Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:00, 24 sie 2015

Ewuniu, miskanty ML stąd pójdą pod płot, tutaj zostanie tylko stipa i molinia. Trochę za dużo tego dobra naraz

Iwk4 23:05, 24 sie 2015

Aniaaa napisał(a)
Dziękuję za fotki trzcinnika Podoba mi się bo rośnie wąsko,jest dość zwarty i te górujące nad nim pióropusze.Turzyca to być może Frosted Curls,porównam jak wrócę z pozostałymi
Twoje róże Montana czarują niesamowicie ilością kwiatów,bardzo energetyzujące a ciurkadełko zmieniło oblicze,super z tymi dachówkami
Moje dalej w powijakach ale plany są cały czas,zmienia się co chwilę tylko miejsce gdzie ma być,chyba już wszędzie było przymierzane Kasta jest,kamień z dziurką też.Pompka,folia,ruszt metalowy też czeka.Teraz bym zrobiła ale przeraziło mnie kopanie dołka w takie upały Chciałam sama to zrobić

Aniu, jak już znajdziesz miejsce na ciurkadełko, pewnie je zrobisz, skoro masz wszystko. To nie jest dużo pracy. Ja chciałam przykryć kamieniem z dziurką, ale przed zimą juz tego robić nie będę, a tera mi się podoba i nie wiem, czy będę zmieniać na zakryte. Wtedy pompkę trzeba wyjąć sposobem
Chyba swoją zostawię na zimę do czasu, jak woda nie będzie zamarzać. Tak, by ptaszki miały wodę. Sporo ich siedzi rano na płocie przy wodopoju
Iwk4 23:12, 24 sie 2015

Luki napisał(a)
Iwonko powiem Ci, że ta rabata z roślinnymi 'kosteczkami' pod bukiem strasznie mi się podoba Muszę też powiedzieć, że stipa jednak najładniej wygląda jak zaczyna kwitnąć, później targa ją w każdą stronę i mnie osobiście denerwuje Musiałem moją dzisiaj wiązać bo leżała na wszystkim i nie wygląda teraz zbyt ładnie.

Powiem, że teraz ciurkadełko o wiele bardziej mi się podoba, ładniej wtapia się w rabatę

Pomiziać proszę pieska za uszkiem
Chyba o niczym nie zapomniałem

Łuki, te kosteczki dają porządek, ognista w tym wykonaniu, co miałam, nie. I troszkę się to kłóci, choć powtórzenie koloru się zgadza. Ten porządek i ład z roztrzęsionymi trawami na wietrze jest moim ulubionym widokiem. Jak uporządkować rabatę ognistą, by pasowała do tej?
Ze stipą się zgadzam, choć jak patrzę pod słońce na jej końce rozwichrzone, to nadal mi się podoba
Z tym ciurkadełkiem, chyba o to chodziło. Tola zaliczyła wodopój

Iwk4 23:16, 24 sie 2015

Katkak napisał(a)
Iwonka te dachówki są świetne. Kapitalnie to ciurkadełko teraz wygląda .

Kasiu, dziękuję, teraz chyba to jest to
Dla ciebie krople deszczu odbijające się w słońcu - wczorajszy poranek :

Donia72 23:27, 24 sie 2015

Iwonko, Twój ogród był piękny, ale teraz jest jeszcze piękniejszy Bardzo lubię podglądać, co tam porabiasz. Latarenki fajnie komponują się z tą donicą. Ja mam u siebie taką czarną, ale jedną (z ikei).
Iwk4 23:34, 24 sie 2015

Dla wszystkich odwiedzających kwiatek na dobranoc, muszę skoczyć na kominki, póki nie usnę
Bogdzia 07:00, 25 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Miał być mój pierwszy w ogrodzie powojnik - różowa Montana. Posadziłam przy tarasie, teraz zakwitł, ale na róż mi to nie wygląda Mój pierwszy kwiatek

Na montanę też nie wygląda.Cos innego Ci dali ale też ładny.
Iwk4 08:53, 25 sie 2015

Bogdziu, też tak myślę Chyba jednak najlepiej kupować kwitnące. Wie się bynajmniej, co się ma

Dzisiaj chłodniej
Wczoraj zanosiło się na deszcz, więc nie podlewałam ogrodu. Bardzo długo siedziałam na tarasie i słuchałam cykania konika
Skoro jednak nie popadało, to raniutko wstałam i podlałam ogród. Chciałabym poprzesadzać miskanty pod śliwy, ale boję się, czy nie nadejdą znowu upały. Podobno w tym tygodniu ma popadać ... Może się zdecyduję jednak ?
olga80 09:06, 25 sie 2015

A ja dziś wypiłam kawkę w Twoim grodzie, pięknie go urządziłaś, ach jak ja bym też chciała już się chwalić takimi efektami a przede wszystkim cieszy oko u siebie, ale powoli uczyć się bedę od mistrzów jeśli chodzi o rabatę bylinową to mnie się też marzyła taka rabata jak z obrazka , ale niestety ta rabata ładnie wygląda tylko czasow, ciężko jest tak skomponować aby cieszyła oko cały sezon a jeszcze mi tak mało doświadczonemu ogrodnikowi.Twój ogród mnie zachwyca i z calą pewnością będę prosiła Cie o rady dla mojego ogrodu. W życiu nie wpadłabym , że te kamienie przy oczku to dachówki
EPODLAS 09:33, 25 sie 2015

Hortensja Lime Light to moja ulubiona, jest dosyć wytrzymała i nie przypala się. Twoja piękna, ma duże i duże kwiaty. Ja czekam na deszcz, dzisiaj ponoć ma padać. U nas jeszcze nic. Mam nadzieję że w końcu chociaż trochę popada.