Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 11:08, 12 wrz 2012

Do góry
Cieszyłam się wczoraj, że LM przyszły. Już sie nie cieszę
Takie badziewie przyszło, że szkoda gadać. Pojedyncze patyczki
Żałuję, że zamiast kupować, nie podzieliłam tych dwóch egzemplarzy, co je wcześniej kupiłam w szkółce.

Zresztą skończyło się tym, że je właśnie wczoraj podzieliłam.
I po podzieleniu są wielokrotnie większe, niż te które przyszły

W Gąszczu u Tess 11:05, 12 wrz 2012

Do góry
Gosiu (Malwes) - cieszę się, że do nas wróciłaś I miło, że zajrzałaś. Zdjęcia wrzucę, aczkolwiek z obawą wielką, bo nie wszystko jest tak, jak może niektórzy oczekują

Moniko, - dzięki za odwiedziny

Aguś (Grupo) - toś pojechała Ja i konsekwencja w realizacji projektu?)))))))))) W dodatku żelazna? No, nie... U Ciebie też zaraz się ruszy, zobaczysz

Ozzi - no jestem zadowolona z efektów, bo nie chodzi nawet o to, jak jest, tylko że już jest
Coś tam pewnie poprawić trzeba będzie w przyszłości, coś zmienić, dosadzic, przesadzić...
Zrobiłam, jak umiałam, i jak wydaje mi się, że będzie dobrze A czy jest? Nie wiem. Inaczej jest
Mój jesienny ogród 10:57, 12 wrz 2012

Do góry
Robert, obejrzałam warzywa a przy okazji też buraki
No, szacun!
Piekne warzywa. Jakoś niegdy dotąd nie uśwaidamiałam sobie, jak duży Ty masz ten warzywniak
To trzeba pracy, no, no
A ten przystojniak z cukinią to syn?
Ogródek Hanusi po zimie 10:52, 12 wrz 2012

Do góry
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 10:48, 12 wrz 2012

Do góry
Byłam, widziałam, zachwyciłam się

to ja może niejako przy okazji, ponieważ to jest w tych właśnie okolicach polecam, z całego serca polecam, odwiedzenie Suwalskiego Parku Krajobrazowego.
To tam, gdzie najgłębsze polskie jezioro - Hańcza, z którego wypływa najpiękniejsza górska rzeka na nizinach - Czarna Hańcza.
SPK jest przępiekny! Nie należy ograniczyć swojego tam pobytu do zaparkowania samochodu na parkingu w Błaskowiźnie i przespacerować się nad jezioro, by rzucić okiem na jego cudną taflę wody
To tylko kropla w morzu tego, co można i nalezy tam zobaczyć I z tego miejsca wcale nie widać najpiekniejszego fragmentu jeziora
Och, mogłabym strasznie długo o tym miejscu pisać, bo zakochałam się w nim bez pamięci (miałam nawet taki wariacki pomysł, by tam działkę kupić i agroturystykę prowadzić)
Ale zobaczcie sami tutaj:
http://www.spk.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=5

Dorka, byłaś tam?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:17, 12 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Dzięki za radę, Irenko co do Barbuli

mam nadzieję, że przydatne, ale roślina naprawdę warta grzechu; może jeszcze raz kiedyś spróbuję!
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 09:39, 12 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
pytanie tylko czy 12 styczna do dobry termin, bo chyba jeszcze ferii nie ma???? Obawiam się bowiem, że będą tłumy....

Ferie najwcześniej rozpoczynają się 14 stycznia.
http://terminyferii.pl/ferie2013/
Zielony galimatias 09:10, 12 wrz 2012

Do góry
Wiem, że lubisz pęcherznicę, ale chyba graby byłyby lepsze...

Zwóć uwage na to "chyba" - i weź poprawkę bo ja się nie znam przecie...
Dla odmiany czas na zmiany... 09:00, 12 wrz 2012

Do góry
Horti na liście nie było ale jak Gosia mówi, że można, znaczy - można
Ogród nad Rozlewiskiem 08:58, 12 wrz 2012

Do góry
Gosiu (Malwes) - myslę, że można mu wszystkie te drzewa zaliczyć

Ozz - no właśnie! To mnie zachwyca - nie ma już wsród nas tych, na cześć których te drzewa posadzono, a drzewa nadal są i radują nasze dusze..
Kocham duże drzewa...

Skąd Ty masz tak szeroką wiedzę o tych różnych ciekawych miejscach?

PS. Z gołębiami pocztowymi jeszcze większy ambaras... to chyba jednak poczta zostaje
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:48, 12 wrz 2012

Do góry
Karola, skarpetki hostowe super, i hostowa obwódka na malinowej rabacie też
No, pracusiu, gratki
Dla odmiany czas na zmiany... 08:38, 12 wrz 2012

Do góry
A gdzie te zakupy (piekne) sadzić będziesz? Bo chyba nie na tej zaprojektowanej przez Gosię rabacie?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:37, 12 wrz 2012

Do góry
Dzięki za radę, Irenko co do Barbuli
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 08:28, 12 wrz 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
Kobieto !!!!!!!!!!!!!!! kim Ty jesteś z zawodu, przypadkiem nie psychoterapeutą ???????????? takie fluidy od Ciebie biją

Ale wiesz co ? jak mam się lepiej poczuć (czyli jak to w naszym narodzie mam się pocieszyć, że Ty masz gorzej) to chętnie przyjadę hi, hi, hi

Jeste kochana

Psychoterapeutą nie
Przyjeżdzaj, poczujesz się duuuuużo lepiej
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 08:27, 12 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Tereniu, nawet jak człowiek dłużej na Ogrodowisku jest, to też dziury w całym u siebie w ogrodzie szuka

nie narzekaj na swoje marności, widziałam okiem Gosi, jest bujnie!

1. Jeszcze do tego etapu nie doszłam))))))
2. tak, szczególnie bujna była nieskoszona trawa))))))))))))
Mój kawałek raju II 22:15, 11 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
No, nareszcie jesteś Cały dzień Cię wyglądałam
A Ty na Warmię wybywszy

Z dwutygodniowym opóźnieniem ale nareszcie jestem i będę siedziała do oporu, muszę wszystko zrobić co zaplanowałam
Mój kawałek raju II 21:33, 11 wrz 2012

Do góry
No, nareszcie jesteś Cały dzień Cię wyglądałam
A Ty na Warmię wybywszy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:02, 11 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Izuś, przegapiałam

Gratulacje z okazji kolejnej setki
Kfiatuch dla Ciebie:

Tereniu dziękuję za ten cudowny pejzaż ... echhhh ... czy Ty TOOOO!!! widzisz na codzień ? ...
W Gąszczu u Tess 20:58, 11 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Hura! Przyszła przesyłka z miskantami Morning Light! Będę mogła skończyć rabatę

Jak ja wam zazdroszczę - tym na wyższym poziomie świadomości ogródkowej - tego planowania i realizowania z żelazną konsekwencją raz wymyślonej koncepcji. U mnie zawsze było kupowanie tego, co mi się podoba i wsadzanie tam, gdzie jest miejsce...ot i cała historyja. A teraz mam ogródkowe rewolucje, bo najwyższa pora zacząć wszystko od nowa, zgodznie ze sztuką...Lata nauki przede mną Pozdrowionka, Tess!
Ogród nad Rozlewiskiem 20:54, 11 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Wiem, ze nie dożyję chwili, gdy przerośnie dom i da tyle cienia, by dać chłód w środku. Ale zawsze chciałam mieć lipę

I to jest piękne marzenie...

Tess napisał(a)
Do dziś nie rozumiem, jak to się stało, że kiedy urodziły się dzieci, nie wiedzieliśmy o tym starym pięknym zwyczaju: kiedy rodzi się syn, sadzi się dąb; kiedy córka - lipę.
Ano jest taki zwyczaj zwłaszcza na wschodzie Polski kultywowany. Obok pałacu w Krasiczynie (k. Przemyśla) jest cała taka aleja z lipami i dębami, już sędziwego wieku. Co więcej pod każdym znajduje się kamień z wyrytym imieniem i datą narodzin
http://www.garnek.pl/andy55/5241627/krasiczyn-wiosna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies