Śliczne masz te jeżówki Zakochałam się w nich i nawet mam dla nich miejsce. Niestety nie mogę ich nigdzie znaleźć w necie. Jakbyś je zobaczyła, to daj znać
Pogoda w tym roku jest niesamowita. Po kilku dniach 30 stopni stwierdziłam, że chyba trzeba odpalić podlewanie wieczorem.
Ale ubiegła mnie burza i solidna ulewa .
Zrobiłam zdjęcie mojego grujecznika, trochę liści żółtych zgubił, ale się przebarwia
Też nie chcę jesieni, ale upały mnie dobijają i zero deszczu
A Twoimi rabatami cały czas się zachwycam
Te nowe jeżówki cudne, ciekawe, czy dałoby się je wysiać z sukcesem.
U nas chyba nie ma nasion, ale może w Anglii są i córkę bym pomęczyła o kupienie
Gaura piękna jest jak fontanna. Dam fotkę mojej. Mam ją od 4 lat i zimuje u mnie bez problemów też się rozsiewa więc mam już swoje sadzonki.
Perowska też ładna, ale jakbym miała wypierać gaura ładniejsza, gdyż się nie łamie i nie wylega. Perowska jednk u mnie wysoka i się przechyla w różne strony i muszę ją podwiązywać.
Mam też gaurę różową pierwszy rok też ładna. Ale biała ładniejsza. Zobaczę jak będzie wyglądała w przyszłym roku wtedy dopiero powinna pokazać swój urok.
Poczytałam o niej i fajna jest. Tylko, że pisze też, że jest krótkowieczna.
Ale jeżeli będę musiała wymieniać na tej rabacie rośliny to na pewno będę ją brała pod uwagę. Perowskia by mi pasowała jakaś bardziej kompaktowa odmiana bo wiem, że te klasyczne rosną wielkie.