Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 21:15, 07 kwi 2015

Gosiu, będę obserwować, dwa różne doświadczenia i różne podłoże pozwoli szybciej wyciągnąć wnioski

Sebku, bukszpany potrzebują tego cięcia.
Liczę na efekt w następnych sezonach, choć już teraz moja wyobraźnia działa A widok z góry przedstawia efekt, jaki sobie wyobrażałam. Nawet mój fachowiec zachwycił się, jak mu dopowiedziałam, co jeszcze będzie na rabacie
Gdyby nie byłoby Ogrodowiska i Was, nie byłoby tej rabaty i wielu innych.
lilia 21:22, 07 kwi 2015

Witaj Iwonko, dziękuję pięknie za odpowiedż w sprawie aeracji i wertykulacji w wątku Karola.
Jestem początkującą ogrodniczką i dlatego jestem wdzięczna za wszystkie porady, jakie otrzymuję tutaj

Pozdrawiam!
Iwk4 22:09, 07 kwi 2015

Edytko, dziękuję za odwiedziny. Byłam u ciebie i kilka słów napisałam
Cieszę się, ze wiedziałam i mogłam odpowiedzieć na twoje pytanie
zabaewa 23:55, 07 kwi 2015

Ale się u Ciebie dzieje. Jejku
Ewkakonewka 10:49, 08 kwi 2015

Iwonko pięknie działasz
Czytam o rozmnażaniu bergenii. U mnie jaki kawałek bym nie włożyła w ziemię to się przyjmuje, nigdy nie miałam z nią problemu bo rośnie jak chwast wręcz. I nie ma znaczenia też czy na słońcu czy w cieniu.
Iwk4 11:24, 08 kwi 2015

No to wszystko jasne
Ewa i Ewa, pozdrawiam.
Viola 16:13, 08 kwi 2015

Iwonko, świetną rabatę wymyśliłaś. Prostą a jednocześnie efektowną
Iwk4 20:36, 08 kwi 2015

Violu, stipę na niej posadzę dopiero w maju, po Zośce. W sobotę może mi się uda dostać żurawki na tę rabatę, to zapełniłabym następne pole.
Dziś rabatkę ładnie podlałam, poczekam jeszcze dwa dni i wtedy przytnę bukszpany. Nie jestem pewna, czy nie muszę głębiej wkopać dwóch bukszpanów. Jutro muszę się im przyjrzeć.
Iwk4 20:58, 08 kwi 2015

Dzisiaj musiałam się zająć uporządkowaniem rabatki przed domem. Najpierw zrobiłam rabatę w kręgu: wykopałam dwie róże karminowe Uncle Walter (przy wykopywaniu znalazła się etykieta z nazwą tej róży ), na kilka dni wsadziłam je do doniczek do ziemi kompostowej i postawiłam w zaciszu.
Potem dodałam ziemi kompostowej i obornika, miejsce przekopałam i posadziłam inną różę: Graham Thomas. Wkoło rośnie lawenda Hidcote. Przycięłam ją w końcu i wyrównałam wszystko

Teraz trzeba poczekać na efekty. W zeszłym roku było tak:

W tym roku będzie Graham Thomas z lawendą, czyi kolory żółty i niebieski. Będzie pasował do rabaty obok w tych samych kolorach.
Natomiast do Waltera mam inne plany i wczoraj z e-Musiem podjęliśmy decyzję o utworzeniu jeszcze jednej rabaty od strony wjazdu przy domu. Tam pójdą róże: Uncle Walter - 2 sztuki, New Dawn, lawenda i trawy I jeszcze nie wiem, co...

Juzia 21:02, 08 kwi 2015

Uhuhu!!!
Nowa rabatka już powstała!

Pozdrawiam