Ando, będę śledzić, bo odnośnie Holandii jest sporo ogrodów, ale Niemcy do zwiedzania ogrodowego - mam zbyt mało adresów zdecydowanie.
Będę z niecierpliwością czekać na kolejne odkrycia Pozdrawiam wędrowniczkę.
Gabrysiu, odszukałam, ale dotyczy roku 2017. Na 2018 zapewne będzie zamieszczone. Czyli średnio maj, czerwiec i wrzesień.
Wiosenny spacer: 14 maja 2017 r. w godz. 11.00-18.00.
Otwarta brama ogrodowa: 17 i 18 czerwca 2017 r. w godz. 11.00-18.00.
Otwarta brama ogrodowa: 23 + 24 września 2017 r. w godz. 11.00-18.00
Wycieczka po ogrodzie dla grup z poradami i wyżywieniem na
Pytanie brzmi, jak bardzo zaczęła rosnąć, wypuściła kiełek 2 cm nad ziemię, czy prawie kwitnie?
Napisz coś więcej, bo od tego zależy co z nią robić.
Na pewno trzeba obniżyć temperaturę.
Lilie azjatyckie zimują na zewnątrz, dlaczego więc postawiłeś do zbyt ciepłego pomieszczenia, a nie zakopałeś w gruncie?
W fazie formowania trudno mówić o odstępie, bo nie wiem w jakim celu je chcesz posadzić. Czy to ma być jako soliter w pewnych odległościach wyeksponowane, czy powinny się stykać tworząc wysoko zielony "mur" ?? Czy ma być ich kilka, jaką rolę chcesz żeby spełniły?
Zdjęcie muszę zmoderować bo nie jest twojego autorstwa. Chyba że jest. Można linkować do nie swoich zdjęć.
Choroba krąży w sokach, jest bardze niebezpieczna. Powoduje zamieranie pojedynczych gałęzi, aż do zamierania całej rośliny. Podlewanie Previcurem i opryski. Ale nie teraz , wiosną.
I powtarzać.
Wycinać martwe pędy.
Ale może ktoś jeszcze się wypowie, bo nie musi to być na pewno.
Może być cis. Polecam od lat cis. Ale na takim kawałku to nic to nie da, cały ogród będzie oderwany od tego.
Projektujesz chaotyczną wyrywkową rabatę, w dodatku nie wiem, po co jest za nią murek? Skoro za nim dalej jest dalej rabata.
Jak dla mnie cały ten kąt jest bez sensu jednak. Tu dasz kule ale co dalej, jak to się ma do reszty ogrodu?
2. Zarówno robinii jak i katalp nie polecam.
3.Zostawić Białobok i nie robić ogrodu spod linijki w terenie gdzie sosny są przeważającym elementem, a właściwie las
4. Nie może być Palibin, bo jest bez wyrazu i go nie widać, a chodzi o kolor/'
5. Tak to Carex Variegata
Nie przyjmować, że jest pusta, szkoda tych nasadzeń, a i charakterowi ogrodu dotrzymują kroku.