Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Nadzieja na piękny ogród 21:39, 19 kwi 2015

Do góry
Ice dance Ci przemarzła? To jedyna roslina, ktora u mnei wytrzymala bezśnieżna zimę z -28 stopniami mrozu...
Ogród pod trzema dębami 21:34, 19 kwi 2015

Do góry
A nie myslisz aby kostrzewe siną dać do białych roz? Wg mnie to najlepsze połaczenie. Swietnie tez wygląda z rózami czysciec wełnisty, ktory ma takie fajne srebrne liscie. U mnie jest zbyt mokro i nie wytrzymuje.
Jesli nie kostrzewa sina , ktora lubieM ale nie ma zwolenników na forum, widze tam tylko carex frosted cursl lub amazon mist, bo tylko te sa lekko niebieskawe. Do białych róz, z ciemnymi liścmi i ciemnej zieleni bukszpanow widze tylko srebrzyste tarwy.
Sa naprawde piekne, niemal srebrne odcienie kostrzewy. Polookaj w google.

Ps. Mam nadzieje, ze juz sie czujesz dobrez i wszystko jest Ok?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:21, 19 kwi 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Kiedyś w ogrodzie mojej babci były tylko czerwone tulipany i troszkę żółtych. Czerwony to chyba podstawowy tulipani kolor. Moje zeszłoroczne cebule w większości też czerwone.

U Ciebie jak zwykle bosko. Jeszcze tydzień i wszystko zielone już będzie.

Zerkniesz do mnie szukam trawek do donicy .

Lece do Ciebie. Przyszly tydzien to będzie prawielato
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:21, 19 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Czemu u mnie nie ma takich ładnych bratków!?!
Echhh...dobrze, że chociaż u Ciebie mogę sobie popatrzeć

U mnie tez nie było, rok temu wypatrzyłam u Any Art a w tym roku w ZC były I chyba wszystkie wykupiłam. Czyżby ktos z ZC nas podczytywał? Macham do ZC
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:18, 19 kwi 2015

Do góry
Karabela napisał(a)
Dla mnie tez Rustica Rubra super, a tulipany (na szczęście 5 sztuk) kolor strażackiej czerwieni... nie prosiłam, zakup obstawiam na Janinę

Pierwszy raz wyrzuciłam wszytskie opakowania... Eh ta Janina. Wiem że sie na cos w niej obok exotic Emparor skusiłam, ale na co?? A może to miały być Queen of Night.....? Bo ich w Janinie tak samo jak EE po 100 szt kupiłam...

Gdybym wiedziała to bym je z żółtymi posadziła... Byłoby pieknie... Ale ja bardziej B...x podejrzewam bo duzo od nich kupowałam....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:16, 19 kwi 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
cudna wiosna u Ciebie .

Ewik rezcywiście wiosna u nas na całego. Skoro zielone graby to znak, że juz prawdziwa wiosna. Teraz czekam na purpurowe buki i aż sie doczekać nie moge, to bedzie ich pierwsza wiosna w moim ogrodzie. Ah te bordowe plecy rożanki, doczekać sie nei mogę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:14, 19 kwi 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Co fota to szczeka mi bardziej opada ..... Jak Ty to robisz ?

Jola dziekuje, ale ucze sie od trzech lat na O. Mi juz szczeka opada u Ciebie az starch sie bać co będzie w kolejnym sezonie. Na lawende czekam juz z Toba

Ja ciagle koryguje. Teraz jeszcze mysle o korekcie przy tarasie kuchennym. Ale sen z powiek spędza mi ta pergola...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:12, 19 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Ciekawi mnie jakie planujesz kompozycje na lato? Idziesz w minimalizm czy będą też surfinie, itd?

