Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Rumianka 22:00, 20 lis 2017

Ale poświęcenie...a efekt będzie z pewnością powalający...
sylwia_slomc... 22:49, 20 lis 2017

Już się doczekać nie mogę wiosny
eVka 23:49, 20 lis 2017

Gardenarium napisał(a)

Rośnie tutaj od początku, to grupa różaneczników posadzonych blisko siebie, w zaciszu ogrodowym w półcieniu. One uwielbiają takie warunki, w dodatku w pobliżu jest woda.

Cięłam go dość mocno po przekwitnięciu, ale teraz zaprzestałam i jest już za duży. Włazi w połowę stawu. Podlewam, ma nawadnianie, pozostałe rzeczy - nic nie robię, wyłamuję jedynie przekwitnięte kwiatostany. Ma ziemię kwaśną, nie jest zalewany.

Na opuchlaki stosuję Larvanem.

Dziękuję za odpowiedź widać że to miejsce jest dla nich stworzone. Na wiosnę chce przesadzić rh wszystkie w jedno miejsce. Łatwiej pielęgnować i dbać o pH gleby jak sa obok siebie. A jak zakwaszasz glebę wokół nich?
Pozdrawiam
Gintura 16:15, 21 lis 2017

Cudnie jak posypane cukrem pudrem.
pozdrawiam
Agania 20:10, 21 lis 2017

Zjawiskowe zdjęcia pierwszego śniegu...piękny Twój ogród...lustro, rzeźby, druciany aniołek

Co to za żółte trawy Danusiu?
Bozenka06 15:55, 25 lis 2017

witam
mam dylemat czy mogę przesadzać jeszcze 6 letnią śliwę ulena-dopiero od tygodnia nie ma liści, mieszkam na Pomorzu , nie ma u nas mrozów i chyba nie będzie w najbliższym czasie, a jeśli to niewielkie, ma około 3 m wysokości , pień ma 18 cm obwodu, chcę ją przenieść niedaleko ok 1 m ,czy zrobić to teraz czy lepiej wiosną, z góry dziękuję za odpowiedź
rozajerycha 13:41, 26 lis 2017

Gardenarium napisał(a)

Witaj Danusiu

Pozwoliłam sobie na "cytat"-jak zawsze piękny w każdym detalu ogród o każdej porze roku.
Jest również druga strona medalu nie chcę zaginąć w tak ekspansywnym wątku,a przyszłam podziękować za odwiedziny w skromnych progach.Bardzo miła niespodzianka Danusiu
Pozdrawiam ciepło Ciebie i Rodzinkę
Gardenarium 08:12, 27 lis 2017

Bozenka06 napisał(a)
witam
mam dylemat czy mogę przesadzać jeszcze 6 letnią śliwę ulena-dopiero od tygodnia nie ma liści, mieszkam na Pomorzu , nie ma u nas mrozów i chyba nie będzie w najbliższym czasie, a jeśli to niewielkie, ma około 3 m wysokości , pień ma 18 cm obwodu, chcę ją przenieść niedaleko ok 1 m ,czy zrobić to teraz czy lepiej wiosną, z góry dziękuję za odpowiedź

Bardzo trudne pytanie, bo pogoda jest nieprzewidywalna. Gdyby chodziło o moją wiśnię, to bym odłożyła do wczesnej wiosny. Teraz jest mała szansa na odbudowanie systemu korzeniowego po przycięciu. Chyba za późno.

Instagram Ogrodowiska
Sylvana 12:08, 27 lis 2017

Danusiu, pisałam kilka stron wcześniej, ale pewnie Ci umknęło.
Zostawiłam pytanie o siarczan potasu pod róże.
Zalecana przez ciebie dawka to 2/3 szklanki pod krzaczek.
W jakiej ilości wody to rozpuścić?
Czy można tylko zmieszać z ziemią w formie sypkiej?
Tylko nie wiem czy wtedy nie za dużo tego proszku...nie spalę roślinki?
Proszę o odpowiedz...bo nie chcę zaszkodzić.

Pozdrawiam
violka171 18:10, 28 lis 2017

Gardenarium napisał(a)
Dziś mamy pierwszy śnieg. Załamanie pogody.

cudnie wygląda z białą pierzynką