Na pierwszej masz hortensje, miskant Morning Light, kulki bukszpanowe, a obwódka też z bukszpanu?
No nie wiem. Garden Puzzle przekłamują wymiary.
Hortensje zagłuszą kulki. Zamiast nich trzeba dać coś innego.
Reszta ok.
No i po posadzeniu trzeba poczekać na efekt, aż się rozrosną hortensje
Moje też jeszcze się nie przebarwiają. Rok temu nawet podejrzewałam, że to inne. Był tylko blady róż. Ale były u mnie pierwszy sezon.
Potem dostałam patyczki vanilek i kolor ten sam. Mam więc nadzieję, że problem gdzie indziej jest.
Nie piszesz sama do siebie
Byłam. Tylko z telefonu piszę.
Fajnie, że się zgodził. Miałam nadzieję, że go przekonasz. Fajnie, że działasz. Jak się ochłodzi, zdążysz przygotować ziemię.
Ups, goły mówisz?
Dziękuję ci pięknie. Nabiegasz się przez moje pytania. Ale bardzo lubię to obrazowe opisywanie wszystkiego. Dzięki. Miłego dnia.
Pozwolę sobie opisy skopiować.
Skoczyłam do ogródka zrobić fotkę ( mam jeszcze urlop )
Polar Bear nie pokażę, bo go przycięłam w celach eksperymentalnych i jest w mojej "poczekalni" ale nie jestem z niego na razie zadowolona, kwiaty miał mimo wszystko drobne i stosunkowo wiotkie pędy- może sie poprawi
.
Ale Phantom w całej okazałości
3 letni krzew, bardzo wysoko rośnie, kwiaty oczywiście ma przepiękne, jedyny drobny mankament to wygląda trochę goło od dołu bo ma bardzo mało liści- może przy starszych krzewach nie będzie to już tak widoczne
Iwonko narożnik, stolik i jakieś fotele na placyk będzie robił eM, pomysły w głowie i raczej będzie to coś bardzo prostego
Czy się gniewam ? no coś Ty ja też lubię te kolory zwłaszcza w ponure dni
Bożenko, dziękuję za radę.
Vanilki i Limelight już u mnie goszczą. Pora więc pomyśleć nad dwoma pozostałymi typami.
Zastanawiałam się jeszcze nad Polar Bear lub Phantom. Co o nich sądzisz ?
Myślę,że tylko 4 odmiany wchodzą w grę. Vanille Fraise i Limelight- powszechnie już występują w naszych ogrodach ale nie ulega wątpliwości, że są bardzo spektakularne a o to nam chodzi, ale pomyślałam, że urodą dorównują im Silver Dollar i Magical Moonlight ( dodatkowo mają mniejsza skłonność do przewieszania a Magical Moonlight prawie do końca pozostaje biały. Oczywiście najbardziej spektakularną przemianę ma Vanilka. Teraz już Twój wybór
Pokażę bliżej Silver Dollar bo jest trochę niedoceniana ( sorki za tą poświatę ale z rana już jest ostre słońce i trochę trudno się ustawić)
I prawie jak soliter Limonka