Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

anabuko1 08:19, 04 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)
Kismet Red świeci z daleka

Meringue mizerna po wiosennym dzieleniu

A tu miałam Lemon drop i Golden Skipper i nie ma ..kolejna strata , ale za to są świecące pomarańczki

Pięknie.
Taka żaróweczka przyciąga wzrok
deszczowymaj 09:13, 04 sie 2020

Margerytka40 napisał(a)
Kasya i Ania Kwartet przy okazji odwiedzin przywiozły mi sadzonki firletek. Teraz pilnuję by mi się wysiały. Chciałabym taki łan jak u Ciebie

Zidentyfikowałam moją jeżówkę, mam Rainbow Marcela. Też mi się podoba a nie wiedziałam co to za jedną. Muszę sobie ją rozmnożyć. Kiedy dzielisz jeżówki? Jesienią czy wiosną?

Jeżówki dziele wiosną, jest to najbezpieczniejszy termin a jednocześnie najwygodniejszy bo bez zbędnych ceregieli wykopuje sadzonkę ..kroje nożem na kilka kawałków,hop do ziemi ..i gotowe

deszczowymaj 09:20, 04 sie 2020

anabuko1 napisał(a)

Pięknie.
Taka żaróweczka przyciąga wzrok

Oj tak tylko u mnie chyba już za dużo takich żaróweczek muszę odrobinę uspokoić ogród kolorystycznie
mrokasia 09:56, 04 sie 2020

Łohoho, ależ kolorowo . U siebie wole bardziej zachowawczo ale u Ciebie ta eksplozja barw bardzo mi się podoba .
Hortkę przytnij na krótko. Powinna dać radę. Teraz sobie przypominam, że w zeszłym roku przesadziłam Candelight i całkiem zrzuciła liście. Przycięłam na 10-15cm. Stała jak zaklęta jakiś czas ale potem puściła listki. W tym roku całkiem zgrabny krzaczek z niej wyrósł.
deszczowymaj 10:40, 04 sie 2020

mrokasia napisał(a)
Łohoho, ależ kolorowo . U siebie wole bardziej zachowawczo ale u Ciebie ta eksplozja barw bardzo mi się podoba .
Hortkę przytnij na krótko. Powinna dać radę. Teraz sobie przypominam, że w zeszłym roku przesadziłam Candelight i całkiem zrzuciła liście. Przycięłam na 10-15cm. Stała jak zaklęta jakiś czas ale potem puściła listki. W tym roku całkiem zgrabny krzaczek z niej wyrósł.

Hehe Powiem Ci Kasiu ,że chyba jednak przesadziłam z ilością koloru no niby fajnie kolorowo ..ale na dłuższą metę męczące może jak wyrwę te firletki to się trochę uspokoi ?

Hortke obetnę tak jak mówisz ..dzięki boje się o nią ..bo nie dość że ziemia tam kiepska to jeszcze przesadzanie w najgorszym z możliwych czasie ..ehhh no nic..ale dałaś mi nadzieje
antracyt 10:48, 04 sie 2020

Ale masz kwiecia Lubię takie szaleństwo kolorów
karo 11:35, 04 sie 2020

Cześć Asia,

Lubię jak jest tyle kolorów.
Wtedy widać tą różnorodność oraz sporo motyli, pszczółek . Fajnie tak!

galgAsia 11:37, 04 sie 2020

Asiul, ja mam takie zaległości, że szok i wstyd.
Firletki są super, mam je po raz pierwszy i mam nadzieję, że już ze mną zostaną Marcela świetna, już jakiś czas patrzę na nią z głodem w oczach Jak zrobię nową rabatę, to może się zdecyduję
Pięknie masz
Makao_J 11:39, 04 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)

Jeżówki dziele wiosną, jest to najbezpieczniejszy termin a jednocześnie najwygodniejszy bo bez zbędnych ceregieli wykopuje sadzonkę ..kroje nożem na kilka kawałków,hop do ziemi ..i gotowe

Musze tak zrobić wiosną.
Normalnie to bym dzieliła jeszcze w tym sezonie ale już wiem że one tego mogą nie przeżyć. Poczekam. Tylko muszę oznaczyć która gdzie bo wiosną nie rozpoznam
KasiaBawaria 12:21, 04 sie 2020

Marcela jest piekna uwielbiam ja za ta zmiennosc musze ja koniecznie podzielic, jak sie rozrosnie i powtorzyc na rabacie.