kurcze coś mi tu brakowało)

Więc chociaż czasem w krzyżu cię łupie
Ciesz się dniem każdym! Miej wszystko w dupie!!!

Pozdrawiam

Przerwa na kawę... 17:08, 18 lip 2020

Do góry
Miałam dziś przyjemność zobaczyć po ponad roku ogród Kasyi. Powiem tak, chylę czoła przed ilością włożonej pracy i kompozycjami. Kasia wykorzystała idealnie metraż. Tam jest wszystko co potrzebne do odpoczynku i delektowania się ogrodem. Basen, taras, pergola z miejscem do siedzenia otoczone rabatami. To jest ogród, w którym z ogromną przyjemnością się przebywa. Do tego udało nam się dziś spotkać w większym gronie babskim-tylko dwóch rodzynków eMowych, przy pysznym jedzonku. Objadłam się, nasyciłam oczy, uśmiałam. To było bardzo miło spędzone przedpołudnie. Kasiu, dziękuję za zaproszenie i zamówienie pogody
Zostawiam poniżej kilka smaczków z ogrodu Kasi ku pamięci. Dziewczyny zrobiły zdjęcia profesjonalne. Ja tylko telefonem, jak zwykle
Klon Esk Sunset, na zdjęciach w necie nie zachwyca a na żywo ma piękny, delikatny kolor. Podobno bardzo wolno rośnie. Od dołu liście lekko różowe, góra w tonacji, hmm... Takiego różowego złota z szarością, brązem. Kolor jest bardzo szlachetny i niezwykły
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:07, 18 lip 2020

Do góry
Jeżówkowa zapowiedź

Gdzieś tam jeszcze kwitną liliowce...resztę pożarły mszyce
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:56, 18 lip 2020

Do góry
Drzewa rosną ze z dwojoną siłą, mszyce i ślimaki i co tam jeszcze niszczą liście

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:49, 18 lip 2020

Do góry
Mój romantyczny zaułek

aminek

z drobnymi różyczkami

w towarzystwie knautia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies