Agnieszko mam w pobliżu altany trzepak i chciałabym na nim zawiesić huśtawkę, taką zwykłą z deski. Zaintrygowały mnie uchwyty na Waszej huśtawce, czy mogłabyś pokazać zbliżenia tych zaczepów i gdzie je kupiłaś? Nie musi być natychmiast, w miarę wolnego czasu.
Możesz teraz W czerwcu przeważnie jeszcze można. Wlkp to zachód, tak szybko zimno nie będzie
Kwartecie, bardzo cieszę się z Twoich odwiedzin Twój ogród podziwiałam już na innych wątkach. Szkoda, że nie masz swojego. Dziękuję.
Ten penstemon znany jest też pod innymi nazwami - Penstemon hartwegii 'Firebird', Penstemon rupicola 'Ruby, Penstemon Hybride 'Schönholzeri'. W czasie większych mrozów zalecane jest przykrywanie go liśćmi lub włókniną. Pod warunkiem oczywiście, że nie będzie miał zimą zbyt mokro.
Podobno kradzione rośliny rozwijają się lepiej niż kupne Mam nadzieję, że moja też będzie siewna okrutnie, bo bardzo mi się podoba ten róż i szarozielony kolor liści.
Pierwszy kwiat nowej róży podobno idealnej do donic Genevieve Orsi.
Kwiat jest największy ze wszystkich róż jakie mam . I zaczynam mieć wątpliwości co do jej donicowego przeznaczenia .
Ja bym ją wydłużył po łuku w obie strony, z lewej aby lekko skręcała jak ta za nią i do szpica a z prawa skręca w prawo i do szpica.
Zobacz u mnie jest taka połowa.
Dokładnie też tak wolę
W weekend posialiśmy trawkę i już jest zielono tak szybko wykiełkowała . Posiałam mieszankę trawy i koniczynką.Ciekawa jestem efektu
Sylwia Naparstnice masz piękne u mnie tylko kilka się uchwało może się rozsieje
U mnie prawie zero słońca od kilku dni więc daleki kadr dzisiaj wygląda tak .
Jeżeli chodzi o Queen of Sweden to jak już pisałam piękna ale straszny śmieciuch. Zaraz pokażę o co mi chodzi czyli jak wygląda po deszczu .
Krzaczki mają ładny, zwarty pokrój. U mnie nie jest zbyt wysoka. Filiżankowe kwiaty uwielbiam.
Róża "Eva" zaczyna kwitnąć. Ładnie wyglądają u mnie te dwie rośliny. Krzewuszka, która kwitnie nieco wcześniej, ale o zbliżonym kolorze do rózy. Jestem zadowolona z tego co tu powstało.
Mam nad strumieniem, w tym sezonie skromniej kwitnie bo mocno go cięłam wiosną, piękny krzew co roku, już dwa lata temu gwiazdorzył w TV
tu go masz po prawej tylko jeszcze przed kwitnieniem cykane