Iglaki karłowe odmiany na pewno nic nie zniszczą. Poza tym można zakopać membranę, czy jakieś krawężniki itp. Cis ma drobne korzenie. Jakbyś go formowała, to nie będzie się zbytnio rozrastał.
Kosić, generalnie to masz nierówno posiane nawozy, to jedyny problem na tych zdjęciach. nawet ten trawnik co nie masz zastrzeżeń też jest nierówno nawożony.
W nowym sezonie poćwicz nawożenie równomierne, a nie "krzywe" Nawoź co miesiąc, Dwa razy od marca to za mało.
Świeżo nasypana ziemia - powinno się odczekać, aż wzejdą te nasiona chwastów, zlikwidować je i dopiero siać. Inaczej czeka cię wątek jw. chwasty w trawniku i robota od nowa
Ziemia z pola, ale jaka ziemia? Tego nie wiem. Ja nie mówię że ziemia z pola jest złym wyborem, zawsze taką właśnie spod kartofliska polecam, ale:
- jest dobra pod trawnik z rolki
- zawiera wszelkie możliwe groźne dla trawnika nasiona chwastów i te właśnie chwasty wzejdą razem z trawą
i tu zacznie się problem.
Poczytaj wątki chwasty w trawniku i chwastnica to zobaczysz co cię czeka.
czuję się wywołana do tablicy wzystko w swoim ogrodzie robie sama ( poza nawożenie trawnika które robi eM) małe cebulki typu krokusy sądzi sie łatwo i szybko bi po 2-3 do jednego dołka. Do wszystkich cebul używam sadzarki. 1000 cebul do sadzenia w gęstwinie roślin to ze dwa dni pracy, w gołym muejscu pół dnia
To zawsze będzie Jej ogród, nawet gdy zmieni się ogrodnik, nasadzenia, wizja... Ten ogród będzie na fotografiach, w pamięci, w przeszłości... Przyszłość może być różna, ale przeszłości zmienić nie można.
Za moim ogrodem jest dom mojego dzieciństwa. Mieszkaja w nim inni, obcy mi ludzie, ogród zamienili w trawnik. A jednak gdy na niego patrzę to nadal widzę ogród mojego dzieciństwa... Taki jaki stworzyła mama, pełen kwiatów i krzewów, gdzie biegałam z psem i wspinałam się po drzewach... I nie ma innego...
Ludzie nawet gdy odchodzą to dalej na nas mają wpływ... Może nawet większy niż za życia bo wiemy... że juz nigdy nas nie opuszczą...
Danuś z każdym kwiatem zobacz usmiech swojej mamy, minie czas i Ty zaczniesz się do Niej także usmiechać.
Tule mocno ..