Hosty wydaje mi się, ze w tym roku ruszyły bardzo wcześnie - jednak w połowie maja dostały po liściach mrozem. Na szczęście zakryły je już nowe i nie ma śladu po przymrozku. Gorzej z warzywnikiem - tam załatwiło na amen papryki, cukinie, dynie - ziemniaki o dziwo odbiły. Resztę sadziliśmy od nowa.
Cześć wszystkim Wiem, że czekacie na foty - już za chwilę, już za momencik
Wybaczcie, że tak długo - walka o zdrowie i praca mnie wciągnęły - już prawie złapałem pion
Te białe kwiatki to goździki wieloletnie, pachnące.
Dziewanna jest wieloletnia, nasionka kupiłam w ogrodniczym, ona co rok jest większa. Dziewanna utrzymuje nasionka w kuleczkach na łodygach do wiosny. Od ubiegłego roku wiosną wykruszam nasionka nad rabatami i mam dodatkowe, młode roślinki. Zauważyłam, że ta biała pasuje do każdej innej roślinki. Te białe z żółtym środkiem to coś podobnego do stokrotek, nie mam pojęcia co to jest.
Jak to nikt mi nie dorównuje, a Ty? Masz takie piękne i inne od moich kwiatków i ilość też baaaardzo mi odpowiada.
Teraz zaczyna się czas róż, mam jednego takiego dziwaczka.
Ja to już wydeptałam kółko od tego dreptania w miejscu
Ja czuję się pocieszona, bo co prawda jestem nienormalna od urodzenia , ale na szczęście nie aż tak bardzo, jak widać
Coś Wam jeszcze pokażę - właśnie sobie tym poprawiłam humor
czerwiec 2018
czerwiec 2020
Może nie jest to jakaś spektakularna metamorfoza, ale zawsze dowód na work inprogres
Ja żeby dynie i cukinie szybciej skiełkowały moczyłam na perlicie, ale można na ręczniku papierowym lub wacikach. Taką tackę postawiłam w ciepłym miejscu na piecu od CW, po dwóch dniach były kiełeczki. Potem do ziemi w tekturowe ruloniki i po niecałych dwóch tygodniach mam tak:
Od wczoraj już nie przynoszę do domu, w weekend pójdą na grządkę razem z tym rulonikiem
Sylwia, fantastyczne clematisy. To są bardzo kapryśne rośliny wiec możesz być szczęśliwa. Ja mam jednego bylinowego i daje radę. Ale o tych delikatniejszych nawet nie marzę.