Dziękuję za odpowiedź widać że to miejsce jest dla nich stworzone. Na wiosnę chce przesadzić rh wszystkie w jedno miejsce. Łatwiej pielęgnować i dbać o pH gleby jak sa obok siebie. A jak zakwaszasz glebę wokół nich?
Pozdrawiam
witam
mam dylemat czy mogę przesadzać jeszcze 6 letnią śliwę ulena-dopiero od tygodnia nie ma liści, mieszkam na Pomorzu , nie ma u nas mrozów i chyba nie będzie w najbliższym czasie, a jeśli to niewielkie, ma około 3 m wysokości , pień ma 18 cm obwodu, chcę ją przenieść niedaleko ok 1 m ,czy zrobić to teraz czy lepiej wiosną, z góry dziękuję za odpowiedź
Pozwoliłam sobie na "cytat"-jak zawsze piękny w każdym detalu ogród o każdej porze roku.
Jest również druga strona medalu nie chcę zaginąć w tak ekspansywnym wątku,a przyszłam podziękować za odwiedziny w skromnych progach.Bardzo miła niespodzianka Danusiu
Pozdrawiam ciepło Ciebie i Rodzinkę
Bardzo trudne pytanie, bo pogoda jest nieprzewidywalna. Gdyby chodziło o moją wiśnię, to bym odłożyła do wczesnej wiosny. Teraz jest mała szansa na odbudowanie systemu korzeniowego po przycięciu. Chyba za późno.
Danusiu, pisałam kilka stron wcześniej, ale pewnie Ci umknęło.
Zostawiłam pytanie o siarczan potasu pod róże.
Zalecana przez ciebie dawka to 2/3 szklanki pod krzaczek.
W jakiej ilości wody to rozpuścić?
Czy można tylko zmieszać z ziemią w formie sypkiej?
Tylko nie wiem czy wtedy nie za dużo tego proszku...nie spalę roślinki?
Proszę o odpowiedz...bo nie chcę zaszkodzić.