u nas też leje! czyli białe, no jestem ciekawa, jak juz coś zrobisz, popatrzę i z trawek też bym się cieszyła; dziewczyny pisały, że 30.09 jest w Wojsłąwicach festiwal traw, chyba pojadę
Dzięki Tess za odwiedziny. Od taczek ręce będę miała dłuższe o kilka cm. Jak małpka jakaś - nie obrażając małpek oczywiście.
Co do nasadzeń Danusi - chyba masz rację - można wpaść w kompleksy. Mogłam mieć dorodniejsze drzewka - ale nie zataką cenę. Horror.
Gosia, ta siatka rzeczywiscie strasznie pozarywana.
Ale - niezleżnie od tego, co w koncu postanowisz - ja bym ją wyprostowała trochę
Linka stalowa, albo drut rozciągnąć wzdłuż na jej górnej wysokości, napiąć, ile się da, obcęgami podczepić siatkę i zawinąć te końce siatki na drucie.
Oj, nie wiem, czy coć zrozumiesz.
I wówczas matę dałoby się przywiązać I pomiędzy szmaragami przerwy na coś innego zrobić
Kolor jest git! I szybko rosną! Nie dołuj się, to tylko moje zdanie, może nie powinnam pisać... ale ciut drogo za nierozkrzewioną sadzonkę (moim zdaniem. Kurczę Tess serio? Moje się rozkrzewiły, ale nie rozsadzałam bo ciągle mi się wydaje że nie ma z czego
kolor jest git!! Sadź i czekaj do wiosny
pozdrawiam!!
Karolinko ja za swoje dawałam 10 zł, to dopiero szok!
ale ja tylko napisałam, dlaczego agroturystykę odpuściliśmy
Nie oceniam turystycznych upodobań Polaków, bo to ich wybór i ich pieniądze
Zresztą, uczciwie mówiąc, to baza turystyczna u nas taka sobie jest Pewnie też dlatego, że klimat mamy, jaki mamy (krótkie lato), położenie geograficzne, takie sobie, góry na południu, morze na północy, a powinno być całkiem na odwrót
I za granicą - póki co - taniej, i obsługa lepsza
Kolor jest git! I szybko rosną! Nie dołuj się, to tylko moje zdanie, może nie powinnam pisać... ale ciut drogo za nierozkrzewioną sadzonkę (moim zdaniem. Kurczę Tess serio? Moje się rozkrzewiły, ale nie rozsadzałam bo ciągle mi się wydaje że nie ma z czego
kolor jest git!! Sadź i czekaj do wiosny
Wcale nie są małe, nie dołuj się
Teraz to już nic nie dziel wsadzaj, żeby się dobrze ukorzeniły przed zimą.
Nie wiem, jak się szybko krzewi Lime, ale ja kupiłam wiosną citronelki. Małe były całkiem. I po 10 zł płaciłam. Z pięciu sztuk dochowąłam się przez lato nowych 25! Wystarczyło mi na całą rabatę przedogródkową
Więc sadź, niech rosną, a w przyszłym roku z własnego chowu będziesz miała do dosadzenia tam, gdzie teraz jest za mało
Będę jeszcze sadzić za bergenią i pięciornikami, zatem na II planie. Muszę jeszze sprawdzić jak szybko ruszają trawy, czy za miskantami to dobry pomysł???
Będę jeszcze sadzić za bergenią i pięciornikami, zatem na II planie. Muszę jeszze sprawdzić jak szybko ruszają trawy, czy za miskantami to dobry pomysł???
A swoją drogą to szkoda, że nie zdecydowałaś się na agroturystykę bo mielibyśmy gdzie jeździć
Dobrze, że się nie zdecydowaliśmy: tam sezon krótki (po 15 sierpnia prawie nikogo już nie ma, bo zimno), to raczej utrzymać się z tego by nie dało
A i Polacy wolą do ciepłych krajów jeździć, nad basenem się wylegiwać, niż rodzime krajobrazy podziwiać
Witaj Monisiu tak zawsze mówiłam do mojej córki nie ważne kiedy, ważne, że w ogóle jesteś i bardzo się z tego cieszę widziałam, widziałam !!! faktycznie mamy bardzo podobne rabaty ! no ale mi trochę więcej czasu zajmie zanim poznam cały Twój ogród więc proszę o cierpliwość
Jeśli chodzi o świerki to powiem Ci, że do tej pory było super ale od 2 lat ciągle atakują je mszyce zielone i niestety toczę walkę o uratowanie świerków ponieważ od środka kilka z nich jest już pustych, nie wyobrażam sobie, żeby któryś mi wypadł
Dziękuje Ci za pochwałę córek, a mój pomocnik właśnie merda do Ciebie ogonkiem Motor............. super sprawa jeśli komuś taka forma podróżowania odpowiada ale jeśli nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała czy jest to dla Ciebie czy nie motocykliści to społeczność, zupełnie inna niż kierowcy samochodów, samo podróżowanie motorem to już jest przygoda a nie dojazd z punktu A do B. Mogę dużo o tym mówić ponieważ to takie ekscytujące do kładnie tak jak TESS mówi o zwiedzaniu Spróbuj i wyrób sobie opinię