A żebym to ja wiedziała.... Bedzie kolorowo. Purpury i blade roze ale chyba pójde w komoszkowanie, bo monotematyczne rózwe surfinie rok temu były bleeee. Mysle o purpurowych trawach z surfiniami. Ale jeszcze nie wiem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:10, 19 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Szkoda, że z tulipanami niewypał...Ale przynajmniej cieszą w wazonie - będą pasować do wysokich donic Skoro no nich mowa to masz już lokatora w tej nowej?

Sebek czerwone donice stoja z czarnymi fotelami w grafitowym ogrodzie zimowym
W domu panuje, biel i pomarancz (dywan znów lzostal przekręcony na te strone, znudził mi się grafitowy) zatem tulipany, ktore trochę mi podchodzą pod virdiflora pasuja. Jutro cyknę Ci fotkę

Donica nierozpakowana w garażu czeka.... Musze kupić bonzaja, dopiero wtedy pokaźe
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:07, 19 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
trawy imponujace, magnolie piekne...

Bez przesady Dla mnie królową magnolii jest Madżenka.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:04, 19 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Cudne widoki

Karolina ciut opóźnieni jesteście z tą wiosna.. Ale juz niedługo...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:04, 19 kwi 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Grabami kusisz, magnoliami też, a ja jeszcze zapytam, czy lubisz swoje białe zawilce?

Uwielbiam, zwłaszcza ze rosna na tle ciemnozielonego zywopłotu cisowego. Są piekne. W tym roku jest szansa na rozowe w miskantach, bo zarowno miskanty jak i zawilce porządnie ruszyly
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:03, 19 kwi 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)

Dzięki, nie ma wiosny bez tulipanów i magnolii. Chcę sobie kupić jeszcze taką jaką ma Madżenka, tą przy tarasie.

Co prawda, to prawda, też mam kilka tulipanów u siebie.
hmmm nad magnolią też muszę pomyśleć
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:03, 19 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Muszę ze smutkiem przyznać, że masz obrzydliwie ładne te donice!

Patrz , patrz, bo niedługo zastąpię nasadzenia w donicach i miejsce wysokich zajmą laury wawrzynolistne, ktore juz sie hartują w cieniu. Zamierzam w tym roku na południowym tarasie leżakować.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:01, 19 kwi 2015

Do góry
wodzyn napisał(a)
Dzięki Madżen za rady w sprawie magnolii. Niestety Yellow River już mam. Widziałam u nas w szkółce tą Satisfaction i mi się bardzo kwity podobały, ale chciałam poznać opinię osoby, która ją ma. Do ciebie ludzi sporo zagląda to może ktoś się trafi skoro ty nie posiadasz.

Uwielbiam zdjęcia Twojego ogrodu, ale tak chyba ma pół kraju

Ta satisfaction to soulangeana, wiec sie nei zastanawiaj tylko kupuj.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:59, 19 kwi 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Madżen patrz na tę magnolię, ciekawe jak będzie wyglądać taka forma za 10 lat? albo ta

Filip niesamowite!!

A ja dzisiaj podziwiałam platany w centrum Wrocławia. I wiesz co? Marzy mi sie kiedyś aleja platanowy wiodąca do domu
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:58, 19 kwi 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Jak zwykle pięknie u ciebie.
Pozazdrościć tylko tulipanów i magnolii

Dzięki, nie ma wiosny bez tulipanów i magnolii. Chcę sobie kupić jeszcze taką jaką ma Madżenka, tą przy tarasie.
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:52, 19 kwi 2015

Do góry
Aniu u Ciebie zawsze jacyś kosmici wyłaża z ziemi, ktorych nazw nawet powtorzyć nie umię
Ciepło nadchodzi z zachodu, u mnie było piekne słńce i +15. Za 1-2 dni dojdzie ciepełko do Ciebie a ja poprosiłabym deszcz...
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 20:50, 19 kwi 2015

Do góry
Joaśka kup sobie buki purpurowe i tnij jak graby

Skąd ja znam takie błocko lrzed domem, no skąd?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:47, 19 kwi 2015

Do góry

Sebek Doda potrzebuje dobrego PR'owca , moze sie zalapiesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies