Dziękuję Violu
Ta nowa przylega do mojej. Teraz tworzy kształt L z takim " oł "
ale w szystko razem, spore 41 arów.
Także pracy jest dużo
Hortensja dębolistna ma już spore paki kwiatowe
Aniu roślinki dziękują z a pochwały
Jedna strona pergoli.
Na jednej jest róża Flammentanz I na drugiej róża Sympathie
I druga strona pergoli z druga różą
W tym roku bardzo dużo moich róż choruje. Zimy nie było, liście nie opadły a nie miałam czasu na ich usunięcie. W marcu zwykle robię oprysk, ale i na to nie było pogody, więc tego nie zrobiłam. Efekty tych zaniechań widać na moich różach.
Lady of Shalot już zaczyna przekwitać
Pilgrim
Rosarium Uetersen
Witam. Bardzo proszę o pomoc. Mam problem z hortensjami. Rosną w doniczkach przed domem od strony północnej. W słońcu są tylko rano do godz. 11. Marnieją w oczach. Brzegi liści schną a kwiaty więdną. Czy to choroba? Może niewłaściwa pielęgnacja? Marnieją w oczach... Proszę o rady
Dorotko , mamy jeszcze plan deko staw z jednej strony powiększyć.To pełnym nasadzeń nie mogę jeszcze z robić.
Dalej and stawem jest miejsce ogniskowe i pniaczki.Takie naturalne.
A marzenia i plany na altankę tam są.
Ale to może dopiero na drugi rok.
Piękna ta rabata. Remontu współczuję. Mam nadzieję, że szybko się skończy i po bólu! U mnie taras jest rozgrzebany od marca i końca nie widać. Przez to cały ogród jest w tym roku zaniedbany!
Dzień dobry Elu
O fajnie, nowe powojniki posadziłaś .a jakie odmiany ??
Na pewno podrosną. I powinny zakwitnąć.
Inne odmiany są bardziej bujne inne mniej.A jakie wszystko zależy od gleby i stanowiska.
Podkarmiłąś czymś swoje ??
Dziękuję, dziękuję za miłe słowa.
Pozdrawiam
Red velvet mialam i tez byl ladny- chyba wszystko zalezy od zestawienia z innymi roslinami- krwawniki ciezko sie laczy. Ladnie wygladaja z trawami i jezowkami.Christial dostaje z czasem jasniejszy srodek.Ale to wlasnie mi sie podoba.Rozowe krwawniki mam posadzone obok siebie wlasnie by uzyskac rozne tonacje rozu.
U mnie zbijaja sciany. Od wczoraj caly dzien mlot pneumatyczny chodzi.
Poranny obchód ogrodu zrobiony, szykuje się gorący dzień.
Na kwiatach wszelakich (głównie rózach) grasuje mi w tym roku plaga żuków zjadających płatki.
A na MW chyba opuchlaki, jeszcze wczoraj tych dziur na liściach nie miała. Gnojówkę z wrotyczu doglebowo tylko na nie stosować czy oprysk coś pomaga? Owadów nie widać, tylko dziury są...
A dynia w kompostownika nabiera masy