Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Mój mały raj na ziemi :) 14:10, 05 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Zajrzałam po ogrodzie pochodzić, a tu woda wszędzie
ale się porobiło. Mam nadzieję, że szybko awarię usuną i ogród szybko obeschnie.
Miłego dnia

Tess, zakładaj kaloszki i możesz chodzić
zapraszam !
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:43, 05 wrz 2012

Do góry
Anito, dawno dość do Ciebie nie zaglądałam, bo po pierwszej awarii systemu wątki ulubione mi poginęły, i nie odnalazlam Twojego ogrodu (pamiętałm ogród - nie pamiętałam, czyj ci on ani tytułu wątku).
Już wrzucam w ulubione i będę na bieżąco
Rabatka z szachownicą piekna i jeżeli jest jakieś głosowanie, to ja głosuję za cięciem bukszpanów w kwadraty
Ogród Sylwii od początku :) 13:39, 05 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Poszłam na początek - wychodzi mi że żurawki masz dopiero (co najwyzej) drugi rok.
No, normalnie szok

Tak , posadziłam w zeszłym sezonie ... Wydaje mi się , że przygotowanie ziemi na których sadzimy rośliny to 100% sukcesu na potem . Ziemia była mocno przekopana z dodatkiem żyznej ziemi (nie torfu) z worków oraz rozluźniona piaskiem (bo u mnie glina) ... dziękuję i pozdrawiam
Kubusiowo 13:30, 05 wrz 2012

Do góry
Śmiałam się ze sformułowania, nie z sytuacji

Mogę się tylko domyślać jak Twój M. zareaguje. Ale głowy nie urwie
Mój już tez ma trochę dość moich ogrodowych zakupów
Ale głowy mi nie urywa, ino zawsze z marsową miną pyta: "co to"? A ja na to: zawilec, hortensja, przetacznik (zgodnie z prawdą, w zalezności od tego, co kupiłam).
To go prawie zawsze rozbraja
Czasem tylko mówi, że przesadzam. To ja mu na to, że i owszem, planuję przesadzić to czy tamto, a ten własnie zakup idzie w to miejsce

Tylko czasem muszę odpysknąc, że to zamiast nowej kiecki (od wiosny nie kupiłam ani jednego ciucha, wyobrażasz to sobie?) )))))))))))

Kubusiowo 13:01, 05 wrz 2012

Do góry
Myślicie, że miskanty i byliny w szafie do jutra wytrzymają?????

Kolorowe rabaty 12:54, 05 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Fajny konkurs
Nie ma zwycięzcy?

Basi pogratulowałam bo zgadła jedną nazwę.Rozpoznała tą największą hortensję jako "Vanilla Fraise"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:23, 05 wrz 2012

Do góry
Danusiu, dopiero teraz doczytałam i lecę z życzeniami

Kolejnych wielu lat w szczęściu i zgodzie Wam życzę Oby Wam się wiodło w pracy i w domu

I kfiatuch ode mnie (najładniejszy, jaki mam):

To właśnie tu 12:02, 05 wrz 2012

Do góry
Dzidko, czy to na pierwszym planie to jest rodgersja kasztanowcolistna?
Jakie ma u ciebie stanowisko?

Mój kawałek raju II 11:58, 05 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
O, Aniu, też jeszcze o tej porze roku dzielisz żurawki? Sebek i Danusia odradzają, że mogą się nie ukorzenic dobrze przed zimą i wymarznąć...
Ale ja też teraz dzieliłam.
Kupiłam zurawkę Eart Angel, nie dlatego, że mi się jakoś bardzo podobała, tylko dlatego, że kępka była cudownie rozrośnięta. Z jednego egzemplarza zrobiłam 17 (słownie: siedemnaście) sadzonek
A ta żurawka nie jest może jakoś pięknie wybarwiona, ma barwy raczej stonowane, ale ciekawa jest. Zamierzam ją zastosowac do nasadzeń na obwódkę wokół pni. Nie pamietam, kto mi to radził (chyba EwaG), ze w takim małym ogrodzie jak mój powinnam stosować rosliny o stonowanych barwach, bo to poszerza i strwarza perspektywę.

A citronelki są świetne do dzielenia. Ładnie i szybko się krzewią i tak jak piszesz - każda sadzoneczka daje się oddzielić z korzonkiem

Miłego dnia Aniu

PS. Trzmielina w kulkę wymiata

Dobrze, że ją kupiłaś bo to rzadka odmiana żurawki u nas mnie się podoba
Ogród Sylwii od początku :) 11:57, 05 wrz 2012

Do góry
Poszłam na początek - wychodzi mi że żurawki masz dopiero (co najwyzej) drugi rok.
No, normalnie szok
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 11:35, 05 wrz 2012

Do góry
No, w temacie piaskownicy to ja cienka jestem...
Nie mam dzieci w wieku piaskownicowym, a kiedy były małe (dzieci), to tylko drewaniane (piaskownice) na rynku były

Ale czy te drewniane mają przykrycie? Bo wazne (chyba) jest, żeby można było przykryć piasek jak się jej nie używa (koty).

Zajrzyj może do dziewczyn, co mają małe dzieci - Waska, Beta, i więcej na razie nie pamietam, jak sobie przypomne, to dam znać
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 11:28, 05 wrz 2012

Do góry
pewnie Tess
no baa, zdolniacha mała z niej
miło że uważasz że jestem racjonalna właśnie racjonalnie piaskownicy dla małej poszukuje chyba jednak drewniana
Ogród Sylwii od początku :) 11:23, 05 wrz 2012

Do góry
Sylwia, Twoje żurawki mnie zabiły!
Normalnie oglądam i oglądam od nowa... i nie mogę uwierzyć w to, co widzę

Idę zobaczyć, ile lat mają

A nasadzenia (kształty, połączenia) - piękne!

Pozdrawiam
Ogród Dominiki 10:59, 05 wrz 2012

Do góry
Domi, tym razem ślad zostawię (doczytałam, że zdajesz sobie sprawę z istnienia podglądaczy i ich lenistwa)

Twój ogród mnie nieustająco zachwyca. Cóż mogędodać do tego, co już zostało powiedziane?

Córka na rezerwie mnie zabiła)))))))
a ten program do usuwania chwastów to gdzie można nabyć? Może być na priv)))))))

Miłego dnia

Zielony galimatias 10:25, 05 wrz 2012

Do góry
Pszczółko, zapowiadają bardzo niskie temperatury przy gruncie dla Ziemii Kłodzkiej (wpisałam Kłodzko, ale można wpisać bliższą miejscowość)
Temperatura w przedziale 0°C do 5°C: przez 4 dni (05.09, 07.09, 09.09, 10.09)

http://www.twojapogoda.pl/tematyczne/dla-rolnikow/polska/dolnoslaskie/klodzko#themed

W Gąszczu u Tess 10:18, 05 wrz 2012

Do góry

Gosia z łopatą w Kubusiowie musi polatać, żeby wsadzić łupy

Przyznam się publicznie, że choć pomysł z przesunieciem citronelki na drugi plan wydawał mi się dobry, to jednak z niego zrezygnowałam. Pomysłodawcę prosze o wybaczenie
Bo tak jak piszesz - citronelki robią piorunujące wrażenie na pierwszym planie. Tu będą.

Były już u mojego płota wszystkie sąsiadki z mojej ulicy z pytaniem co to
i z ochami i achami nad rabatą
Mój kawałek raju II 10:12, 05 wrz 2012

Do góry
O, Aniu, też jeszcze o tej porze roku dzielisz żurawki? Sebek i Danusia odradzają, że mogą się nie ukorzenic dobrze przed zimą i wymarznąć...
Ale ja też teraz dzieliłam.
Kupiłam zurawkę Eart Angel, nie dlatego, że mi się jakoś bardzo podobała, tylko dlatego, że kępka była cudownie rozrośnięta. Z jednego egzemplarza zrobiłam 17 (słownie: siedemnaście) sadzonek
A ta żurawka nie jest może jakoś pięknie wybarwiona, ma barwy raczej stonowane, ale ciekawa jest. Zamierzam ją zastosowac do nasadzeń na obwódkę wokół pni. Nie pamietam, kto mi to radził (chyba EwaG), ze w takim małym ogrodzie jak mój powinnam stosować rosliny o stonowanych barwach, bo to poszerza i strwarza perspektywę.

A citronelki są świetne do dzielenia. Ładnie i szybko się krzewią i tak jak piszesz - każda sadzoneczka daje się oddzielić z korzonkiem

Miłego dnia Aniu

PS. Trzmielina w kulkę wymiata
Żurawka - Heuchera 09:57, 05 wrz 2012

Do góry
Myślę, że masz rację - to Palace Purple. Kwiatostan wysoki, i kolor kwiatów się zgadza.
U mnie też jest bardziej zielona, niż purpurowa.
W Gąszczu u Tess 09:33, 05 wrz 2012

Do góry
Irenko, Kindziu-Kasiu, Ewciu, Grupo-Agnieszko, Joasko, bardzo dziękuję za odwiedziny.

Też macham Z uśmiechem szerokim na gębuli macham

Ozzi - nie naciskaj, bo się zamknę w sobie
Ja tu takie dylematy wewnętrzne mam (żółta z przodu czy z tyłu; kulka lekko w lewo, czy w prawo; trawka z boku czy z przodu)... To są sprawy, urośnięte już do spraw wagi państwowej

Muszę się przyznac, że choć wszelkie zasady ogrodowiskowe znam, to w ich stosowaniu i przestrzeganiu marne postępy czynię

Nie powinnam realizować chciejstw, jesli nie mam planu co z nimi zrobić... No nie powinnam ...

Przedwczoraj kupiłam horti Magical Candle (laureatka tegorocznej Zieleni) i zawilec biały - nie pamietam nazwy, wysoki na jakieś 60 cm i teraz właśnie kwitnie. Piękny jest...

No i wrzosy do donic kupiłam, bo czas zmienić dekoracje, ale to nie jest chciejstwo, to kalendarz
Ogród w lesie 09:21, 05 wrz 2012

Do góry
Skarbnikiem klasowym zostałaś? Gratuluję

Też zauwazyłam słaby ruch na forum, ale nie wpałam na to, że to może być wynikiem początku roku szkolnego.
Rh będą pięknie rosnąć u Ciebie, już dawno to pisałam I słusznie prawisz, że wrzosów miec nie musisz, skoro odmawiają współpracy

Strasznie jestem ciekawa co też Ci Ev wymyśliła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies