Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

annawu 16:15, 11 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
aż tyle!!! rośliny będą wariować; chyba nam się znowu lato przesunęło na sierpień i wrzesień, tak było w ubiegłym roku; muszę w takim razie jeszcze dopieścic kulki bukszpanowe

zakupy ogladałam, super! wiesz, że hakone będzie wielka? u mnie za 2 miesiące urosła dużo!

Jeżeli hakone tak szybko rośnie i wielka będzie i ja ją za gęsto posadziłam, to będę zmuszona poprzesadzać ją.
Kupiłam dwie odmiany hakone: All Gold i marca Strip it Rich, ta Strip wygląda po sadzonkach, że będzie mniejsza.
Milka 16:19, 11 wrz 2012

nie koniecznie, po prostu może chwilowo mniejsza; oglądałam obie i rosną podobnie, sadzić trzeba w sporej odległości, bo 40x80 rozmiar osiągną; moje sadziłam co 50 cm, może maja luz, to i rosną, chociaż szałwia ciut się rozpanoszyła, ale ją mogę przyciąć
Tess 16:21, 11 wrz 2012

Gdzie masz tę hakone, Irenko? Bo chyba nie kojarzę.
Milka 16:28, 11 wrz 2012

Tereniu, str 919, sa tam trzy zdjęcia, a rosnie u mnie w szpalerze na rabacie pod murem w towarzystwie kulek bukszpanowych
annawu 16:28, 11 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
nie koniecznie, po prostu może chwilowo mniejsza; oglądałam obie i rosną podobnie, sadzić trzeba w sporej odległości, bo 40x80 rozmiar osiągną; moje sadziłam co 50 cm, może maja luz, to i rosną, chociaż szałwia ciut się rozpanoszyła, ale ją mogę przyciąć

Och dzięki za wskazówki w rozstawie, a zobaczymy dopiero w przyszłym roku jak będzie ta hakone u mnie rosła i się rozrastała
Milka 16:29, 11 wrz 2012

pewnie, ze tak Aniu, jakby co będziemy obie przesadzać
mira 16:48, 11 wrz 2012

Irenko te hakone masz pierwszy rok? nie wiadomo co z zimą ? fajnie wygląda bo jest co kawałek i już całkiem spore
a te niebieskie też masz fajne - teraz czas traw i pewnie znów się skuszę ach!
ana_art 16:54, 11 wrz 2012

ja sadzilam hakone w ubiegłym roku, niczym ich nie okrywałam, zimą znikły a na wiosną pojawiły się wszystkie i chyba podwoiły wielkość więc jeśli u mnie przeżyły zimę to myślę że w innych zakątkach też dadzą radę
Milka 16:58, 11 wrz 2012

mira napisał(a)
Irenko te hakone masz pierwszy rok? nie wiadomo co z zimą ? fajnie wygląda bo jest co kawałek i już całkiem spore
a te niebieskie też masz fajne - teraz czas traw i pewnie znów się skuszę ach!

Mira, pierwszy, kupowałam u Finki i urosły sporo, sama nie wiem kiedy; ale najbardziej jestem zachwycona trawą nn, dałam fota, tak od 916 stronki trzeba szukać, jest boska!
Milka 16:59, 11 wrz 2012

ana_art napisał(a)
ja sadzilam hakone w ubiegłym roku, niczym ich nie okrywałam, zimą znikły a na wiosną pojawiły się wszystkie i chyba podwoiły wielkość więc jeśli u mnie przeżyły zimę to myślę że w innych zakątkach też dadzą radę

Ania, to bombowa wiadomośc, znaczy przeżyją
a wkleisz u siebie foto jakie są po roku?