Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

BEATA_S 10:09, 11 wrz 2012

Kondzio napisał(a)

Ja po objazdówce warszawskiej miałam kilka dni doła, ale znalazłam na niego lekarstwo - pracę w ogrodzie i karczowanie chwastów oraz pracę nad wrzosowiskiem
Ja tez tak miałem ale chyba ty nie miałaś powodu bo masz bardzo ładnie

A ja powiem nieskromnie, że po objazdówce warszawskiej uważam, że każdy z nas ma piękny ogród, tylko nie potrafimy docenić tego co mamy. Widzimy (czy patrzymy ?) w kierunku rabat, które wymagają jeszcze dopieszczenia , dosadzenia, jakiejś korekty.
A tak na serio każdy ogród ma w sobie to coś! Są różne style ale każdy z nas tworzy według własnego gustu. I to jest najpiękniejsze. Wiadomo, że niektórzy pracują staranniej, dokładniej a niektórzy trochę mniej. Niektóre ogrody są duże (wielkie ) a niektóre całkiem nieduże i łatwiejsze "w obróbce"
Ale ja nie widziałam jeszcze na Ogrodowisku brzydkiego ogrodu! To chyba niemożliwe, aby wśród pasjonatów, osób tak pozytywnie zielono zakęconych trafił sie taki ewenement
Tess 15:50, 11 wrz 2012

O, i ja podzielam zdanie Beaty
Narzekam na swój ogród, bo zapuściłam go okrutnie , Ale własnie to mi się podoba - że każdy ogród jest inny. Nie ladny i brzydki, tylko inny
I ta inność jest cudowna, często też inspirująca.

Wpadłam do Ciebie, Kondziu, żeby uprzedzić, że publicznie napisałam, że Cię uwielbiam
Uwielbiam za to, że lubisz kopytnik
Uprzedzam, żebyś w temacie był, jak gdzieś w ramach krzyżówek/łamigłówek ogrodowiskowych na to trafisz

Miłego
Kondzio 16:25, 11 wrz 2012

Ale mi nie chodzi oto ze mi się mój nie podoba tylko nie mam ręki damskiej żeby dobierać rośliny i stworzyć co mi się podoba i ze nie wyrabiam z praca w nim Tez mi się podoba ze wszystkie ogrody są inne rozmawialiśmy w Warszawie o tym
Milka 16:42, 11 wrz 2012

BEATA_S napisał(a)

Ja po objazdówce warszawskiej miałam kilka dni doła, ale znalazłam na niego lekarstwo - pracę w ogrodzie i karczowanie chwastów oraz pracę nad wrzosowiskiem
Ja tez tak miałem ale chyba ty nie miałaś powodu bo masz bardzo ładnie

A ja powiem nieskromnie, że po objazdówce warszawskiej uważam, że każdy z nas ma piękny ogród, tylko nie potrafimy docenić tego co mamy. Widzimy (czy patrzymy ?) w kierunku rabat, które wymagają jeszcze dopieszczenia , dosadzenia, jakiejś korekty.
A tak na serio każdy ogród ma w sobie to coś! Są różne style ale każdy z nas tworzy według własnego gustu. I to jest najpiękniejsze. Wiadomo, że niektórzy pracują staranniej, dokładniej a niektórzy trochę mniej. Niektóre ogrody są duże (wielkie ) a niektóre całkiem nieduże i łatwiejsze "w obróbce"
Ale ja nie widziałam jeszcze na Ogrodowisku brzydkiego ogrodu! To chyba niemożliwe, aby wśród pasjonatów, osób tak pozytywnie zielono zakęconych trafił sie taki ewenement

hym, ciekawe i słuszne ale mnie przydałaby się opinia, w jakim to ja mam stylu ogród, może łątwiej by mi było z doborem i roślin i dodatków, a tak idę po omacku, na czuja!
Enya73 17:00, 11 wrz 2012

IrenkoTwój styl to styl eklektyczny Jak u mnie . Wszystkiego po trochu Ale tak właśnie lubię. I myślę, że Ty też lubisz swój ogród, a to jest najważniejsze. I przychylam się do wyrażonej powyżej opinii, że na Ogrodowisku nie ma brzydkich ogrodów. Każdy ma coś innego ciekawego do zaoferowania. Dlatego tak lubię Ogrodowisko
Milka 17:04, 11 wrz 2012

Też myślę, że nie ma brzydkich ogrodów ale wiedza o stylu byłaby pomocna Marta mówi, ze u mnie leśny? ale mam i częśc formalnego i bylinowego, wiejskiego...misz-masz!
jak oglądają mój ogród ludzie, którzy nie mają ogrodu, podoba się bardzo, jak tacy zakręceni jak my, to juz się boję, że nie jest taki jak trzeba; ale tak koło 19 już mi się wszystko podoba, bo jakoś światło ukrywa mankamenty;
Anita, u ciebie jest regularność, porządek, dopracowane szczegóły, wiem, czytałam cały wątek, oglądałam foty z kolejnych etapów..podoba mi się

a co do Kondzia, ty przyjeżdżaj pomagać mi, a ja potem do ciebie
Tess 17:09, 11 wrz 2012

a co to znaczy, że nie jest taki jak trzeba?

Jaki to jest ten właściwy?

Ile jest stylów ogrodów? Mnóstwo! i ciągle nowe trendy się rodzą, i stare wracają.
To jak z modą - na wybiegach szczupłe modelki różne rzeczy prezentują, ale przecież nikt nie oczekuje, że ulica zaakceptuje każdą z tych dziwności

Ogród ma się podobac Tobie przede wszystkim. I Waligórze

Jeśli tworzysz go z sercem, a tak jest, to piękny jest i już!
Milka 17:15, 11 wrz 2012

Tereniu, sama prawda!!! ale kancików brak, część jest, doplewione ile zdążę, rosliny nie zawsze dobrze połączone, placki na trawniku, bo co rano udręka z kretem, więc to już szachownica a nie idealny trawnik!

czasami czytam o różnych stylach i coś z nich wybieram dla siebie; Wligóra nie ma żadnych zastrzeżeń, jest bezgranicznie zakochany w swoim ogrodzie, ja też, ale lubię dopracowane szczegóły
Mala_Mi 17:23, 11 wrz 2012

A mi wszystko ejdno jaki mam styl Ja mam swój styl.. i już.. a raczej wszystkie style po trochu..... i ubolewam, że nie mam większego ogrdou i więcej czasu, bo bym sobie zroibła wydzielone zakatki iw zależnosci od nastroju. tam bym przesiadywała....
To tak jak przekomarzanie sie do kogo podobne jest dziecko... a ja mówie, że każde dziecko jest podobne do siebie
Tess 17:23, 11 wrz 2012

Kanciki będą, najlepsze połączenia roślin z czasem w praniu wyjdą (większość dziweczyn cały czas coś przesadza z miejsca na miejsce).

Na kreta podobno jest sposób - odebrać mu jedzonko, za którym po trawniku gania
Opryskać Dursbanem.
Wczoraj przeczytałam dopiero, i jak mi naftalina nie poskutkuje, co ją w miniony weekend zaaplikowałam, to Dursban wypróbuję.

Kondzio nas za te dyskusje w jego wątku pogoni na cztery wiatry