Mam do wydania hortensję ogrodową, kwitnie na zeszłorocznych i tegorocznych pędach. Nie była podpisana ale wygląda mi na 'Star Gazer'. U mnie się męczy, prawie nie kwitnie. Pewnie powinnam ją przykrywać na zimę albo w donicy schować ale już chyba straciłam serce do niej.
Tak wyglądała po posadzeniu kilka lat temu.
Teraz tak
Udało się.!!!
Po 4 latach zidentyfikowałam różę NN którą kupiłam jako Chopin ale Chopinem nie jest na 100%.
To Marilyn Monroe.
Morelowy kolor, przebarwienia w biel i zieleń. Matowo błyszczące liście, kwiat około 10cm lekko pachnie cytrusami, wysokość od 1m wzwyż.
Obecnie jest na etapie przekwitania.
Poskrzypka liliowa. Spryciula - jak widzi, że ją widzisz, skacze po liściach piętro po piętrze coraz niżej, aż do ziemi. Trzeba niszczyć, bo zostawia jeszcze żarłoczne potomstwo.
W ogrodzie pięknie poza tym Róże mniam, Rostock kiedyś kupiłam stryjence, była bardzo zadowolona, gdybym tak miała miejsce na ten kolor, też bym ją chciała mieć
dzis jedlismy obiad w naszej nowej altance i przypadkowo przyuwazylam jak na galezi w lesie usiadl czarny bocian. Posiedzial tam dlosc dlugo, piorka poukladal i wyczyscil i odlecial. Ciekawa jestem gdzie ma gniazdo
Czy ktos wie co ja tu mam. Miala byc orlaya, czyli rok temu te kwiaty byly biale i wydawalo mi, ze mialam to co sialam czyli orlaye a w tym roku kwiaty maja calkiem inny kolor ale listki sie zgadzaja
kwitna juz jezowki, mam tylko te zwykle i 'white swan' wszystkie inne padly albo zmienily kolor na zwykly
hej
zainspirowałas mnie ta szklarnia- pokazałam Markowi i zimą sami zrobimy
W Liszkach jest taki sklep z drewnianymi elementami - bardzo tani -
a konstrukcja prosta .
Folię też mozna kupić i do dzieła