Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Richie 23:51, 04 wrz 2012

Ach te kobiety przyciągają uwagę pięknymi kolorami a ta jeżówka bardzo urocza, jak się nazywa?
Martek 00:04, 05 wrz 2012

Właśnie od ciebie Richie wróciłam.Dziękuję za komentarz, jak miło cię widzieć U mnie tak nie po odpoczywasz jak w swoim pełnym harmonii feng shui

Jeśli idzie o jeżówkę dałam ciała.Widziałam niedbale porozrzucane etykiety z obrazkami ,nie wpadła mi w oko podobna do wybranej i nie zapytałam sprzedawcy o nazwę .Pewnie bez problemu można na internecie wyszukać.Postaram się to zrobić
Musiałam pisać jeszcze raz bo mnie coś wywaliło
Pozdrawiam
Tess 09:02, 05 wrz 2012

Fajny konkurs
Nie ma zwycięzcy?
Pszczelarnia 10:39, 05 wrz 2012

Z nasion odrzuconych ..... .
Co do dalii, za każdym razem mówię sobie - koniec, nie chcę tej roboty wokół nich: wykopywanie, przesuszenie, zawijanie, chowanie ciężkich skrzyń a wiosną w odwrotnej kolejności to samo (z poprawką na moczenie w środku antygrzybowym). I co roku tak samo.
Z cyniami - sieję jak leci.
justi 11:05, 05 wrz 2012

Bardzo ładne sadzonki hortensji. W końcu upolowałaś Vanille fraise Mogę spytać po ile takie sztuki u Ciebie?
Martek 12:41, 05 wrz 2012

justi napisał(a)
Bardzo ładne sadzonki hortensji. W końcu upolowałaś Vanille fraise Mogę spytać po ile takie sztuki u Ciebie?

Cześć Justi
Mam Vanille Fraise ,a szukam Vanille Fraise Renhy - to inna hortensja i nigdzie jej nie ma .
Pamiętasz chciałam ją kupić w maju ,ale ktoś mi "obiecywał "większe okazy ))))))))))))Podobnie jak z żurawkami ... Zrobiłam źle powinnam była kupić obie rośliny.
Wszystkie 3 hortensje mam przywiezione przez koleżankę bo u nas ich nie ma w okolicy.Może we Florekspolu coś teraz jest,ale nie byłam.Wcześniej te na T można było za 10 zł dostać.
Vanilka kosztowała chyba 33 zł,Bobo coś koło 30 zł ,a Dolara mam w prezencie przypuszczam,że też utrzymał się w tym "tonie"))))))))))

Jeszcze dodam ,że ja Bobo kupiłam u Dębskich za 15 czy 16 zł bo z zeszłego sezonu i kwiaty ma drobne ,natomiast ta przywieziona ma kwiat o wiele większy Cena automatycznie sezonowa
Martek 12:53, 05 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Co do dalii, za każdym razem mówię sobie - koniec, nie chcę tej roboty wokół nich: wykopywanie, przesuszenie, zawijanie, chowanie ciężkich skrzyń a wiosną w odwrotnej kolejności to samo (z poprawką na moczenie w środku antygrzybowym). I co roku tak samo.

Pszczółko dalie jak maja dobre stanowisko wydają niesamowitą ilość kwiatów,nie porównywalnie większą niż np cynie i dlatego warto się męczyć.Ja też zaśmiecam mężowi garaż bo tam je przechowuję.
Część bardzo plennych bordowych bo to jest ciemna czerwień nie jasna dalii porozdawałam i część pewnie wyrzucę po tym sezonie,bo ja nie mam gdzie ich wkopywać .Słońce u nas na drugiej stronie domu wypala trawnik i chyba nic nie muszę wyjaśniać.
Ja lubię przestrzeń bo w końcu po to się mieszka w domku,żeby z niej korzystać i nie zależy mi na tworzeniu wszędzie rabata gdzie to tylko możliwe,ale na paśmie gdzie są piwonie T wolałabym zioła,warzywka wkomponowane w rumiankowe piękności ,a na miejscu ogniska walnęłabym wysepkę na jednoroczne i ciepłolubne dalie czy inne ...
Rozgadałam się wiem,ale trochę ciężko jest jak nie można nic po swojemu.
Dla mnie grzechem jest w sezonie kupować "wypasioną"sałatę jak można mieć bez nawozu na wyciągnięcie ręki .Takie mam zdanie i nie zmienię Mam dwa młode skarby,mnie już nic nie pomoże ,ale oni startują w życie nie muszę mieć samej chemii ...Zawsze to jakiś przerywnik

Wracają do dalii,a czy nie męczymy się przy koniecznych podziałach bylin?Czy nie strzyżemy tuj ,cisów i innych rzeczy ?Wiem jest to uciążliwe,można chyba z czystym sumieniem nadmiar wyrzucić Ewo chyba,że znajdą się chętni na swój koszt
Martek 12:54, 05 wrz 2012

Tess napisał(a)
Fajny konkurs
Nie ma zwycięzcy?

Basi pogratulowałam bo zgadła jedną nazwę.Rozpoznała tą największą hortensję jako "Vanilla Fraise"
Martek 12:59, 05 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Wyrzuconych nic nie będzie tu "poezją")))))))))))
Po prostu obiecałam sobie nie trzymać nasion tylu.Byłam przekonana,że wyrzucam resztkę wysokich,a to są te drobne maluchy z Lidla Dopiero zaczęły kwitnienie ciekawe czy zdążą chociaż zaistnieć drugim kwiatem ...?
Jeszcze wyżej najęczałam Ci Ewcia
an_tre 23:09, 05 wrz 2012

Marta te twoje cynie to chyba specjalnie tuczone takie dorodne i kolorki miłe dla oka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies