Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ja i mój ogródek, a może ogród 18:36, 07 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
witaj Mirellko
ja też myślę i planuję co będę robić od wiosny, ale niestety plany ogrodowe będą musiały chyba pójść na dalszy plan. Myślałam, że zajmę się rabatkami koło tarasu, ale eM mówi, że póki nie skończymy prac to szkoda i mojej roboty i roślinek, bo się zniszczą jak będziemy ocieplać budynek - no cóż i ma chłop rację

Ja zapewnę będę się bardziej poświęcać wykończeniu domu i ewentualnie tylko prace pielęgnacyjne mi zostaną w ogrodzie - trzeba zadbać o to co posadziłam, na tej części co już zrobiona i będę patrzeć z zachwytem jak wszystko rośnie (bo mam nadzieję, że te mrozy nie zaszkodziły roślinkom)

Ma chłop rację, mówię Ci to z mojego doświadczenia, bo ja też taka niecierpliwa byłam, ale to się nie opłaci, ekipy budowlane niespecjalnie będą się przejmować Twoimi nasadzeniami, także działaj w takich miejscach, gdzie Ci nic nie poniszczą.

Słodkie kociaki.
Ogródek Iwony 18:33, 07 sty 2016

Do góry
Iwonka, podziwiam Cię za pracowitość i takie zaangażowane podejście do tematu, też dziś rano myślałam o rozrysowaniu tego swojego warzywnika, u mnie prawdopodobnie będzie Twoja wersja nr 1
Ogrodowy song 17:46, 07 sty 2016

Do góry
frezja napisał(a)

odmiana mojego Rh-jednego z kilku- to Nova Zembla,polecam bardzo.O podlewaniu przed nastaniem zimy doczytałam u szefowej i to się sprawdza, jak widać, aż sama się dziwię
Mimo tych -16 trzymają się dzielnie;u mojej sąsiadki prawdopodobnie nie podlewany cały jest oklapnięty i wygląda mizernie.Czyli podlewanie pomaga roślinkom tak więc KUPUJ

Moją kolekcję zamierzam poszerzyć..tym bardziej,że są zimozielone i pięknie zdobią niezależnie od pory roku

Też mam tą odmianę i jeszcze CW, moje były pozwijane, ale jak tylko mróz ustąpił to wróciły do normalności.
Tu ma być ogród :) 15:03, 07 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie jesteś odosobniona, ja też omijam aparatem spory kawałek działki, ale w tym roku zamierzam to zmienić

Ja omijam cały kawałek.
Tu ma być ogród :) 14:47, 07 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie jesteś odosobniona, ja też omijam aparatem spory kawałek działki, ale w tym roku zamierzam to zmienić

oj zupelnie jak ja az ciezko zdjecia robic
Ogródek Iwony 14:34, 07 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie wiedziałam, że w Tesco pojawia się kompost, rozumiem, że trzeba szukać wiosną, tak?

dobra wiadomość...tez nie wiedziałam
Mały ogród Kasi 13:30, 07 sty 2016

Do góry
świetny królik
W Gąszczu u Tess 12:29, 07 sty 2016

Do góry
widzę, że szycie na tapecie, żałuję, że nie wrodziłam się do babci, która była krawcową, ja niestety za mało cierpliwa jestem i mam dwie lewe ręce, a maszyna do szycia stoi i się kurzy.

Jak tam, obozowisko już zwinięte? U mnie od wczoraj już temperatury na plusie, a nocą lekki mrozik.

Mały ogród Kasi 12:26, 07 sty 2016

Do góry
Kasiu ale Ty masz talentów, tabliczki, maskotki...
Na biegówkach nigdy nie próbowałam, ale kusisz.
Syn przystojniak i przebranie extra!
Ogródek Iwony 12:03, 07 sty 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
-
Iwonko mam jedną skrzynię i powstała dopiero w lecie. Jest bardzo wysoka dlatego musiałam się ostro nagłowić i napracować aby ją wypełnić. Do wypełnienia połowy użyłam gałęzi i niedojrzałego kompostu a następnie dałam swój kompost i kompost z worków - do kupienia sezonowo w Tesco w dobrej cenie. Do skrzyń wsadziłam (różne odmiany) sałatę, pietruszkę, szczypiorek i inne zioła kupione w doniczkach w m.in. w Lidlu, Tesco i pięknie się ukorzeniły pietruszka, tymianek, szczypiorek oregano zapewne przezimuje. Ziemia w skrzyni "siadła"więc na wiosnę trzeba będzie ją dopełnić. To tylko mój kamyczek co do tematu uprawy w skrzyniach.
ściskam

Nie wiedziałam, że w Tesco pojawia się kompost, rozumiem, że trzeba szukać wiosną, tak?
Życie w wiejskim ogrodzie 11:25, 07 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)

Agatko i Iwonko.
Wszystkie przefermentowane gnojówki i gnojowice zawierają w swoim składzie minerały oraz pewną grupę pożytecznych bakterii i grzybów. Można je stosować zarówno dolistnie jak i doglebowo. W zamarzniętej gnojówce z wrotycza pozostały bez zmian minerały i jakże ważne alkaloidy, ale mikroorganizmy niestety trzeba uaktywnić w temperaturze powyżej 15*C

same się uaktywnią, czy jakoś trzeba je zachęcić?
Tu ma być ogród :) 11:23, 07 sty 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam!

Cieszę się i duchowo Cię wspieram, żeby ten ciężki dzień w pracy, pierwszy raz po powrocie szybko minął
Na szczęście jutro piątek.
Tu ma być ogród :) 11:21, 07 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ogród zimowy uroczy
a ten deser mniam

deseru już nie ma, śnieg na szczęście jeszcze leży
Tu ma być ogród :) 11:20, 07 sty 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dwa obrazki ładne- zimowy ogród z klasą
I piękne hiacynty.Oj chyba i ja muszę sobie poszukać takich w pakach, niech umilą dom swoim zapachem.Bo bardzo ten zapach lobię
Ale na razie jest jeszcze choinka.
To potem coś cebulowego trzeba poszukać

U mnie też choinka jeszcze jest, a hiacynty kwitnące kupiłam przed Sylwestrem i jeszcze kwitną, faktycznie zapach mają piękny.
Tu ma być ogród :) 11:18, 07 sty 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
A i doczytałam - zdjęcia super i córka też
U nas było prawie 21 na minusie ale na szczęście to już za nami!

o tak, teraz jest o wiele lepiej, lekki mrozik, trochę śniegu.
Ja nie lubię ani estremalnego lata ani ekstremalnej zimy, pewnie większość z nas tak ma.
Tu ma być ogród :) 11:16, 07 sty 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)

Cieszę się że będziesz u mnie bywała
A z tą powierzchnią u mnie to jest ale tego nie widać. Dużo miejsca zajmują dojazd do domu i do tyłu działki bo tam stoi warsztat eMa, parking przed warsztatem i bajzel eMa za nim Nie pokazywałam jeszcze tamtej części

Życie w wiejskim ogrodzie 11:05, 07 sty 2016

Do góry
I ja postanowiłam, że wiosną zrobię badanie gleby, w końcu powinno się wyjaśnić dlaczego mam trawnik w łatki.

Też mi zostało gnojówek i będę wylewać na kompost, może straciły już swe właściwości, ale zaszkodzić nie powinny.
Moja działka na Dębowym Lesie 07:24, 07 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Szybkiego powrotu do zdrowia, wiem, że od Ciebie daleko, ale dobre miejsce na leczenie urazów kręgosłupa to Busko Zdrój (uzdrowisko i szpital rehabilitacyjny).

Dziękuję
Dzięki .Patrzyłam na strony do Buska Zdroju czeka się 5 lat
Także coś innego w międzyczasie będzie.W lutym mam taką rehabilitację dzienną.
Damyradę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:18, 07 sty 2016

Do góry
Wszystko mi się u Ciebie podoba, nie umiałabym się zdecydować na jedno zdjęcie, miesiąc, czy porę roku - ogród tak dopracowany, że przez cały rok coś zachwyca, widać, że wkładasz w to całe serce i mnóstwo pracy.
Kunszt w każdym calu!
Tu ma być ogród :) 21:28, 06 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja chyba też jeszcze na trochę zostawię akcenty świąteczne jak wianek i lampki, a choinkę w sobotę rozbieram.

No kto jak kto, ale Ty z taką powierzchnią ogrodu to na pewno masz gdzie skrzynie ustawić.
Wczoraj nadrobiłam Twój cały wątek i w końcu będę na bieżąco

Cieszę się że będziesz u mnie bywała
A z tą powierzchnią u mnie to jest ale tego nie widać. Dużo miejsca zajmują dojazd do domu i do tyłu działki bo tam stoi warsztat eMa, parking przed warsztatem i bajzel eMa za nim Nie pokazywałam jeszcze tamtej części
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies