Listki na pędzie kwiatowym nie będą się niestety rozrastać, ale od dołu błyskawicznie pojawią się nowe liściaste olbrzymy.
Zachwycam się teraz molinią Variegata. Idealna do cienia. Pięknie trzyma kępę i cudownie rozjaśnia cieniste zakątki.
Basiu, tę tawułkę kupowałam w necie od prywatnej osoby, która sprzedawała nadwyżki ze swojego ogródka. Roślina występowała pod nazwą "tawułka Arendsa biała".
Oprócz niej kupowałam jeszcze różową i bordową. Rosną między turzyca włosistą i stipą, zakwitną nieco później.
Zakupione roślinki pałuje posadzić w ten sposób
Tam gdzie kamienie na zewnętrznej stronie planuje posadzić selserie jesienną a pomiędzy hakonkami (2 a 3) miłorząb Troll czy jakieś inne propozycje?
To miłe Kasiu co piszesz
Dzisiaj po jednym dniu nieobecności aż trudno mi było uwierzyć że jestem w swoim ogrodzie. Nigdy nie widziałam tyle róż kwitnących w jednym czasie. A jeszcze nie wszystkie rozwinięte bo część w pąkach jeszcze. Byłam zachwycona tym widokiem.
Koteczki po przeprowadzce do nowego mieszkania zagubione
Enderek nie spał całą noc i pilnuje córki w sypialni.
Cypisek patroluje teren ze swojej łodzi podwodnej.
Marzył mi się piękny ciemnozielony gesty trawnik, a więc na jesień wywiozłam starą ziemie(na której niekoniecznie chciała rosnąć trawa) nawiozłam nowej i poczekałam na wiosnę aby zabrać się za przygotowanie terenu do zasiania trawy. Po wykonaniu wszystkich niezbędnych prac przyszedł czas wysiewu. Trawę wysiałam dość gęsto po czym zwałowałam przysypałam czarną ziemią i ponownie zwałowałam.Teoretycznie powinnam czekać już tylko efekty, ale niestety trawę zmyło wraz z majową burzą, a więc dosiałam trawę na gołe pola ponownie. Na trawę zastosowałam nawóz wiosenny firmy barenbrug a efekt tego jest taki jak niżej. Proszę o pomoc bo trawa jest nierównomierna z plamami a miała być gęsta i drobna.
Dziękuję, Jolu. Wg tego co napisałam, w ogródku wesoło, ścigam się z trzmielem i pszczołą, ale im w lotach placu nie strzymuję, chyba spojrzeniem, i dobrze się czuję. Oddech wśród róż i wiciokrzewu, rześki jest . Jednym słowem czuję się fest!