Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:03, 19 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Muszę ze smutkiem przyznać, że masz obrzydliwie ładne te donice!

Patrz , patrz, bo niedługo zastąpię nasadzenia w donicach i miejsce wysokich zajmą laury wawrzynolistne, ktore juz sie hartują w cieniu. Zamierzam w tym roku na południowym tarasie leżakować.
Madzenka 21:04, 19 kwi 2015

Jagodaa napisał(a)
Grabami kusisz, magnoliami też, a ja jeszcze zapytam, czy lubisz swoje białe zawilce?

Uwielbiam, zwłaszcza ze rosna na tle ciemnozielonego zywopłotu cisowego. Są piekne. W tym roku jest szansa na rozowe w miskantach, bo zarowno miskanty jak i zawilce porządnie ruszyly
Madzenka 21:04, 19 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Cudne widoki

Karolina ciut opóźnieni jesteście z tą wiosna.. Ale juz niedługo...
lojalna_ 21:07, 19 kwi 2015

Co fota to szczeka mi bardziej opada ..... Jak Ty to robisz ?
Sebek 21:10, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Patrz , patrz, bo niedługo zastąpię nasadzenia w donicach i miejsce wysokich zajmą laury wawrzynolistne, ktore juz sie hartują w cieniu. Zamierzam w tym roku na południowym tarasie leżakować.

Ciekawi mnie jakie planujesz kompozycje na lato? Idziesz w minimalizm czy będą też surfinie, itd?
Madzenka 21:10, 19 kwi 2015

Sebek napisał(a)
Szkoda, że z tulipanami niewypał...Ale przynajmniej cieszą w wazonie - będą pasować do wysokich donic Skoro no nich mowa to masz już lokatora w tej nowej?

Sebek czerwone donice stoja z czarnymi fotelami w grafitowym ogrodzie zimowym
W domu panuje, biel i pomarancz (dywan znów lzostal przekręcony na te strone, znudził mi się grafitowy) zatem tulipany, ktore trochę mi podchodzą pod virdiflora pasuja. Jutro cyknę Ci fotkę

Donica nierozpakowana w garażu czeka.... Musze kupić bonzaja, dopiero wtedy pokaźe
Madzenka 21:12, 19 kwi 2015

Sebek napisał(a)

Ciekawi mnie jakie planujesz kompozycje na lato? Idziesz w minimalizm czy będą też surfinie, itd?

A żebym to ja wiedziała.... Bedzie kolorowo. Purpury i blade roze ale chyba pójde w komoszkowanie, bo monotematyczne rózwe surfinie rok temu były bleeee. Mysle o purpurowych trawach z surfiniami. Ale jeszcze nie wiem
Madzenka 21:14, 19 kwi 2015

lojalna_ napisał(a)
Co fota to szczeka mi bardziej opada ..... Jak Ty to robisz ?

Jola dziekuje, ale ucze sie od trzech lat na O. Mi juz szczeka opada u Ciebie az starch sie bać co będzie w kolejnym sezonie. Na lawende czekam juz z Toba

Ja ciagle koryguje. Teraz jeszcze mysle o korekcie przy tarasie kuchennym. Ale sen z powiek spędza mi ta pergola...
Madzenka 21:16, 19 kwi 2015

Ewik napisał(a)
cudna wiosna u Ciebie .

Ewik rezcywiście wiosna u nas na całego. Skoro zielone graby to znak, że juz prawdziwa wiosna. Teraz czekam na purpurowe buki i aż sie doczekać nie moge, to bedzie ich pierwsza wiosna w moim ogrodzie. Ah te bordowe plecy rożanki, doczekać sie nei mogę
Madzenka 21:18, 19 kwi 2015

Karabela napisał(a)
Dla mnie tez Rustica Rubra super, a tulipany (na szczęście 5 sztuk) kolor strażackiej czerwieni... nie prosiłam, zakup obstawiam na Janinę

Pierwszy raz wyrzuciłam wszytskie opakowania... Eh ta Janina. Wiem że sie na cos w niej obok exotic Emparor skusiłam, ale na co?? A może to miały być Queen of Night.....? Bo ich w Janinie tak samo jak EE po 100 szt kupiłam...

Gdybym wiedziała to bym je z żółtymi posadziła... Byłoby pieknie... Ale ja bardziej B...x podejrzewam bo duzo od nich kupowałam....