Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nad Rozlewiskiem

Ogród nad Rozlewiskiem

an_tre 23:50, 05 wrz 2012

Uwielbiam takie klimaty
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Klamber 23:55, 05 wrz 2012

Widoczki miodzio.
Ozz 00:24, 06 wrz 2012

Hm... rozlewisko... a jak sprawa wygląda z komarami?

Piękne te mgły, oj piękne...
grembosia 00:32, 06 wrz 2012

an_tre napisał(a)
Uwielbiam takie klimaty

To też są moje klimaty. Cudnie.
grupa_trzyma... 00:45, 06 wrz 2012

To jest to, co tygryski lubią najbardziej!
Dzięki Tereniu!
grupa_trzyma... 00:45, 06 wrz 2012

To jest to, co tygryski lubią najbardziej!
Dzięki Tereniu!
Martek 00:49, 06 wrz 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Teresko wpadłem z rewizytą do Ciebie i jestem zauroczony Twoją opowieścią, gdy ją czytałem to aż mnie za gardło ścisnęło, ze wzruszenia, ja podzielam wypowiedź AgnieszkiBK. Cieszy mnie fakt że blisko mieszkasz i nie będę musiał długo czekać żeby poznać Cię osobiście. Okolica przepiękna, ja bardzo często jeżdżę nad Biebrzę, tam są podobne klimaty, tylko teren ogromny, nie kończące się bagienne łąki i lasy i oczywiście masa ptactwa. Twoje mgły i wschody i zachody widziałem na żywo, coś pięknego co dziennie jeździłem na bagno zobaczyć zachód słońca i posłuchać setek trąbiących żurawi, to jest tak niesamowite zjawisko, ja to nawet nie umiem tego opisać, co się w tedy czuje. Dzięki że wpadłaś do mnie bo tak pewnie nigdy bym nie trafił do Ciebie, gdyż mam mało czasu i nie skacze po wątkach, bo ledwo swój mam czas ogarnąć. Zapraszam Cię w październiku na podziwianie jesieni. U mnie coraz bardziej jesiennie.

Tess już wie,że chłonę jej opowieści i zawsze czekam na kolejne.
Nie zawsze czytam komentarze bo często są kierowane do gospodarza wątku. Tym razem skusiłam się przeczytać co piszesz ponieważ jak na faceta nieźle radzisz sobie ze słowem ojczyźnianym
Wiesz co mam na myśl rodzaj męski nie dba o słownictwo czego nie można powiedzieć o tobie czy Richie

Czytam i mnie ściska ...
Ten cały opis jaki przedstawiłeś spowodował u mnie tęsknotę za takim miejscem,głównie nie za mgłami czy bagnami ...
Ja dwa razy do roku zadzieram głowę w górę i czekam ... Ci co mnie znają może pamiętają bo kilka razy o tym wspominałam. Wyglądam żurawi Kiedy je usłyszę jeszcze nie widząc bardzo jestem szczęśliwa i wzruszona,że dane było mi je zobaczyć .Mogłam je przegapić zwyczajnie ich przylot czy odlot jesienią ...
Za każdym razem łzy same cisną mi się do oczu ... Móc podejrzeć te ptaki z bliska to jedno z moich marzeń
monteverde 01:17, 06 wrz 2012

Tess 23:14, 10 wrz 2012

Jacy mili Goście zawitali nad Rozlewisko

Aniu (an_tre), Robercie, Ozzi, Grembosiu, Aguś (Grupo), Martek, Aniu (Monteverde) – zaglądając nad Rozlewisko sprawiacie mi ogromną radość: Miło mi tu Was gościć:

Jeśli chodzi o komary – są Ale w przyzwoitej ilości . Owszem, na początku lata pojawiło się ich sporo (ale gdzie ich wówczas nie było?), ale teraz jest chłodniej, jakieś pojedyncze niedobitki się tylko trafiły (dobiłam)
Tess 23:23, 10 wrz 2012

Po dość długiej nieobecności ostatni weekend spędziliśmy nad Rozlewiskiem.
W piątkowe wczesne popołudnie przywitało nas deszczem i strasznym zimnem, brrrr…

Piątkowa szaruga:

Obawiałam się, że cały weekend taki będzie.
Ale sobotni poranek mile i niespodziewanie zaskoczył nas pięknym słonkiem, które z całych sił starało się dotrzeć we wszystkie zakamarki i odgrzać każdy kawałeczek zziębniętej ziemi.