Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:57, 12 cze 2020

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Na skarpie zdecydowanie najbardziej radzi sobie u mnie szałwia i co ciekawe tylko jeden z 7 krzaczków jest taki pokaźny, czemu, nie mam pojęcia :/

Nie wiem do tego czy to odmiana Deep Blue Fiield, czy Compact Deep Blue

Snów Hill tez nawet nawet się zebrała

Natomiast lawenda wyjeżdża ze skarpy, bo mnie wkurza jak co roku po zimie odbija baaaaardzo późno od korzenia.

Dziś zgrzeszyłam w szkółce... pojechałam po ziemie pod borówki, a wróciłam z 5 hortensjami MAGICAL MONT BLANC 'Kolmamon' ... mąż wkurzony, ale hortensje wsadzone. Na razie tak bez rabaty i bez tła. Zobaczymy, czy będą się tutaj dobrze czuły.

Ale ta skarpa musi robić wrażenie! A hortensji jestem ciekawa. Pokaż już posadzone ☺
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:56, 12 cze 2020

Do góry
KOla napisał(a)

Czym podsadzone sa te róże? Mam na myśli te białe drobne kwiatki.
W nóżkach tych róż rosną wieloletnie białe goździki i dziewanna.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:55, 12 cze 2020

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Niesamowite jest to, że kilka gałązek, może dostarczyć tyle radości

Śliczna panienka w ogrodzie. Pięknie Ci się ogród prezentuje, Kasiu.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:49, 12 cze 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Piekna jest!
Ja zachwyciłam się nią w ogrodzie " wszystkiego po trochu" dopytałam o nazwę i zamówiłam ją. Po deszczu opuściła w dół kwiaty, ona ma cienkie łodyżki, a ciężki i duży kwiat. Dziś dostała odpowiednią podpórkę.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:48, 12 cze 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Przyjechała dziś ziemia do wyrównania miejsca pod trawnik pomiędzy placykiem basenowym a altaną.

Kasia Ty powinnaś prowadzić jakieś szkolenia z zakresu logistyki dla tych, którzy się ogrodowo kręcą w kółko
Czy na tym zdjęciu jest driakiew? Jeżeli tak napisz proszę coś o niej - stanowisko, jak długo można na nią liczyć, etc. Mam zamówioną od połowy maja, pewnie kiedyś dotrze
Dwa ogrody 22:47, 12 cze 2020

Do góry
Dubelek

Moja bajka 22:45, 12 cze 2020

Do góry
Lubię twb widok
Moja bajka 22:44, 12 cze 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Igunia w piwoniach - jak uroczo Stworzyłaś niesamowity zakątek z tym warzywnikiem. Pochwalę jeszcze ogród wodny - wielki szacun bo w sumie młode założenie a wygląda jakby było tam od zawsze

Dzięki Kasiulek. Staram się
Rzeczony kos, ale pewnie go nie widać

Dzisiejsze odkrycie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:42, 12 cze 2020

Do góry
oliwka napisał(a)
Dorotko mnie nieustannie zachwyca twoja altana i jej otoczenie. Spokój bije z tego miejsca Luis Oddier- to roza o której dużo ostatnio słyszę. Kolor jest niesamowity, kwiat bardzo zgrabny pięknie wyglądają u ciebie kompozycje z naparstnicami i innymi swiecowymi roślinami. Podczytuje w różnych miejscach, że one mogą byc jednoroczne? Czy to prawda?

Dużo zdrowia i sił życzę w najbliższym czasie...
Nie spotkałam się z informacją o jednorocznych naparstnicach. Te naparstnice same mi się wysiały i przetrwały w tym gąszczu. Luis Odier kwitnie u mnie jako pierwsza, nio i ma bardzo mocny zapach. W lipcu spróbuję zaszczepić ją przy altanie na new dawn. Miło mi, że Ci się u mnie podoba

Dwa ogrody 22:41, 12 cze 2020

Do góry
Gosiu, jarmuż nakrywam przed bielinkiem, chociaż już mi tej siatki brakuje, bo jarmuż jakiś wyjątkowo duży jest o tej porze.
Ścieżki pielę. Ktoś potrzebuje skrzypu? Mam go na tony, brr.
Haniu, wzeszło mi 14 sztuk ogórków z pierwszego rzutu, to za mało na przetwory. Podkiełkowałam następne stosunkowo późno, wrzuciłam po trzech dniach w redlinki i są już na wierzchu, tym razem za gęsto, będę przerywać. Ale też nasion do kiełkowania nie żałowałam, nasiona z własnych upraw.
Przy okazji, pamiętasz, kiełkowałam wcześnie dynie, porażka, za wcześnie, za długo było zimno. Trochę mi żal, nie będzie żadnej wyfikanej dyńki.
Posiane do gruntu wyszły kabaczki, cukinie, patisony i dynia olbrzymia.
Urszula, buki posadzone mniej więcej co 70 cm, ale wiesz, że je tnę mocno.
Iza, większej wagi nie przykładałam do ziemi, na pewno dawałam kompostową, zwykłą i żwir/piasek. Drenaż na dno, to na pewno, może być z grubszego żwiru lub keramzyt. Dziury konieczne, bo inaczej przy stagnującej wodzie będą gnić. Nie zrobiłam dziur w malutkich konewkach i teraz wylewam wodę po każdych większych opadach. Na szczęście do połowy są wypełnione kamykami, a to znów aby były stabilne.

Trochę mnie tu nie było, wybaczcie spóźnione odpowiedzi.

Sezon 2017 u Hanusi 22:41, 12 cze 2020

Do góry
Zebrałam dziś pierwsze truskawki, no i na okrągło jemy sałatę i szczypior, o koperku to i wspominać nie trzeba, jest.

POdlewać nie trzeba było, z gory dolało, a w szklarni mokro od ostatniego podlewania, bo nie było słońca. Wszystko buja, jakby chciało nadrobić spóźnienia.

Ścigałam się dziś ze ślimakiem, pomrowem, niestety poległ w przedbiegach. Ale już był spasiony.

Czas obrywać rodki z kwiatów, ale kiedy? Jak dotąd kilka kwiatostanów tylko w przejściu udało mi się usunąć.

POtrzebuję być w ogrodzie cały dzień, wtedy będzie widać robotę.
Miłego wieczoru

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:39, 12 cze 2020

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Kasia na dokładkę

i jeszcze księżniczka po paprotkowej inspekcji

No ślicznoś i masz. Sporo mam i ja, ale nie tak dużo jak Ty. Księżniczka cudowna. Moje dziecię o takim kiciu marzy. Mój entuzjazm nieco słabnie, gdy pomyślę i ostrzeniu pazurków na meblach lub łapaniu ptAków. Mam za to schroniskową psicę, która już 13 lat jest z nami'
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:39, 12 cze 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Drugi mój ulubieniec też historyczny " Jurasic Park" po latach na tym samym miejscu

Zjawiskowy, zapisuję odmianę, bo kolorystycznie bardzo by mi odpowiadał.
Widziałam ostatnio w TV jakiś program ogrodniczy, i było właśnie o irysach bródkowych, były omawiane takie, które są bardzo sztywne, twarde, wytrzymałe m.in. na deszcze. Czy ten należy do takiej grupy?
Mój ogrodowy pamiętnik 22:37, 12 cze 2020

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Piękności widoki

Basiu zwłaszcza te dziury na rabacie, które czekają na obsadzenie . Moja cierpliwość jest mocno wystawiona na próbę bo ja nie lubię takich rozgrzebanych miejsc. Napisałam już 2 maile do szkółki ale chyba mają mnie w nosie . Jeżeli ktoś widział gdzieś hakone zwykłą macrę to proszę o namiary .
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:32, 12 cze 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)
U mnie już zaczęły kwitnienie róże, dobrze że deszcz padał to może nie upiecze ich tak szybko słoneczko.

Sezon 2017 u Hanusi 22:31, 12 cze 2020

Do góry
Dziś ogrod tylko na inspekcję, ale i tak zdążyłam podwiązać pomidory, po raz drugi już. Kwitną. Niestety moja rzadka bytność w ogrodzie skutkuje wyrastaniem drugiego pędu w pomidorach, A tego nie chciałam. Ale już są kwiaty na obydwóch, niech zostaje, nie będę wycinać. Gnojówka skrzypowa już daje popis/aromat/, ale jeszcze nie podlewam, za tydzień. Ogórki w szklarni szt 3 nabierają mocy. Muszą porządnie się ukorzenić, wtedy ruszą, też za tydzień, Papryka jalapeno kwitnie i ma się wyśmienicie, a dziś posadziłam jeszcze 2 szt super ostrej, ta będzie późniejsza.

Piwonie drzewiaste skończyły swoje czarowanie. Właśnie utrwaliłam ostatnie chwile.

Liliowiec po deszczu osłabł i wsparł się o koleżankę.
A szałwia różowa od Joli znad jeziora ma się świetnie.

Powojnik dostaje dużo wody i ma ciepło. Jest zadowolony.

Wśród brzóz i dębów 22:29, 12 cze 2020

Do góry

Księżycowy... 22:28, 12 cze 2020

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Królują fiolety

Kapitalne zestawienie! Jaki to bodziszek na zdjęciu? ŚLICZNY!
Wśród brzóz i dębów 22:27, 12 cze 2020

Do góry
Obu Danusiom i Wojtkowi dziękuję za pochwały.
Jeszcze parę widoczków:

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:26, 12 cze 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Dorciu co róża to ładniejsza. Moje jeszcze nie kwitną, może poza dwiema. Ogród zachwyca. Nie może być inaczej
Z większości róż jestem zadowolona, w lipcu chcę spróbować przeszczepić niektóre. Zobaczymy co z tego wyniknie. U mnie tylko kilka kwitnie, ale jeszcze parę dni i wszystkie zakwitną. Dziękuję za miłe słowa.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies