Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:33, 11 sie 2020

Do góry
Anusia napisał(a)

Ela Frombork jest bardzo klimatyczny, gdzie się nie odwrócisz jakaś baszta, stare kościoły oraz budynki. Uwielbiam takie klimaty.
Tak o taki efekt jak piszesz zabiegam. To pierwszy sezon gdy werbena u mnie przezimowała. Z każdym sezonem uczę się czegoś nowego.
Wam też życzę udanego wypoczynku. Buziaki :*

Aniu werbena przezimowała w tym roku jak wiesz mrozu nawet -1 u nas nie było. Werbena to samosiejka tylko trzeba uważać wiosną aby jej nie wypielić o 2 tygodnie trzeba później pielić uważaj ja tak sobie powyrywałam sporo roślin.
U mnie teraz rosną wszędzie. Jeszcze teraz siejki wychodzą.

Już wróciłam byłam też na wsi popatrzyłam i podlałam. Po dwóch tygodniach spora różnica we wzrostach chwastów. Jadę jutro, trzeba zakasać rekawy i pielić aby się nasiona nie wysypały ze chwastów. Najgorszy chwast to lisi ogon czarny kwitnie prawie przy ziemi i ma tysiące nasion.
Skalniak muszę oczyścić jeszcze te upały. Trzeba wstać o 5 rano a w dzień spać. U nas jeszcze komary gryzą. Nad morzem ich nie było.

Pozdrawiam
Pszczelarnia 23:33, 11 sie 2020

Do góry
Nadal nie jestem wyrobiona z cięciem (zostały kule i obwódki wszelakie). A tutaj już jabłonki wołają o drabinę i sekator.

Dalie na dobranoc.

Pszczelarnia 23:20, 11 sie 2020

Do góry
Wysiałam i kilka nawet ujrzało światło dzienne

W tym roku testuję nowy sposób mocowania mieczyków, żeby nie chciały się kręcić

Śliwa od Gabrysi w centrum zainteresowania

Dawno nie pokazywałam thunbergii - to dobry rok dla niej

ale oregano ma za ciężką glebę i miało za dużo wody

Pszczelarnia 23:15, 11 sie 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Sylwio, jak odbierzesz?

Dalia NN dla Ciebie

Puścisz kurierem??? Zapłacę!!! U nas Ewo rdestów jak na lekarstwo, wszystkie dziewczyny będą chętne podzielę się z nimiChyba, że to straszny kłopot a może się trafi ktoś z kim się Będziesz widziała, a ma do nas bliżej. Nie żebym do siebie nie zapraszała, ale mój ogród przy Twoim to wstyd pokazywaćSwoją drogą nie wiem ile się do Ciebie od nas jedzie.....
Bo my z dziewczynami też czasem gdzieś dalej się wypuszczamy... tylko, że teraz ta pandemia
Pszczelarnia 23:08, 11 sie 2020

Do góry
Mają angielskie ogrody swoje kominy od suszarni chmielu, mam i ja widok na takowe. Fajne są, dobrze je odbieram.

Widok na przechowalnik i daliowiznę od tyłu

Wymarzony sielankowy ogród..... 23:05, 11 sie 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
Kwiecia wszelakiego w bród...

Jestem zachwycona Twoim ogrodem.. z a ch w y c o n a.. masz takie zakątki, że pinterstowe inspiracje to pikuś.
I rośliny rosną u Ciebie jak na drożdżach chyba.. cudownie!

Jaki duży masz ten floksik po lewej.. bo chyba dostałam taki od Sylwi.

Pszczelarnia 23:04, 11 sie 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Nadmiaru rdestu czasem nie wyrzucaj Ja się piszę jakby co Co do plewienia to chyba nie miałam takiego roku jeszcze kiedy bym tyle razy plewić musiała wszystkie kąty i wciąż zarośnięta była

Sylwio, jak odbierzesz?

Dalia NN dla Ciebie

Pszczelarnia 23:02, 11 sie 2020

Do góry
Floks od Przemka z Zielonych Progów

Zakwitła jednym kwiatem, teraz ma już lepszą lokalizację i może będzie lepiej kwitnąć

Przypomniałam sobie nazwę tej hortensji, 'Incredibal'

Ta ('Vanilla Fraise') zimowała w donicy.

Pszczelarnia 22:50, 11 sie 2020

Do góry
I koń trojański, czyli głowaczek

W warzywniku generalne porządki, wykopałam już też wielkie buraki i posadziłam truskawki

Choć niedaleko warzywnika jest ławka, nie dane mi było posiedzieć a rumianki pięknie pachną

Cieniste zakątki są zawsze ładne

Ogródkowe perypetie:) 22:46, 11 sie 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Ogród zarośnięty masakrycznie.. dopiero zaczynam go ogarniać, ale ilość komarów jest niesamowita.. Ponieważ mam zacząć się chwalić i dać możliwość ciociom chwalenia również.. powód dłuższej nieobecności i zarośniętego ogrodu na zdjęciu. Zostałyśmy z córką w mniejszości

Słodki powód
Dębowe zakątki 22:41, 11 sie 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I u Ciebie jeżówkowe love. Pięknie
Ogród w mieście-ogrodzie 22:39, 11 sie 2020

Do góry
Noooo Źrebaczki, jak Wam idzie ustalanie terminu?
Mam nadzieję, że dotrzecie zanim ta azjatycka %&*#$@ zeżre mi bukszpany do imentu!
Pszczelarnia 22:38, 11 sie 2020

Do góry
To może agapanty, choć tylko kilka zakwitło, są piękne i dla nich niestraszne mi targanie ich do piwnicy na zimowanie.

Ogród w mieście-ogrodzie 22:36, 11 sie 2020

Do góry
aga55 napisał(a)
Andrzeju, kojarzę jakąś fotkę z przepływającym strumykiem lub rzeczką, to nie u Ciebie?

Tomku, jeśli się zorganizujesz to ja też jestem chętna na wspólną wyprawę.

Bardziej takie bajorka lub sadzawki, gdzie tworzą się nowe formy życia!

Ogród w mieście-ogrodzie 22:33, 11 sie 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Przepiękne założenia, jest na czym oko zawiesić i się zawiesić
Warto podziwiać na żywo

Pozdrawiam Andrzeju

Odwzajemniam serdecznie Agania i dziękuję

Anna i Ogród 22:32, 11 sie 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)
Zastanawiam się czy już mnie denerwuje to że mam tak naćtukane jeżówki na tej tylnej rabacie. Tu różowe, tu pomarańczowe, tu żółte i znowu różowe. Czy czasem nie powinnam wsadzić je wszystkie w jednym miejscu tak jak miało być pierwotnie.

Nie możesz dać wszystkich jeżówek razem. Powstanie jedna plama w kilku kolorach. Jeżówki dobrze wyglądają właśnie jak są posadzone z innymi roślinami niskimi trawami, tam masz tawuły może zmienić kolory. Ta fotka jest trochę blada i nie widać wyraźnie kolorów.
Moje też posadziłam byle gdzie w przyszłym roku będzie już widać jak posadziłam. Gorzej jak trzeba będzie wysadzać.

Tak jest dobrze.
Pszczelarnia 22:30, 11 sie 2020

Do góry
Dalie, dalie

Ogródkowe perypetie:) 22:27, 11 sie 2020

Do góry
Busz straszny..

I wydało się kto lubi u nas szpinak najbardziej
Jeżówkowe-Love 22:26, 11 sie 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Jeżówkowe love
Ogródkowe perypetie:) 22:24, 11 sie 2020

Do góry
A teraz ogrodowo... z ogórków od Sylwi.. zbieram co drugi dzień całkiem sporo jak na 6 krzaczków

Z dali zostało mi tylko tyle.. reszta nie wyrosła.. cóż.. chyba się z nich wyleczę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies