Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 13:01, 18 sie 2020

Anusia napisał(a)
Susza, susza. U ciebie wszystkie rośliny dobrze wyglądają. To dzięki mikroklimatowi jaki masz. U mnie mizernie. Codziennie podlewam i i tak rośliny klapnięte.

Hortensje cudowne masz.

Jak u Ciebie z podlewaniem było w czasie Waszego wyjazdu? U mnie córka podlewała, więc ogród był zaopiekowany. Dużo łatwiej zachować wilgotność, gdy jest gąszcz roślin i ogród otulony jest od wiatru. U Ciebie też niedługo tak będzie

Ewa777 13:04, 18 sie 2020

Tu pokazuję rabatę napchaną hortensjami - 4 ogrodówki i 1 Phantom. Chyba muszę trochę przerzedzić, bo w przyszłym roku będzie jeszcze ciaśniej. Tylko którą zabrać?

Ewa777 13:08, 18 sie 2020

Dominika11 napisał(a)
Ewcia rabaty wypasione, pełne przepychu roślin, wyglądają pięknie

Dzięki Dominiko Teraz najładniej wygląda rabata hortensjowo-różana i ambrowcowa

Ewa777 13:16, 18 sie 2020

Ambrowcowa

Dominika11 13:36, 18 sie 2020

u mnie hortki jeszcze troche małe pod ambrowcami, ale za 2-3 lata bedzie okey chyba
kasiek 18:13, 18 sie 2020

Ależ cudowny pokaz hortensji, uwielbiam ogrodówki, choć bardziej wymagające niż bukietowe. Mokra wiosna im sprzyjała. Teraz sucho było to du zo podlewania - u mnie też córcia podlewała jak wyjechałam
Anusia 18:16, 18 sie 2020

Ewa777 napisał(a)

Jak u Ciebie z podlewaniem było w czasie Waszego wyjazdu? U mnie córka podlewała, więc ogród był zaopiekowany. Dużo łatwiej zachować wilgotność, gdy jest gąszcz roślin i ogród otulony jest od wiatru. U Ciebie też niedługo tak będzie

Ewa u nas troche bylo trudno. Co prawda tesciowa zamieszkala na ten czas z naszymi kotami Co nieco podlala my staralismy sie przed samym wyjazdem podlac ogrod maxsymalnie jak bylo to mozliwe. Po powrocie okazalo sie, ze perukowiec ma w czesci liscie podsuszone.
m_gocha 00:44, 19 sie 2020

Ewa! Cudne masz hortki
Szczególne miejsce w moim serduchu mają ogrodówki
Ilekroć byłam nad Bałtykiem zawsze podziwiałam w tutejszych ogrodach hortensje ogrodowe. Widać, że klimat im służy, bo ilekroć pytałam właścicieli o okrywanie zimowe patrzyli na mnie ze zdziwieniem mówiąc że nie ma potrzeby

Wydaje mi się że masz u siebie hortensję Miss Saori. Ciekawa jestem jakie masz zdanie o tej hortensji? Jak Ci zimuje, czy się przebarwia na jesień i czy faktycznie kwitnie również na pędach jednorocznych.

Kupiłam na wiosnę tę hortensję. U mnie klimat zdecydowanie ostrzejszy i pewnie trzeba będzie odpowiednio ją przygogować do zimowania
Ewa777 10:56, 19 sie 2020

Dominika11 napisał(a)
u mnie hortki jeszcze troche małe pod ambrowcami, ale za 2-3 lata bedzie okey chyba

Trzeba liczyć, że co roku będą miały 2 razy więcej gałązek, więc już za rok zauważysz dużą różnicę
malgorzata_s... 11:33, 19 sie 2020

Ewa777 napisał(a)

Dzięki Dominiko Teraz najładniej wygląda rabata hortensjowo-różana i ambrowcowa

Co jedna fotka to piękniejszaNapatrzyć się nie mogę