Jeżówki.
lilie wodne mam już trzeci rok ale słabo kwitną Obecnie mają jedynie dwa żółte kwiaty
Udało mi się kupić i podmienić dwa derenie, okazały się innym gatunkiem niż pozostałe, mam nadzieję, że na wiosnę w miarę się wyrównają po przycięciu A te dwa wykopane wylądowały koło grabów, jeszcze nie wiem czy na stałe: Pokażę jeszcze taras, mimo, że nie uprzętnięty. W donicy na tarasie bambusy Volcano Fargesja
Endless Summer Pinki Winky
W ogrodzie się wyciszyło. Przekwitły róże - trzeba je nawieźć! - przekwitają lilie - trzeba je obciąć! Zaczynają jeżówy, hortki, zawilce. Miskanty też Jak mówi Hania - uspokojenie przed jesiennym szaleństwem.
Pięknie Co to za piękna i okazałą trawa ??
Kwitnie obficie, na zdjęciu bukiet na jednej gałązce Ładnie się starzeje - na płatkach pojawiają się różowe plamki, ale nie szpecą za bardzo. Tu kwiaty w różnych stadiach tu całkiem przekwitnięte, do wycięcia, ale wciąż nie wyglądają najgorzej
No to teraz Uwaga Proszę się nie śmiać Oto mój dzisiejszy zakup Na rynku warzywnym
Różyczki może mnie polubią a ja ich.
egzemplarzy. Arabella. Jak zakwitła, to pożałowałam że nie kupiłam więcej. A te petunie są pachnące. Ciekawe czy udałoby mi się zebrać z nich nasiona.
ZONK w lawendzie