Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 22:34, 07 cze 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Przepięknie wygląda ten rzygacz w gąszczu bluszczu

Trochę przycinam ten bluszcz, bo nie chciałabym by pokrył całkowicie cegłę.

Wierzba Hakuro Nishiki 22:34, 07 cze 2020

Do góry
Moja wierzba mimo codziennego podlewania wyglada tak. Siedzi w donicy 50x50. Nsjpierw byla mszyca i mrowki, teraz suche, brązowe listki. Jak ją uratowac?
Pszczelarnia 22:33, 07 cze 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Cmokam...
Ewa, bardzo lubię Twój ogród, ale bukiety chyba są jeszcze bardziej wysmakowane. Piękne

z takich pospolitych roślin.

Ule na biało pomalowała moja młodsza siostra (efekt pandemicznego uziemienia). Ale fronty do odnowienia, czekają na Artystkę.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:30, 07 cze 2020

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Dorotko bajeczne widoki u Ciebie. Jest tak pięknie. Romantycznie.
Dziękuję miło mi, że się podoba.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:30, 07 cze 2020

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 22:28, 07 cze 2020

Do góry
Aniu, a ja Tobie zazdroszczę bliskości gór i Krakowa. Fakt latem jest fajnie, ale ja najlepiej lubię maj i wrzesień nad morzem. Brak tłumów. W tym roku i tak chyba będzie mniej tłoczno niż zawsze, z uwagi na wirusa. Teraz nie ma tłoku i pokoje do wynajęcia w rozsądnych cenach, Nawet osobne domki widziałam, ze cała rodzina niezależnie od innych gości może się wczasować. A miejsca na plaży ...ile chcesz.

Izabelko, dziękuję razem ze Zbyszkiem.

Grażynko, przeglądam atlasy, może gdzieś znajdę. Coś mi się kojarzy, ale nie mogę trafić.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:27, 07 cze 2020

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 22:26, 07 cze 2020

Do góry
iwona_d napisał(a)
Aniu u Ciebie jak zwykle mega romantycznie.
Pozdrawiam

Miło ,że tak go odbierasz Iwonko
Choć już czerwiec, to wrzucę trochę majowych zaległych fotek, bo proza życia nie pozwoliła mi bywać tu ostatnio...
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:25, 07 cze 2020

Do góry
JoannA napisał(a)
Jakie piękne dziewanny Dorotko.
Dostałam sadzonki od Naszej forumowej Basi, ale moje to jeszcze maleństwa. Muszę o nie bardziej zadbać.
Niezapominajki też mi złapały mączniaka więc szybciutko usunęłam.
Dziewanny z każdym rokiem robią się większe sadzonki, zwróć uwagę że zimą ładnie utrzymują nasionka w kuleczkach. W ubiegłym roku nie ścinałam ich i wiosną posypałam w różnych miejscach w ogrodzie. Mam młode siewki, a ubiegłoroczne mają po jednym kwiatuszku.
Niezapominajki chyba zawsze tak mają, że jeszcze nie zdążą dobrze przekwitnąć a już siada na nich szara pleśń.

Zatopiłam w kałuży w uciętej rajstopie kwaśny torf.

W ogródku emerytki 22:24, 07 cze 2020

Do góry
Sylwio, masz rację, rośliny się starają

Tylko nie ze wszystkich roślin w oczku jestem zadowolona i chyba zrobię zamiany.
Marnie rośnie przęstka i babka drobnokwiatowa i tu woda jest mętna.

Podobnie jest w kastrze z tatarakiem Ogon [ kiepsko wygląda] i bobrkiem trójlistnym.

Świetnie się sprawdza sit spiralny i pałka mała, woda czyściutka.

Tak samo jest z sitem mieczolistnym i gruboszem Helmsa.
Liliowo i kolorowo:) 22:20, 07 cze 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu miałam taki mostek i zawsze coś mi w nim nie pasowało a trzeba było czerwony zrobić. Teraz już nie da się po nim chodzić więc zlikwidowałam. U Ciebie będzie wyglądał super. Kwasoluby masz wybitne

Dziękuje za wsparcie, bo po wpisie Uli już miałam wąpliwości
Mostek wymyśliłam bo nie ma komu oczka czyścić, problem z wodą coraz większy. Zawsze też się bałam by wnuki gdzieś tam nie wpadły. Jak już będzie zamontowany to będe myśleć i kombinować dalej z tym miejscem No właśnie Marek to maluje, konserwuje by na dłużej starczyło.
Kwasoluby u mnie to zasługa Bodzi, tylko szkoda, że jej nie ma na O bo jej porady i doświadczenie bezcenne. A teraz czas na róże

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:19, 07 cze 2020

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:17, 07 cze 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Faktycznie zbieg chorobowo-wypadkowy. Teraz już będzie lepiej. Pięknie pokazałaś ogród i tulipanowo. Strat mrozowych w tym pięknie nie widać.

Nie mogę koryta obsadzić sukulentami, bo ono w absolutnym cieniu. Na razie odstawiam tam zakupione rośliny do posadzenia.

I działa ta taśma na ślimaki. Ja dziś 4 razy, nawet w deszczu obchodziłam cały ogród - nie zliczę ile ich wyzbierałam. Zjadły hyzop na skarpie. Na jednej kępie floksa było ich 52. Do szklarni się dostały (już zlikwidowałam). Wyczuły dalie. W życiu swoim ogrodowym nie widziałam tak roślin oblepionych ślimakami.

Jaka to trawa na poniższym zdjęciu? Carex elata Aurea? Z bodziszkiem żałobnym - miodzio.
Podmiejski ogródek 22:16, 07 cze 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
chyba znalazłam kombinację na donice:

ale chyba jednak świdośliw w nich nie posadzę
w tej bliższej samą hakone posadzę, a w tej dalszej hakone i lilaka, który tam jest zadołowany przy donicy. na śś znajdę inne pomysły.

Hakone w donicy to jest to!

Ale powiem Ci szczerze, że ta donica z przodu to taka wygnana jakaś…
Za daleko od tamtej stoi.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:15, 07 cze 2020

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Wnuczek będzie miał wspaniałe wspomnienia z dzieciństwa spędzonego u dziadków a to olbrzymia wartość
Pozdrawiam
Dużo różnych wspomnień mamy z wnukiem, w zimie często pieczemy ciasteczka, a jakie? Oczywiście dinosaury.
Maluję mu twarz i rączki w wybrane przez niego wzory, pieczemy zamek, który później z chęcią zjada, albo ganiamy za bańkami mydlanymi, lub z latawcem. Dziecko nie może się u dziadków nudzić.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:14, 07 cze 2020

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:13, 07 cze 2020

Do góry
Jola róża niestety NN zobaczyłem na kwitnieniu i musiała być moja
Iglaki starałem się zapamiętać (zapisać) przy kupnie zwłaszcza że szukałem określonych typów ale jest ogrom których nawet nie próbowałbym rozszyfrować, zwłaszcza ze zdjęcia

kalina japońska Pink Beauty jeszcze nie bardzo różowa

lilak ottawski ......................................................................lilak zwisły

Liliowo i kolorowo:) 22:12, 07 cze 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
Danusiu widać, że różaneczniki, azalie cię kochają i ze wzajemnością, piękne masz okazy a ciekawa jestem tego mostku, na pewno kolorystycznie wpasuje się w przestrzeń ogrodową pozdrawiam

Rosną jak szalone, niektóre już mnie przerosły i za ciasno mają chyba mus przesadzać, latarenkę już też zarosły musze też zmienić jej miejscówkę
Też jestem ciekawa jak ten mostek wyjdzie

Wzgórze chaosu 22:07, 07 cze 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Iwonka jesteś zdecydowanie zbyt krytyczna dla siebie. Masz piękny, dojrzały ogród. Jedyny w swoim rodzaju, nie sztampowy. Spacerując po nim odkrywa się co rusz nowe zakątki. Nie jest oczywisty i przewidywalny, a to uważam za wielki plus. Co tam moda. Gdyby były modne krótkie fryzury to ścięłabyś włosy? I tu Cię mam.

Ano masz mnie Dobrowolnie nigdy! Zamierzam być długowłosą staruszką
I mniej narzekać! Co rusz mnie pocieszacie, zdecydowanie muszę wyhamować to moje marudzenie
No więc z dumą obwieszczam, że ten zakątek uwielbiam

I kilka innych też

W ogródku emerytki 22:06, 07 cze 2020

Do góry
Winogron rośnie nie dla owoców [mało słońca], ma zasłaniać brzydką ścianę.

Jeszcze zdjęcie drugiej strony podjazdu.

Ostrogowiec w ogrodzie.

Coś się kluje w roślinie - niespodziance.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies