Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 17:29, 24 sie 2015

Miał być mój pierwszy w ogrodzie powojnik - różowa Montana. Posadziłam przy tarasie, teraz zakwitł, ale na róż mi to nie wygląda Mój pierwszy kwiatek

Iwk4 17:36, 24 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Iwonko dopieściłaś ogród do granic możliwości Przebywanie w nim to sama przyjemność

Przemku, nie dość, że z wizytą u mnie, to jeszcze awatarek ekstra
Za takie miłe słowa dziękuję, bardzo ...
Jeszcze wiele pracy. Ale rabaty, którym dałam trochę czasu na przyjęcie się roślinek wyglądają fajnie. Wszystko rośnie jak na drożdżach, chwasty jeszcze bardziej. Póki się z nimi nie uporam, nie chcę sypać kory, bo bym ciągle musiała w niej grzebać. ściółkuję trawą i kompostem. Tylko obecnie przerobionego kompostu już brak, a do zimy musi się trochę urobić do podsypania róż
Ładne fotki - to też zasługa dobre aparatu. Rok temu miałam inny, zdjęcia wyglądały ok, ale takich zbliżeń nie mogłam zrobić. I ten aparat wydobywa chyba lepsze kolory
Iwk4 17:45, 24 sie 2015

To zestawienie mimo chodem - bardzo mi się podoba:
Owoce wiciokrzewu w połączeniu z hortensją Lime Light:

Hortensje w donicy są większe. Wynika chyba to z faktu, ze donica lepiej zatrzymuje wodę
18:57, 24 sie 2015
Dziękuję za fotki trzcinnika Podoba mi się bo rośnie wąsko,jest dość zwarty i te górujące nad nim pióropusze.Turzyca to być może Frosted Curls,porównam jak wrócę z pozostałymi
Twoje róże Montana czarują niesamowicie ilością kwiatów,bardzo energetyzujące a ciurkadełko zmieniło oblicze,super z tymi dachówkami
Moje dalej w powijakach ale plany są cały czas,zmienia się co chwilę tylko miejsce gdzie ma być,chyba już wszędzie było przymierzane Kasta jest,kamień z dziurką też.Pompka,folia,ruszt metalowy też czeka.Teraz bym zrobiła ale przeraziło mnie kopanie dołka w takie upały Chciałam sama to zrobić
Luki 21:09, 24 sie 2015

Iwonko powiem Ci, że ta rabata z roślinnymi 'kosteczkami' pod bukiem strasznie mi się podoba Muszę też powiedzieć, że stipa jednak najładniej wygląda jak zaczyna kwitnąć, później targa ją w każdą stronę i mnie osobiście denerwuje Musiałem moją dzisiaj wiązać bo leżała na wszystkim i nie wygląda teraz zbyt ładnie.

Powiem, że teraz ciurkadełko o wiele bardziej mi się podoba, ładniej wtapia się w rabatę

Pomiziać proszę pieska za uszkiem
Chyba o niczym nie zapomniałem
Katkak 21:57, 24 sie 2015

Iwonka te dachówki są świetne. Kapitalnie to ciurkadełko teraz wygląda .
ryska 22:25, 24 sie 2015

Dachówki mnie też się podobają.
Iwonko wiem, że masz niejakiego wujka Waltera czyli różę wielkokwiatową
Proszę Cię napisz mi jaką wysokość u Ciebie osiągnęła. Czy jesteś z niej zadowolona? Z góry dziękuję
Ewa777 22:41, 24 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Niedawno była dyskusja nad kolorem ptasich łapków - dziś zrobiłąm fotkę - dla mnie są biało-zielone. Kolorystycznie pasują do Miskanta Morning Light
Carex ornithopoda"Variegata"

Miskant Morning Light:

Pięknie u Ciebie z tą ilością traw
Iwk4 22:54, 24 sie 2015

Reniu, aż się zdziwiłam tą nazwą. Kiedyś przy róży była kartka, zdjęłam, żeby jej nie zgubić i ... zgubiłam .)
Kiedyś myślałam, ze to Ingrid Bergman, ale potem znalazłam kartkę
W zeszłym roku rosła w słońcu, była ładna, ale zakwitła, przekwitła, powtórzyła kwitnienie i tyle. W tym roku gorączki sprawiły, ze przekwitała zbyt szybko i wcale mnie nie zachwyca pełnią kwitnięcia. Ma ładny pąk, ale potem jest taka sobie. Natomiast, jak starzeje się kwiat, robi się taka śmieszna obwódka naokoło
Nie jest zbyt wysoka, w tym roku ma ok. 80 cm, ale wiosną ją przesadzałam i przycinałam:
Róża UNCLE WALTER (?)
Tutaj o niej pisałam:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=584#post_8
Ładnie rozpoczyna:

Teraz powtarza kwitnienie :

Jakoś te gorączki nie sprzyjają powstawaniu ładnych pąków, brzydko przekwita. Choć w tej brzydocie też jest urok. Nie śmieci

ryska 22:58, 24 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Reniu, aż się zdziwiłam tą nazwą. Kiedyś przy róży była kartka, zdjęłam, żeby jej nie zgubić i ... zgubiłam .)
Kiedyś myślałam, ze to Ingrid Bergman, ale potem znalazłam kartkę
W zeszłym roku rosła w słońcu, była ładna, ale zakwitła, przekwitła, powtórzyła kwitnienie i tyle. W tym roku gorączki sprawiły, ze przekwitała zbyt szybko i wcale mnie nie zachwyca pełnią kwitnięcia. Ma ładny pąk, ale potem jest taka sobie. Natomiast, jak starzeje się kwiat, robi się taka śmieszna obwódka naokoło
Nie jest zbyt wysoka, w tym roku ma ok. 80 cm, ale wiosną ją przesadzałam i przycinałam:
Róża UNCLE WALTER (?)
Tutaj o niej pisałam:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=584#post_8
Ładnie rozpoczyna:

Teraz powtarza kwitnienie :

Jakoś te gorączki nie sprzyjają powstawaniu ładnych pąków, brzydko przekwita. Choć w tej brzydocie też jest urok. Nie śmieci

Jeszcze raz dziękuję, właśnie z tej zalinkowanej strony wiedziałam, że ją masz buziak