Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Nowa12 23:17, 05 wrz 2020

Judaszek przez cały sezon wypuszcza takie młode liście w kolorze cytryny i pomarańczu dzięki temu jest bardzo ozdobny. W słońcu jakby świecił .
Ja mojego muszę zacząć jakoś sensownie przycinać żeby nie był taki rozcapierzony .
Gosiek33 07:18, 06 wrz 2020

Bardzo pasuje mu to miejsce, moje zdanie jak TARci - jakby był tu od dawna
inka74 09:27, 06 wrz 2020

Judaszek na razie wygląda ładnie bo jest niewielki. Co prawda ma tam sporo miejsca ale bez przesady. Trzeba go będzie ciąć i sprawdzić teorię, że judaszowce cięcia nie lubią. Ale oczary też nie lubią a mój bez problemu wytrzymuje i rośnie, tak jak ja chcę. To miejsce jest dla niego o wiele lepsze. Osłonięte, ze sporą ilością słońca i na widoku. Za ładne ma te nowe przyrosty, aby był gdzieś skitrany w rabacie z boku czy z tyłu. Mam nadzieję, że przetrwa zimę i wszystkie następne.
Kilka zdjęć za dnia. Pogoda marna więc i zdjęcia telefonem marne ale coś tam widać.
mrokasia 09:32, 06 wrz 2020

U moich sąsiadów rośnie judaszowiec cięty co roku (sąsiad formuje namiętnie niemal wszystkie rośliny). Ma się dobrze, wygląda ładnie tylko słabo kwitnie. Ten Twój nawet jeśli będzie słabiej kwitł nadrobi pięknymi liśćmi .
Kasya 09:32, 06 wrz 2020

Ładniutki i podkreślony hakonkami

Ty to jednak jesteś nozycoreka
Musisz mi kiedyś warsztaty zrobic
inka74 09:46, 06 wrz 2020

A to rabata, która ostatnio uległa lekkiemu liftingowi. Tak było. Z daleka jeszcze jak cię mogę a z bliska widać było że niewiele tam chce rosnąć obok marikena i kwitnąć. Jak tuje urosły i zgęstniały to zrobiło się tam mocno cieniście.

Tak jest obecnie. Rabata została nieznacznie powiększona. Testuję czy zawilce będą się tu dobrze czuły. Chciałabym aby powstała tu taka zielona poduszka a klon aby wypełnił przestrzeń jaśniejszym kolorem z boku. Pomysł karkołomny i jak zwykle cięcie będzie grane.

inka74 09:55, 06 wrz 2020

Kasie obie - on mi się właśnie bardzo z tymi hakonkami podoba . Kolorystycznie zgrana para.
Przy małym ogrodzie są 2 wyjścia roślinne. Albo sadzisz tylko małe rośliny i mało albo gdy jak jesteś niepoprawnym zbieraczem to uczysz się ciąć i czerpiesz z tego przyjemność ja jestem w tej drugiej grupie bo gdybym nie cięła to już dawno bym zarosła. Na razie tylko 1 drzewo ukatrupiłam przez cięcie albo głupotę - Nigrę. Teraz bardziej zwracam uwagę na termin cięcia i czystość narzędzi.
inka74 09:58, 06 wrz 2020

Plan na dziś - porządek na froncie lub w narożniku. Rabaty do korekty

Miłego dnia! Słoneczko wychodzi
sarenka 10:09, 06 wrz 2020

inka74 napisał(a)
Plan na dziś - porządek na froncie lub w narożniku. Rabaty do korekty
[img 640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/211/2111710/original.jpg[/img]

Miłego dnia! Słoneczko wychodzi

Iwona, przypomnij mi,na jakiej wysokości jest szczepiony Palibin? Chyba dziś zamówię
Ogrodowy_Kal... 10:11, 06 wrz 2020

Nie chciałem w ogrodzie wiszącej ławki (huśtawki) gdyż nic mi się nie podobało ale ta którą zobaczyłem u Ciebie jest naprawdę fajna. Czy całość jest do kupienia, czy wyrób własny. Pozdrawiamn