Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pokażcie swoje trawniki 23:34, 02 cze 2020

Do góry
Wysiany w połowie kwietnia.

W Kruklandii 23:28, 02 cze 2020

Do góry
Pachnidło na dobranoc

coby zagłuszyć zapach gnojówki rozlanej dziś po całym ogrodzie
W Kruklandii 23:25, 02 cze 2020

Do góry
Buszowa brzozowa

I łysa brzozowa

Jałowiec - odkształcone gałęzie 23:23, 02 cze 2020

Do góry
Harusta napisał(a)

Witam mam na swoim ogrodzie jalowce chyba blu arrow ale odkąd pamiętam są one wyblakle nie trzymają formy na wiosnę co roku podsypuje je lekko nawozem ale poprawy nie widać ziemia lekka przepuszczalna może ktoś wie co zrobić żeby wypieknialy?

Raczej to niemożliwe, piękne to one nie będą. Ja bym wywaliła jednym zgrabnym ruchem z ogrodu Poczytaj ten wątek od góry, jest taki przypadek już.
Moja bajka 23:19, 02 cze 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
rukiew wodna jakaś taka marna, żółtawa. Rok temu była piękna, no ale może jeszcze da radę

w zeszłym roku była śliczna

Ja wsadziłam rukiew do stawu kąpielowego, super tam się zadomowiła. Zjadam sobie listki
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:15, 02 cze 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)
Danusiu, czy te fioletowe kwiatki to kocimiętka ?

Nie, to Erysimum 'Bowles Mauve', zimował, trochę marzł, a wreszcie odbił. Jasny fiolet to Scabiosa.
Wzgórze chaosu 23:15, 02 cze 2020

Do góry
Krakus napisał(a)
zmiany jak zawsze super...co ty robisz że takie Hakone masz...mi klika tylko źdźbeł (ale się nagłowiłem nad tym słowem ciekawe czy dobrze... ) wyszło i zastanawiam się co nie tak u mnie ..

Kilka źdźbeł też kiedyś miałam. Ale rok temu rozluźniłam moją glinę piaskiem i korą przekompostowaną. Po tym zabiegu hakone ruszyła z kopyta i wreszcie mogę mieć własne sadzonki na nową rabatę przy drewutni.

Rozplenice przy samym pniu są mniejsze od hakone, mają niestety za sucho.

Na tej rabacie w zeszłym roku miałam bardzo ładną hakone. Ale coś mnie podkusiło i podsypałam ją ziemią, którą mi przywieźli na podwyższenie innej rabaty. Niestety nawieziona ziemia okazała się być za ciężka dla hakone i po zimie miałam rośliny różnej wielkości. Część dosłownie była przyduszona. Te gorsze wykopałam, dałam im piasku i kory przekompostowanej, wymieszałam, wsadziłam ponownie i widzę, że się budzą do życia. Powoli, ale już jest lepiej. No i ostatnie deszcze też fantastycznie ożywiły całe towarzystwo

Krakus napisał(a)
jak zobaczyłem na wcześniejszych zdjęciach tę pergolę to myślałem że pod clematisy szykujesz a Ty już obsadziłaś hortką.. pędzisz strasznie...ja już powoli zaczynam myśleć jak przerobić ten mój plac zabaw chodź to u mnie melodia przyszłości

Clematis byłby za delikatny na tę pergolę. Ona jest od zachodu i liczę, że masywniejsza hortka zatrzyma nieco wiatru i stworzy przytulny zakątek
Plac zabaw znikał od kilku lat. Najpierw huśtawki, potem zjeżdżalnie, domek to był ostatni etap. Cieszcie się swoim placem jak najdłużej, z przyjemnością cofnęłabym się w czasie i nadal miała małe dzieci
W Kruklandii 23:07, 02 cze 2020

Do góry
Bergenia

Żurawki

I ostatnie z kwitnących...
kostrzewa hehe

Reszta w pąkach.
Mój ogrodowy pamiętnik 23:02, 02 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Kulki bukszpanowe i trzmielinowe przystrzyżone. Robota eMka.
Ja takiej zręczności w palcach nie mam i nawet się nie wyrywam .

Perfekcja w każdym calu Pięknie ..i trawnik dywanowy cudny i rabaty ach i och
Podmiejski ogródek 22:56, 02 cze 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
olalala - ale tu się dzieje
Najbardziej mi się podoba podsumowanie Magdy Arbuzowej

Pozwolicie, że nie będę odpowiadała na wszystkie propozycje i opinie (za które oczywiście bardzo dziękuję)?
Bo w międzyczasie pojawiła się Iwonka i wymyśliła taki układ:

trochę ciemno, więc niewiele widać ale generalnie chodziło o to, żeby trochę rozbić cały ten ciąg donic i ławki, bo razem wyglądały zbyt ciężko.

w donice na razie pójdą śś i hakonki (Aniu, podobno masz do wydania), ale śś na rok lub dwa najdłużej. Potem na rabaty.

Co sądzicie?

No jedynie tak! I w tym światłocieniu mega!

Nie stawiaj ich symetrycznie, bo wyglądają, jak w Wersalu…
A to kompletnie nie Twój styl chyba… no jakoś mi do Twojego ogrodu nie pasuje.

Z tą jedną przy ławeczce, co cytowała Zana, też mi się podobało.
W Kruklandii 22:55, 02 cze 2020

Do góry
Kocimięta już przekwita.

A róże okrywowe lekko wybujały

Drżączka rusza

Mini Palibin
Pszczelarnia 22:55, 02 cze 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dla Danusi z Anglii w Polsce, róża kłodzka - pełnik europejski

Mam też, może nie taki sam, ale mam. Dziękuję za dedykację
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:50, 02 cze 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Dziś szpaki atakują czereśnię i chyba sześć wpadło nam na szyby
W tym ten maluch

Niedługo fajrant, dziś w planie odchwaszczanie i kuzyn ma przyjechać na czereśnie, z dziewczyną.
Szkoda że piwonie mają po jednym kwiatku tylko... Ale urosną

to nie jest szpak. Szkoda ptaków, musisz jakoś im te okna pokazać by na nie nie wpadały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies