Zielony galimatias
09:22, 10 wrz 2012
Cześć Ev
Jak tam trawka? Posiana już?
Miłego dnia
Jak tam trawka? Posiana już?
Miłego dnia
o to świetnie, nie wiedziałam o chwastoxiea nie wiesz czy powój też weźmie ta mieszanka?
Dobra, już znalazłam - to pędraki.
I masz rację, że to efekt tej inwazji.
Pędraki są larwami chrząszczy z rodziny żukowatych.
Tak mówi Wujek Gugl
http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacja-roslin/szkodniki_-choroby/pedraki-czyli-larwy-chrabaszczy,1255_3728.htm
Witaj Teresko wpadłem z rewizytą do Ciebie i jestem zauroczony Twoją opowieścią, gdy ją czytałem to aż mnie za gardło ścisnęło, ze wzruszenia, ja podzielam wypowiedź AgnieszkiBK. Cieszy mnie fakt że blisko mieszkasz i nie będę musiał długo czekać żeby poznać Cię osobiście. Okolica przepiękna, ja bardzo często jeżdżę nad Biebrzę, tam są podobne klimaty, tylko teren ogromny, nie kończące się bagienne łąki i lasy i oczywiście masa ptactwa. Twoje mgły i wschody i zachody widziałem na żywo, coś pięknego co dziennie jeździłem na bagno zobaczyć zachód słońca i posłuchać setek trąbiących żurawi, to jest tak niesamowite zjawisko, ja to nawet nie umiem tego opisać, co się w tedy czuje. Dzięki że wpadłaś do mnie bo tak pewnie nigdy bym nie trafił do Ciebie, gdyż mam mało czasu i nie skacze po wątkach, bo ledwo swój mam czas ogarnąć. Zapraszam Cię w październiku na podziwianie jesieni. U mnie coraz bardziej jesiennie.
Myślę, że masz rację - to Palace Purple. Kwiatostan wysoki, i kolor kwiatów się zgadza.
U mnie też jest bardziej zielona, niż purpurowa.
Marzenko, masz rację - graby by tu pięknie wyglądały
Ja nie lubię bambusów.
ale masz fajnie z tym nawadnianiemZazdraszczam
Myślałam, żeby za kulkami posadzić, takie delikatne patyczki lekko pochylone nad kulką...
Gosiu - dobre
Ev - już postanowione, że citronelki będą z przodu.
No, citronelek nie ma i u nas w ogrodniczych.
Ja po citronellki wybrałam się wiosną (ledwie zawitałam na Ogrodowisko i zobaczyłam je u Danusi) aż do Kordusa.
Przez Sandomierz po nie jechałam![]()