Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Zmienić pobojowisko w ogród... 07:09, 29 lis 2017

Do góry
Dobrze, że zmodyfikowałaś i zrobiłaś kwadraty, od razu mi się to nasunęło, po obejrzeniu pierwszej propozycji.
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 19:23, 28 lis 2017

Do góry
Nie wiem, co ile pisałam, ale na pewno rzadziej niż co metr.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:22, 28 lis 2017

Do góry
Gdzie ja zalecałam 2/3 szklanki siarczanu potasu?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:16, 28 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie wiem, zapytaj Mazana.

Tak zrobię, dziękuję
Problemy z tujami 18:43, 28 lis 2017

Do góry
Na mocz nie ma sposobu, nie wiń więc internetu, że nie ma podanego skutecznego sposobu aby uratować tuje obsikiwane przez psy:

Odizoluj tuje, postaw płot, ja nic nie wymyślę. Musi przestać działać czynnik niszczący, wtedy się odbudują po latach, a jak ciągle jest to samo- to cudów nie ma.

Gdyby właściciel postawił na swojej posesji kilka kołków do obsikiwania, to by obsikiwały kołki, a jak nie mają co, to sikają na to, co jest dostępne.

Na nadmiar moczu - rozpuszczanie, tzn. lanie wody, ale do gruntu też przesiąknie i będzie stężenie za duże.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:36, 28 lis 2017

Do góry
Sylvana napisał(a)
Danusiu, pisałam kilka stron wcześniej, ale pewnie Ci umknęło.
Zostawiłam pytanie o siarczan potasu pod róże.
Zalecana przez ciebie dawka to 2/3 szklanki pod krzaczek.
W jakiej ilości wody to rozpuścić?
Czy można tylko zmieszać z ziemią w formie sypkiej?
Tylko nie wiem czy wtedy nie za dużo tego proszku...nie spalę roślinki?
Proszę o odpowiedz...bo nie chcę zaszkodzić.

Pozdrawiam

Nie wiem, zapytaj Mazana.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:10, 28 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziś mamy pierwszy śnieg. Załamanie pogody.

cudnie wygląda z białą pierzynką
Ogród Japoński Krisa 21:28, 27 lis 2017

Do góry
Witaj Kris, a ja poproszę o kilka (4) pustych postów, bo w jednym poście przydałoby się po 4 zdjęcia. Zbyt długie posty źle się czyta. Będzie zdecydowanie lepiej, jak podzielę Twoją historię
Pozdrawiam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:28, 27 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie, nie rób tak, skoro je masz to niech zostaną

alez sie usmiac mozna z siebie samego!

a te molinie??? beda pasowac? zadnego bluu nie chce
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:22, 27 lis 2017

Do góry
Nie, nie rób tak, skoro je masz to niech zostaną
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:17, 27 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Może byc i Magic. Skoro się upierasz.

nie upieram, ale mam juz je posadzone.

skoro mowicie ze inne beda wygladac lepiej to wsadze inne.... Wy sie lepiej na tym znacie!

w wezszej opasce, pomiedzy sciana domu a kraweznikiem myslalam wlasnie o molini , posadzilabym ja od ryynny wzdluz okien, druga strona - odbicie lutrzane, bedzie zle?

wzucilabym zdjecia. ale strasznie dlugo sie laduja
Skrzydłokwiat - Spathiphyllum 11:16, 27 lis 2017

Do góry
Zmarznięty może być. Odciąć te padnięte, dosypać ziemi.
Dalie - Dahlia 11:14, 27 lis 2017

Do góry
Ten żółty jest pomarańczowy Nie wiem, bo inne dostałam niż zamówiłam.
Lilie - Lilium 11:02, 27 lis 2017

Do góry
Przypomina odmianę 'Rosella', ale jednak chyba nie to.

Zobacz Pink Pixie
Grys kamienny na rabacie, klombie 11:01, 27 lis 2017

Do góry
Nie, bo wyrośnie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:59, 27 lis 2017

Do góry
Może byc i Magic. Skoro się upierasz.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 08:16, 27 lis 2017

Do góry
Tak, ja taki zrobiłam, przy samym wejściu do ogrodu. Też są kwadraty.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:12, 27 lis 2017

Do góry
Bozenka06 napisał(a)
witam
mam dylemat czy mogę przesadzać jeszcze 6 letnią śliwę ulena-dopiero od tygodnia nie ma liści, mieszkam na Pomorzu , nie ma u nas mrozów i chyba nie będzie w najbliższym czasie, a jeśli to niewielkie, ma około 3 m wysokości , pień ma 18 cm obwodu, chcę ją przenieść niedaleko ok 1 m ,czy zrobić to teraz czy lepiej wiosną, z góry dziękuję za odpowiedź

Bardzo trudne pytanie, bo pogoda jest nieprzewidywalna. Gdyby chodziło o moją wiśnię, to bym odłożyła do wczesnej wiosny. Teraz jest mała szansa na odbudowanie systemu korzeniowego po przycięciu. Chyba za późno.
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 08:04, 27 lis 2017

Do góry
Nie wiem, czy będzie za gęsto, zależy od pokroju brzozy i co chcesz nimi osiagnąć, jaki efekt.

Moim zdaniem za gęsto.
Petunia/surfinia z nasion 22:10, 26 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję za informację Nazwę firmy usuwam, link pozostawiam. Pozdrawiam serdecznie

Spróbuję wypowiedzieć się ad vocem.
Pani ingerencja w moja wypowiedź obniżyła jej wartość.
Opisałam swoje doświadczenie z nasionami konkretnego dystrybutora, konkretnej odmiany.

Nie wiem, ale mogę przypuszczać, że siejąc nasiona innego producenta, dystrybutora efekty końcowe zgoła mogłyby być inne.
Pani prowadzi działalność gospodarczą zajmując się konkretną usługą. Opisuje to Pani, zamieszcza zdjęcia (także na tym forum), aby potencjalny Pani klient mógł wiedzieć jakiego efektu się spodziewać.
I potwierdzi Pani, że gdyby wybrał innego usługodawcę z Pani dziedziny usług to otrzymałby inny efekt końcowy.
Analogicznie ja podałam konkretnego producenta, dystrybutora nasion i udokumentowałam to w przedstawionym materiale.
To była informacja, a nie reklama czy polecenie usług firmy.

Inny przykład
Wczoraj agencje informacyjne, światowe portale podały następującą informację, cytuję:
"Jak co roku piłkarze Realu Madryt z pierwszego składu otrzymali nowe samochody Audi"
Nikt nie wykropkował marki samochodów jakie otrzymali piłkarze, bo bez tego informacja byłaby niepełna.
Najwyraźniej nikt nie doszukał się w tym zdaniu reklamy.

Uważam, że nie naruszyłam regulaminu tego forum a w szczególności punktu 11, który brzmi: "Niedozwolone jest reklamowanie działalności gospodarczej, produktów oraz innych stron internetowych np. portali, blogów"
Według dyrektywy 2006/114/WE UE reklama oznacza przedstawienie w jakiejkolwiek formie w ramach działalności handlowej, gospodarczej, rzemieślniczej lub wykonywania wolnych zawodów w celu wspierania zbytu towarów lub usług.
Jestem osobą prywatną i nie prowadzę żadnej działalności, o której wspomina wyżej wymieniona dyrektywa.

Dlatego usunięcie nazwy dystrybutora z mojej wypowiedzi przez Panią nie znajduje uzasadnienia jest tylko Pani nadinterpretacją regulaminu. Podanie przeze mnie nazwy dystrybutora nie jest reklamą, lecz informacją, a jej usunięcie jest pomniejszeniem wartości mojego wpisu.
Ponadto na forum inni użytkownicy podają nazwy producentów nasion, nawet zamieszczają zdjęcia opakowań i ich ominęła ręka Pani sprawiedliwości.

Mam nadzieję, że Pani wycofa się z niefortunnego swojego działania w moim wpisie.
Pozdrawiam,
Ewa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies