Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogrodnik mimo woli 17:01, 04 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Oczko wodne masz przepiękne
I te cudne lilie - czy wszystkie od Roberta?

Jaką głębokość ma oczko? Zostawisz ryby na zimę w oczku, czy jakoś inaczej bedą zimować?

Lilie mam od dziewczyny mojego syna i od Roberta...... teraz Ci nie powiem które są które na 100%.. te dalsze to napewno od dziewczyny , a z tymi mam już problem, bo nie ja ustawiałam kosze Mogę dojsć po koszach w jakich rosną i po sposobie sadzenia Ale czy to ważne.. śliczne są wszystkie

Napewno żółte będą od Roberta Jakieś z tych niekwitnacych już pokazują pąki ....

Oczko ma w najgłębszym miejscu jakeiś 1,2-1,3m... Ryby muszą przezimować w oczku...bo innego pomysłu na nie nie mam... zobaczymy jak to będzei .. oczko nowe wiec i doświadczenia oczkowego brak....
Ogrodnik mimo woli 16:41, 04 wrz 2012

Do góry
Oczko wodne masz przepiękne
I te cudne lilie - czy wszystkie od Roberta?

Jaką głębokość ma oczko? Zostawisz ryby na zimę w oczku, czy jakoś inaczej bedą zimować?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:18, 04 wrz 2012

Do góry
Irenko, przegapiłam 900 strone, tak wiele się u Ciebie dzieje
Gratulacje
I kfiatek - najładniejszy, jaki mam

Ogrodnik mimo woli 16:03, 04 wrz 2012

Do góry
Ogród w Holandii 16:00, 04 wrz 2012

Do góry
Agatko, zajrzałam, a tu takie niedobre wieści...
Trzymam kciuki za szybki powrót do pełni zdrowia
Myślami jestem z Tobą
Zimozielony ogród przy białym domu 15:56, 04 wrz 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
Danusiu podaj, proszę, nazwy żurawek. Wiem, że jest tam Mint Julep i Lime Rickey, a reszta? I jeszcze chciałabym, byś napisała nazwę tej małej, żółtej hosty bardzo Cię proszę o to, bo nie daje mi spokoju.

Mileno, nazwa hosty jest na 78 stronie
Na okrągło:) 14:24, 04 wrz 2012

Do góry
Witaj, Małgosiu
Wstapiłam do Twojego ogrodu (który już trochę znałam, z wątku pprojektowego, pamiętam, jak kształt rabat obmyślałaś) i jestem zafascynowana tempem zmian
Wątek projektowy założyłaś w połowie marca, obecnie mamy początek wrzesnia - i takie zmiany!
Roślinki bujnęły i piekne nowe doszły...

I podniosło mnie na duchu informacja, że posadzone w czerwcu bukszpany już się ukorzeniły Musze do swojego bukszpanowego przedszkola zajrzeć

Kot mnie urzekł
Zieleń to życie 2012 14:14, 04 wrz 2012

Do góry
Zachwyciło, bo to piękne drzewo jest
Ogrodnik mimo woli 13:58, 04 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, uprzejmie donoszę, że ponoć zostałam posiadaczką hortensji wiechowatej o nazwie 'Everest'.

Czemu "ponoć"?
Zieleń to życie 2012 13:58, 04 wrz 2012

Do góry
To nie to samo drzewo. To zupełnie inne liście są
Wydaje mi sie, że sfociłas, Irenko, dąb czerwony.
Ogród nad Rozlewiskiem 13:54, 04 wrz 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Ja też, zawsze czatuję na widoczki znad Rozlewiska!

Wczora z wieczora zajrzałam do Gąszczu, pooglądałam, powzdychałam, ale nic nie pisałam, bo najzwyczajniej w świecie mi się nie chciało klikać. Przepraszam, Tereniu, ale taka prawda. Leń ze mnie wylazł i rozpanoszył się po całej kuchni...

Wybaczysz????

No jakże mogłabym nie wybaczyć, skoro mnie to samo dopadło?
Moja energia życiowa obecnie - w skali od 1 do 10 - wynosi minus 10
Ogród nad Rozlewiskiem 13:51, 04 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Zerknęłam, czy jakieś nowe pejzaże zobaczę

No nie zobaczyłaś Mam poczucie winy, że nic nie wrzucam, choć mam, ale doba za krótka
Nawet obiecywać nie będe, ze coś wrzucę, bo pewnie obietnicy nie dotrzymam...
Hirutkowy raj:)) 13:25, 04 wrz 2012

Do góry
Krysiu zastanawialas sie nad Danica - zobacz jak ladnie wyglada na Zielen to Zycie!
Fotka Tess

co u Ciebie? pozdrawiam!
Mój jesienny ogród 13:20, 04 wrz 2012

Do góry
Ania Monte, za rok będę miał 2 ładne datury, Ciężki jest z nimi żywot ale ładne są i lubię ten wieczorny zapach który się niesie po podwórku. Gdy będziesz chciała mieć znów u siebie, daj znać.
Danusiu, ścinam w połowie marca gdy zaczyna się sypać, bo inaczej by mi wiatr rozniósł po całym podwórku. Chyba że jest jakaś nawałnica z mokrym śniegiem i go powali, ale rzadko się to zdarza. Nigdy go nie zabezpieczam i sobie daje radę. Najładniejszy będzie w październiku i listopadzie, gdy zrobi się żółty i wiechetki będą srebrzyste i puchate.
Tess, mogę Ci dać sadzonkę.
Karola, jak mógłbym go ściąć na jesieni, gdy jest najładniejszy.
Irenko, ja cały czas się piszę na twoją afrykę no i na inne też. W Wrocławskim ZOO byłem jest pięknie, są ładne trawki i drzewa.

O....! 13:17, 04 wrz 2012

Do góry
Dzięki, Marzeno za instruktaż
Półtora metra - przeżyję
Kupiłam sobie miniaturową, ale chodzi za mną też taka większa, a nawet kilka większych, bo tyle odmian widziałam, że nie mogę się zdecydowac na jedną
O....! 12:43, 04 wrz 2012

Do góry
no ładny ten kolorek,mnie też się podoba ..
ale faktycznie teraz ( po czasie) się zastanawiam, czy nie pospieszyłam sie z przesadzaniem...?
ale w końcu zawsze tak jest u mnie, jak chcę przesadzić to nie zważam na porę roku i fazę rozwoju rośliny... i jakos rosną...
Tess, wracam do budlei - moja ma już dobrych kilka lat, nieraz przemarzła, ale zawsze odbija... przycinam ją mocno na wiosnę - teraz ma ok 1,5 m wysokosci i podobną szerokość
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 12:09, 04 wrz 2012

Do góry
Ta ciemna żurawka wygląda jak Palace Purple, ale pewnosci nie mam, zdjęcie potrafi zniekształcać, a i zurawki różną barwę przybierają w zalezności od stanowiska.
Też taką mam, i w pełnym słońcu jest ciemnozielona, a w półcieniu bardzij brązowo-borodowa

Jak masz patelnię, to limki raczej nie sadź. Może później, jak się trochę cienia dorobisz
Planujesz jakieś wysokie nasadzenia? Tuje, krzewy?

A co to są okrywowe horti?
Żurawka - Heuchera 10:46, 04 wrz 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)

oraz dwie nieznane mi żurawki

Pierwsza to może być Earth Angel. Pod taką nazwa ja kupiłam w ub. tygodniu.
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 10:45, 04 wrz 2012

Do góry
Dzięki Tess Ziarenka codziennie podlewane, mam nadzieje że ładnie wzejdą
Róży młode pąki są ciut jaśniejsze-róża to był mój pierwszy chyba zakup na ogródek.
Żórawki ciemnej nie mam pojęcia jaka to, co do jasnej muszę nazw na internecie poszukać bo w tej chwili nie pamiętam, to moje jedyne żórawki, chciałabym limki ale nie wiem czy na mojej patelni przeżyją chyba żę pod tujkami.
Co do dostępności hortensji to cud że tą opłakaną anabelke znalazłam, są grandiflory lub te okrywowe horti a limki nigdzie nie widziałam,o dębolistną pytałam to może za rok będą.
Dzieki za nazwę kwiatków lubię wiedzieć co mam
Może dziś podjadę po borówki i wrzosy do miasta
Zazdroszcze Tess warszawskiego wyboru i wystaw, u nas mało co sie dzieje
Kolorowe rabaty 10:07, 04 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ja się poddaję - nie mam pojęcia. One wszystkie do siebie podobne
A jeżówka piękna.

I w temacie mody się nieco podciągnęłam

Można się pośmiać czasami prawda ?)))))))))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies