Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:22, 25 sie 2015

Do góry
Olu, nie rozumiem, dlaczego ty mówisz, żeś stara ?
To który ty jesteś rocznik moja droga? Ja myślałam, ze ta babka tak jak Waldek mówi - fajna laska, a ty się tu przezywasz?
Buziaki zostawiam
Na mojego e-Ma w pracy wołają "Dziadek", choć nim nie jest, bo jest najstarszy wśród tych małolatów
Podwórkowa rehabilitacja 23:53, 24 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, piękne zdjęcia robisz. Jak zwykle. Tą różę, o którą się u mnie pytałąś, planujesz kupić, czy już ją masz może ?

Dzięki Iwonko
Planuję kupić 3 sztuki czerwonej róży rabatowej i posadzić koło studni. Obok będą rosły berberysy. Po drugiej stronie studni mam 3 róże na pniu czerwone właśnie i to utrzymałoby spójność rabaty.
Więc albo Uncle Walter albo Niccolo Paganini, bo mają zbliżone kwiaty do tych na pniu. No chyba, że coś jeszcze wynajdę
Podwórkowa rehabilitacja 23:43, 24 sie 2015

Do góry
Reniu, piękne zdjęcia robisz. Jak zwykle. Tą różę, o którą się u mnie pytałąś, planujesz kupić, czy już ją masz może ?
Rododendronowy ogród II. 23:39, 24 sie 2015

Do góry
Bożenko, czy twój mąż w kamieniu wyrył , aby wodę nalać. To chyba jest trudne?
Bardzo mi się podoba
Ogródek Iwony 23:34, 24 sie 2015

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających kwiatek na dobranoc, muszę skoczyć na kominki, póki nie usnę
Moja codzienność - ogród Oli 23:27, 24 sie 2015

Do góry
Co do starych drzew: Ja mam dąb w ogrodzie. Zostaje, bo sam zadbał, by być u nas, ma ładną koronę i jest w herbie naszej gminy
Moja codzienność - ogród Oli 23:23, 24 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

W dywanie z trzmielimy Emerald Gaiety są berberysy Bagatella

Dziękuję.
Moje w tym roku mimo, ze na słońcu, są jakieś zielone, słabo wybarwione i mnie to martwi, bo efektu nie ma. Moje zlewają się z korą, chyba je podsadzę jakimś dywanem
Makowo na Kociewiu 23:21, 24 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, znasz może róże, która kwitnie długo, wręcz nieprzerwanie? Szukam takiej Pozdrawiam serdecznie

Iwonko są róże, które mają bardzo krótka ale wyraźną przerwę np. bonica.
A są takie, które kwitną prawie cały czas tak jak Leonardo da Vinci ale jest ono zróżnicowane np. jest ono na początku bardzo silne a póżniej ciągnie się przez cały sezon ale już mniej spektakularnie.
odsyłam Cię do wątku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4900-roze-obficie-i-stale-kwitnace-do-mrozow
ja za mało jeszcze wiem
Ogródek Iwony 23:16, 24 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Iwonka te dachówki są świetne. Kapitalnie to ciurkadełko teraz wygląda .

Kasiu, dziękuję, teraz chyba to jest to
Dla ciebie krople deszczu odbijające się w słońcu - wczorajszy poranek :

Ogródek Iwony 23:12, 24 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko powiem Ci, że ta rabata z roślinnymi 'kosteczkami' pod bukiem strasznie mi się podoba Muszę też powiedzieć, że stipa jednak najładniej wygląda jak zaczyna kwitnąć, później targa ją w każdą stronę i mnie osobiście denerwuje Musiałem moją dzisiaj wiązać bo leżała na wszystkim i nie wygląda teraz zbyt ładnie.

Powiem, że teraz ciurkadełko o wiele bardziej mi się podoba, ładniej wtapia się w rabatę

Pomiziać proszę pieska za uszkiem
Chyba o niczym nie zapomniałem

Łuki, te kosteczki dają porządek, ognista w tym wykonaniu, co miałam, nie. I troszkę się to kłóci, choć powtórzenie koloru się zgadza. Ten porządek i ład z roztrzęsionymi trawami na wietrze jest moim ulubionym widokiem. Jak uporządkować rabatę ognistą, by pasowała do tej?
Ze stipą się zgadzam, choć jak patrzę pod słońce na jej końce rozwichrzone, to nadal mi się podoba
Z tym ciurkadełkiem, chyba o to chodziło. Tola zaliczyła wodopój

Ogródek Iwony 23:05, 24 sie 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Dziękuję za fotki trzcinnika Podoba mi się bo rośnie wąsko,jest dość zwarty i te górujące nad nim pióropusze.Turzyca to być może Frosted Curls,porównam jak wrócę z pozostałymi
Twoje róże Montana czarują niesamowicie ilością kwiatów,bardzo energetyzujące a ciurkadełko zmieniło oblicze,super z tymi dachówkami
Moje dalej w powijakach ale plany są cały czas,zmienia się co chwilę tylko miejsce gdzie ma być,chyba już wszędzie było przymierzane Kasta jest,kamień z dziurką też.Pompka,folia,ruszt metalowy też czeka.Teraz bym zrobiła ale przeraziło mnie kopanie dołka w takie upały Chciałam sama to zrobić

Aniu, jak już znajdziesz miejsce na ciurkadełko, pewnie je zrobisz, skoro masz wszystko. To nie jest dużo pracy. Ja chciałam przykryć kamieniem z dziurką, ale przed zimą juz tego robić nie będę, a tera mi się podoba i nie wiem, czy będę zmieniać na zakryte. Wtedy pompkę trzeba wyjąć sposobem
Chyba swoją zostawię na zimę do czasu, jak woda nie będzie zamarzać. Tak, by ptaszki miały wodę. Sporo ich siedzi rano na płocie przy wodopoju
Ogródek Iwony 23:00, 24 sie 2015

Do góry
Ewuniu, miskanty ML stąd pójdą pod płot, tutaj zostanie tylko stipa i molinia. Trochę za dużo tego dobra naraz

Ogródek Iwony 22:58, 24 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, aż się zdziwiłam tą nazwą. Kiedyś przy róży była kartka, zdjęłam, żeby jej nie zgubić i ... zgubiłam .)
Kiedyś myślałam, ze to Ingrid Bergman, ale potem znalazłam kartkę
W zeszłym roku rosła w słońcu, była ładna, ale zakwitła, przekwitła, powtórzyła kwitnienie i tyle. W tym roku gorączki sprawiły, ze przekwitała zbyt szybko i wcale mnie nie zachwyca pełnią kwitnięcia. Ma ładny pąk, ale potem jest taka sobie. Natomiast, jak starzeje się kwiat, robi się taka śmieszna obwódka naokoło
Nie jest zbyt wysoka, w tym roku ma ok. 80 cm, ale wiosną ją przesadzałam i przycinałam:
Róża UNCLE WALTER (?)
Tutaj o niej pisałam:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=584#post_8
Ładnie rozpoczyna:

Teraz powtarza kwitnienie :

Jakoś te gorączki nie sprzyjają powstawaniu ładnych pąków, brzydko przekwita. Choć w tej brzydocie też jest urok. Nie śmieci

Jeszcze raz dziękuję, właśnie z tej zalinkowanej strony wiedziałam, że ją masz buziak
Ogródek Iwony 22:54, 24 sie 2015

Do góry
Reniu, aż się zdziwiłam tą nazwą. Kiedyś przy róży była kartka, zdjęłam, żeby jej nie zgubić i ... zgubiłam .)
Kiedyś myślałam, ze to Ingrid Bergman, ale potem znalazłam kartkę
W zeszłym roku rosła w słońcu, była ładna, ale zakwitła, przekwitła, powtórzyła kwitnienie i tyle. W tym roku gorączki sprawiły, ze przekwitała zbyt szybko i wcale mnie nie zachwyca pełnią kwitnięcia. Ma ładny pąk, ale potem jest taka sobie. Natomiast, jak starzeje się kwiat, robi się taka śmieszna obwódka naokoło
Nie jest zbyt wysoka, w tym roku ma ok. 80 cm, ale wiosną ją przesadzałam i przycinałam:
Róża UNCLE WALTER (?)
Tutaj o niej pisałam:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=584#post_8
Ładnie rozpoczyna:

Teraz powtarza kwitnienie :

Jakoś te gorączki nie sprzyjają powstawaniu ładnych pąków, brzydko przekwita. Choć w tej brzydocie też jest urok. Nie śmieci

Moja codzienność - ogród Oli 22:48, 24 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Olu, co masz na rabatce przed rozplenicami? W tym dywanie?

W dywanie z trzmielimy Emerald Gaiety są berberysy Bagatella
Moja codzienność - ogród Oli 22:48, 24 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Szyby to na zimę chyba, a drzwi przesuwane mają być.
To latem otwarte będą, a zimą wyobrażam sobie przy kominku, lampka wina i patrzymy na śnieg za oknem, jak sypie Rozmarzyłam się i wreszcie mogłam coś napisać więcej, niż tylko och, ach
Olu, pozdrawiam

Dokładnie Iwonka tak jak piszesz, w lecie otwarte a w chłodne wieczory i dni zamknięte
Zimy nie lubię ale czuję, ze ta będzie bardzo przyjemna
Ogródek Iwony 22:41, 24 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Niedawno była dyskusja nad kolorem ptasich łapków - dziś zrobiłąm fotkę - dla mnie są biało-zielone. Kolorystycznie pasują do Miskanta Morning Light
Carex ornithopoda"Variegata"

Miskant Morning Light:

Pięknie u Ciebie z tą ilością traw
Życie w wiejskim ogrodzie 22:38, 24 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Fajne puśki. Co to?
Musisz Przemku tyle gadać ?
Nadrabiałam dziś tyle,ze głowa boli
Wolę pism obrazkowe z opisem
Awatarek świetny

Puszki zwane Dmuszki Jednoroczne niestety
Ja tylko odpowiadam na pytania Jakieś dwadzieścia stron wcześniej są dzisiejsze foty
Podziękował
Ogrodowe przygody 22:29, 24 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A co to za piękność?

Albrecht Durer
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:28, 24 sie 2015

Do góry
Gosiu, pozdrawiam, tysiączek przegapiłam, więc teraz chociaż gratki zostawiam. jak remont? Żyjesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies