Tess
00:23, 11 wrz 2012

Jeśli kiedyś będziecie w tych okolicach, szczerze polecam odwiedzenie Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu.
Nazwa brzmi okropnie i wieje nudą na kilometr.
Ale to tylko pozór
Owszem, znajdziemy tam eksponaty typowo rolnicze z wcale nieodległej przeszłości (traktory, maszyny parowe), ale takze i przede wszystkim skansen, a w nim typowo wiejskie ogródki, żywe zwierzęta, i to, co tylko tutaj widziałam - ogródek zielarski
Dokładnie nazywa się to:
Ogród roślin zdatnych do zażycia lekarskiego
Częścią tego muzeum jest także Muzeum Pisanki
Największe w Polsce.
W siedzibie pałacu można zwiedzać umeblowane wnętrza pałacowe oraz wspomniane już Muzeum Pisanek a także inne wystawy czasowe. Mnie urzekła wystawa makatek
Przypomniała mi makatki z mojego dzieciństwa
Takie haftowane, w rodzaju "Każda żona tym się chlubi, gdy gotuje co mąż lubi"
W zasadzie nie wiem, czy powinnam pokazać to, co widzieliśmy w minioną sobotę tutaj (w tym wątku), bo mam dość dużo zdjęć
Ale jeśli nie tutaj, to gdzie?
Płyty nagrobne w przypałacowym parku zrobiły na mnie duże wrażenie.
Świątynia dumania w parku:
Nazwa brzmi okropnie i wieje nudą na kilometr.

Owszem, znajdziemy tam eksponaty typowo rolnicze z wcale nieodległej przeszłości (traktory, maszyny parowe), ale takze i przede wszystkim skansen, a w nim typowo wiejskie ogródki, żywe zwierzęta, i to, co tylko tutaj widziałam - ogródek zielarski

Dokładnie nazywa się to:
Ogród roślin zdatnych do zażycia lekarskiego

Częścią tego muzeum jest także Muzeum Pisanki

W siedzibie pałacu można zwiedzać umeblowane wnętrza pałacowe oraz wspomniane już Muzeum Pisanek a także inne wystawy czasowe. Mnie urzekła wystawa makatek

W zasadzie nie wiem, czy powinnam pokazać to, co widzieliśmy w minioną sobotę tutaj (w tym wątku), bo mam dość dużo zdjęć

Ale jeśli nie tutaj, to gdzie?

Płyty nagrobne w przypałacowym parku zrobiły na mnie duże wrażenie.
Świątynia dumania w parku: