Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:03, 08 lis 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Liście niech leżą, też mają swój urok

A propo cebul... swoje miałam w planach całość posadzić w sobotę, została setka, bo sadzarka padła... i tak podpytam Ciebie Danus czy i jakiej używasz?

ps. Pogoda nieciekawa fakt, zachęca tylo do oglądania ogrodu zza okna przy pysznej kawce

Najlepiej sadzi mi się łopatką angielską do sadzenia cebul. z podziałką. Jest zaostrzona. Najszybciej. Sadzarki leżą. Mam trzy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:00, 08 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziś mija miesiąc od śmierci Mamy Zdjęłam z profilu żałobne tulipany. One nie były bez powodu.

U mnie miesiać minął przedwczoraj .. i coraz smutniej.. coraz bardziej dociera do świadomosci..

Na łokiec tenisisty mi pomógł kiedyś jeden zastrzyk.. nie wiem co to było ale pomogło prawie od razu. I jak na razie kilka lat bez powtórki.

Moje krokusy jeszcze w worku.. ale jak Pani Prezes jeszcze nIE posadziła to spokojnie Tabliczka w dechę. Tak jak i Kreseczka

Hochla do donic.. dobra idea Chyba zmałpuję

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 14:51, 08 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ekonomiczny mi się spodobał, w sam raz na stare lata http://www.doomo.pl/ekonomiczny.html

WOW super ten projekt,bardzo nowoczesny i niedrogi
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:48, 08 lis 2017

Do góry
Ani Ma
widać, że szkolenie pomogło?cmok i dzięki

Aga z Jurajskiego

Marikena nawet nie widziałam, jak poszłam juz było po
perukowce lubią cięcie i dotyk, wtedy pachną..cudnie

Gocha
rzadko u mnie bywasz, dlatego dziękuję że wpadłaś
Też mam leniwca, ciągle szukam dla niego wytłumaczenia

Gardenarium
No to od dołu ok, ale potem ta góra strzela liśćmi na100m
no i...nie rozwiązuje to problemu
Bogdzia
ze względu na Twoje oczy, wizyta bardzo cieszy
Danusia z Liliowego
Kochana, hulasz, czyli nóżka lepiej
Szukam firmy do ciecia, u nas strasznie drogo, miesięczna wypłata

Hanuś
stale podziwiam energię
Madżenka
o kurna
żyjesz i masz się ok
Wiesz..od O. nie da się odciąć, są emocje i zależności pozytywne

Agania

I tu masz coś o czym myślę, miskanty nie sypią nasionami,czyli są bezproblemowe; na rozplenicach muszę wycinkę kwiatostanów robić, bo sieją się wszędzie
...jak są..zero problemu, ale jak więcej, to wiesz

i tak u mnie
pogoda jesienna, na mój gust za dużo leje
nawet nie ma jak gości poprowadzić suchą stopą

hakonki zmieniają kolor
tak naprawdę, niebawem nie maco pokazć, no zimozielone aż

te w cieniu drzew później

uwielbiane molinie
na wiosnę zmienią miejsce
jednak nie odważyłam się, robić to jesienią
mam nadziEję że z 4, zrobię 12
Pszczelarnia 13:01, 08 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Już za póżno. Nic nie wzejdzie, bo noce zimne i dnie bez słońca. A zapowiadają koło zera.

Oj...coś mi tak sie wydawało, że się wybiorę z tym poplonem na ogród jak sójka za morze.....Choróbsko mnie w domu ciągle trzymało... Wysypałam na część rabaty ostatnią skoszoną partie trawy..na wiosne przekopię - też będzie dobrze????

Gardenarium napisał(a)

Ja sałatę na listki siałam w sierpniu, pod koniec, w połowie września część posadziłam w namiocie, bo ogórki wyrwałam. Teraz mam zbiory, świetne są.

Super. Dobra rada na przyszły rok - będę pamiętać
Witaminki jesienne
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:07, 08 lis 2017

Do góry
Niesamowita napisał(a)
Dzień dobry, Ogrodowisko pomogło mi w sprawie tujek i rosnął jak szalone i piękne, ale teraz mam kolejny problem z zagospodarowaniem rogu mojej działki. Jest tam studzienka od szamba i chciałabym zagospodarować cały róg, żeby ją przykryć a żeby też mojego dziecka nie ciągnęło do stawania na pokrywę.
Chciałabym żeby róg mojego ogrodu przez cały rok mienił się kolorami, jest to część bardzo nasłonecznioną. Może ktoś ma gotowe rozwiązanie na takie miejsce? Ja niestety nie mam zdolności wizualizacji przestrzennej roślin, wiec mogę polegać tylko na Was. W tej chwili rosną tam maliny (które chce przesadzić) i perulkowiec. Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Gosia

A gdzie jakieś zdjęcie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:06, 08 lis 2017

Do góry
U mnie też zasypane od nowa liśćmi. Też czekam aż więcej spadnie. Brr. Ciemno. Strasznie. też sił brak.
Pszczelarnia 11:55, 08 lis 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Jaki piękny spokojny jesienny ogród...i posprzątany

Ewuniu do kiedy można siać poplon?

Ja sałatę na listki siałam w sierpniu, pod koniec, w połowie września część posadziłam w namiocie, bo ogórki wyrwałam. Teraz mam zbiory, świetne są.
Pszczelarnia 11:53, 08 lis 2017

Do góry
Ponieważ moja szklarnia się potłukła w transporcie więc oglądam u ciebie i zazdraszczam. Wezmę też z tego źródła, tylko jaką? Długo nie wytrzymam, bo jakieś meble już mam do wnętrza. Tęsknię za ciepełkiem pod szkłem

Ciepły salonik, ślicznie.
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:48, 08 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Świetnie, ja bym się tylko zastanowiła nad tym placykiem przeciętym płytami. Ta wąska lewa część, pasek jest taki niewykorzystany. Może tu jakiś ekranik z traw czy "czegóś"?

A tak, to rewelacja

bardzo dziękuję miło się czyta taki komentarz

faktycznie to miejsce trzeba jeszcze poprawić, na całej działce chciałam jeszcze rozmieścić kostki cisowe, myślałam że może tam ulokuję kilka sztuk.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:44, 08 lis 2017

Do góry
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:39, 08 lis 2017

Do góry
Ekonomiczny mi się spodobał, w sam raz na stare lata http://www.doomo.pl/ekonomiczny.html
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:38, 08 lis 2017

Do góry
Ja juz nie będę zamawiać, kupię gotowy, jakis znajdę. Bukszpanowy mam projektowany, ale już nie mam siły na omawianie i wybieranie. Albo znajdę, albo nie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:34, 08 lis 2017

Do góry
ol_a napisał(a)

Witam jakie rabaty można stworzyc

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:34, 08 lis 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja taki oglądałam, ale małe pokoje. http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/ekonomiczny-2b

łomatko co sie to wyprawia )) nowe domy w planach ))

ten projekt chyba nie jest jakis szczególnie udany ...jak juz to robiłabym na zamówienie np tutaj ) http://www.atectis.pl/projektydomow/

albo z tego cos wybrała http://www.doomo.pl

ale jak sie rozstac z ogrodem??? to bedzie wyzwanie ...bo ja też dom zmieniłabym juz dziś ...a z ogrodem jeszcze nie umiałabym sie rozstac )

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:27, 08 lis 2017

Do góry
zieloniutka napisał(a)
Chciałam się dowiedzieć czy zgodnie ze sztuką ogrodową właściwe jest sadzenie obok siebie kulek na nóżkach tylko w trzech sztukach i na tej samej wysokości?
Pytam ponieważ usiłuję wykulkować sobie dwa cisy jednak będą one miały różne wysokości i nie wiem czy na docelowej rabacie będą mogły sobie obok siebie rosnąć czy znaleźć im oddzielne miejsca.

Sztuka ogrodowa to bardzo rozległy temat. Nie ma przepisu, ale jesli rabata jest geometryczna to rozsądne wydaje się wybrać na niej 3, 4 czy 5 szt, zalezy od długości. Wtedy fajnie jest aby były równe, jedna wyższa w 5 jednakowych głupio wygląda. Pokaż jaką masz rabatę, a doradzę jakie powinny być.

Gdy są 3 szt. może w środku być wyższa, a dwie równe.

Dwie to do niczego w zasadzie się nie nadają. Zwłaszcza nierówne. W nie nowoczesnym ogrodzie tak, ale w nowoczesnym - nie.
Ogród Małej Mi 2017 11:25, 08 lis 2017

Do góry
A ja po sadzeniu cebul mam łokieć tenisisty Starość nie radość.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies