Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 09:03, 19 sie 2015

siakowa napisał(a)
a ja mam połączenie: chęci zmian bo widzę co jednak nie gra w nasadzeniach, zmęczenia po intensywnym sezonie, braku czasu na ewentualne zrywy natchnienia bo szybko sie ciemno robi, demotywująca zmęczona niechęc eMa do rozpoczynania nowych tematów, nowe pomysły które mnie rozrywają juz od środka a nie moga być jeszcze realizowane i to wszytsko razem = ogólne niezadowolenie. Może tez tak masz?

Raczej nie.
Mnie tylko dobija to, że chcę coś zrobić ale nie wiem jak.
Juzia 09:05, 19 sie 2015

Hej Iwonko, hej Olu!
Juzia 09:06, 19 sie 2015

07_Rene napisał(a)
Ale mnie ominęło...
Będzie dobrze. Zrobić lekki misz-masz to nie problem, a uporządkować chaos to prawie niemożliwe bez zaczynania od zera

Chyba nie o lekki mi chodzi
I chyba też muszę od zera...
Juzia 09:08, 19 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Juzia, macham.
Jak humor na dziś?

Humor ok....bo rolety mam pozasłaniane
Juzia 09:11, 19 sie 2015

popcorn napisał(a)
Juzia, przestan dzielic rosliny, daj im sie rozrosnac, to sama bedziesz zadowolona z efektu. Latwo powiedziec, sama tez musze to zrobic, bo przy ciaglym dzieleniu i przesadzaniu po 5ciu latach NADAL nie ma efektu.
To jak, zaczynamy od jutra??

Ale to nie o to chodzi.
Wkurzają mnie te szpalery hortek! NIe mogę na nie patrzeć.
Tylko odmianami się różnią i dodatkami trawiastymi.
Nudne to!

Już nie dzielę w tym roku. (oprócz nowości)
07_Rene 09:16, 19 sie 2015

Juzia napisał(a)

Ja mam krzaki źle posadzone.... w sensie hortensje, różaneczniki i miskanty i rozplenice. Chciałabym więcej lilaków, jakieś budleje. I nie w rządkach, szpalerach....tylko porozrzucane.

Nie mogę Ci pokazać inspiracji, bo mam tylko zdjęcia zapisane na dysku, a nie pamiętam skąd są.

Coś jak ogród Przemka - Ogród mały, ale pojemny....ale też nie do końca. Bardziej zwiewny, tajemniczy i....o matko....romantyczny!

Ciekawa jestem co wymyślisz, może coś będzie się nadawać do mnie
bo ja tylko z przodu domu chce mieć w miarę oficjalnie (hortensje w szpalerze i bukszpany) a resztę na dziko. Ale im dłużej jestem na forum, tym trudniej mi "na dziko" sadzić, bo jednak wpływ ogrodowiska odciska piętno w tych wszystkich obwódkach, szpalerach, a nawet doborze roślin itd.

Juzia 09:19, 19 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Ciekawa jestem co wymyślisz, może coś będzie się nadawać do mnie
bo ja tylko z przodu domu chce mieć w miarę oficjalnie (hortensje w szpalerze i bukszpany) a resztę na dziko. Ale im dłużej jestem na forum, tym trudniej mi "na dziko" sadzić, bo jednak wpływ ogrodowiska odciska piętno w tych wszystkich obwódkach, szpalerach, a nawet doborze roślin itd.

O właśnie!
I dlatego myślę...żeby odpocząć od forum trochę dłużej....
Juzia 09:21, 19 sie 2015

Znalazłam!

Zdjęcie z tej strony:
http://www.jardinsintl.com/projects/monomoy
Wklejam zdjęcie....bo tam jest kilka i nie będzie wiadomo o co chodzi...

I dodajcie sobie tutaj krzaki hortensji
Juzia 09:25, 19 sie 2015

Albo takie coś...
http://www.guerillrr.com/garden-ideas-with-hydrangeas-native-garden-design/a-farm-reinvented-old-house-online-old-house-online-imgbwiim/
iwka 09:27, 19 sie 2015

Juzia napisał(a)

Tu nie chodzi o dzielenie....bo nie chodzi o wypełniacze.
Ja mam krzaki źle posadzone.... w sensie hortensje, różaneczniki i miskanty i rozplenice. Chciałabym więcej lilaków, jakieś budleje. I nie w rządkach, szpalerach....tylko porozrzucane.

Nie mogę Ci pokazać inspiracji, bo mam tylko zdjęcia zapisane na dysku, a nie pamiętam skąd są.

Coś jak ogród Przemka - Ogród mały, ale pojemny....ale też nie do końca. Bardziej zwiewny, tajemniczy i....o matko....romantyczny!

to nie sadź wszystkiego pod linijkę, z głową, tylko idź na spontona, dosadź budleje gdzieś, coś innego co Ci się podoba
ja stwierdziłam, mimo iż bardzo podobaja mi się niektóre ogrodowiskowe ogrody, że nie będę sadzić jak książka pisze, nie dam się zwariować