Z większości róż jestem zadowolona, w lipcu chcę spróbować przeszczepić niektóre. Zobaczymy co z tego wyniknie. U mnie tylko kilka kwitnie, ale jeszcze parę dni i wszystkie zakwitną. Dziękuję za miłe słowa.
Bardzo dziękuję za tak miłe zaproszenie Igusiu. Na pewno znalazłabym Twój domek, mój też prawie żółty i ja Ciebie i Twoich rodziców zapraszam, tylko niech minie zagrożenie korona wirusem. W przyszłym tygodniu zrobię zdjęcia specjalnie dla Ciebie z taką bajkową scenerią, bo Ty jesteś takim małym słoneczkiem tu na forum ogrodowym i wiem że lubisz bajkowy świat. Będą Elfy i róże.
W ramach odpoczynku od ogrodu odwiedziliśmy dzisiaj ogród zoologiczny w Opolu. Muszę przyznać, że bardzo w nim zielono Kilka zdjęć zostawiam.
I żeby nie było, że zwierząt nie widziałam
Ania ,
Jakie okazy ,
pięknie ,
widzę ,że w tym roku jest szał na funkie ,
Bardzo fajnie wyglądają ,
szkoda tylko ,ze nie można ich sadzić w pełnym słońcu
Mój ogród jest jakiś opóźniony U mnie dopiero pełnia rozkwitu jeżeli chodzi o irysy - dwa pierwsze zdjęcia to syberyjskie NN, kupione sto lat temu, gdy myślałam, że irysy są tylko jedne Dwa ostatnie zdjęcia to odmiana 'Shaker's Prayer' - piękny, duży kwiat i do tego cudownie użyłkowany
Iris sibirica 'Shaker's Prayer' - cudny rysunek i biała obwódka
Skoro o bodziszkach była mowa, to wrzucam fotki zaczynającego kwitnięcie bodziszka mieszańcowego 'Rozanne', na razie nieśmiało, powoli pojawiają się pierwsze kwiatki i tak, uprzedzając pytania, te wszystkie trzy zdjęcia to właśnie Rozanne, tylko w różnych miejscach (słońce, cień) i różną porą dnia. IMHO on jest niesamowity. Nie dziwię się, że dostał jakieś tam różne nagrody Nie mogę się doczekać jak już będzie cały obsypany kwieciem
Zachodzące słońce wyciągnęło barwy fioletu.
A tu dla porównania w innej części ogrodu - mój nowy bodziszek himalajski 'Gravetye' :