Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród cioci 10:55, 11 lut 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Angielski klimat nam się zrobił, tyle że mniej leje
Nie pamiętam czy kiedykolwiek w połowie lutego przesadzano u nas drzewa, zawsze był siarczysty mróz ( z małymi wyjątkami)
Miejsce dla magnolii przez szanowną komisję wybrane musiało być trafne!

Bogusiu u mnie właśnie leje Zeszłej nocy też lało. Więc z tą Anglią to trafiłaś Komisja super wybrała bo nawet z okna magnolia teraz widoczna
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:50, 11 lut 2014

Do góry
pytaj, pewnie.
Trzymam kciuki za realizacje w terminie ( szeroko pojętym
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:47, 11 lut 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
ja to lata nie będzie?
To co będzie wtedy?

Aga zazdroszczę że dochodzicie na swojej liście wyzwań do punktu taras. U nas dopiero za rok pewnie.

A to bodziszkowate co się przyplątało w zawilcach to chyba bodziszek drobny- taki chwast. Zostawiam go czasem jak spotkam bo w ogrodzie Oudolfa zachwycały mnie takie roślinki miedzy kępami traw czy większymi bylinami. Ale nie wiem czy on napewno się sprawdzi w takiej roli

Marta, mi się trochę nie chce wierzyć, że to się uda. To już kilka lat jest przekłądane na za rok. Chcę część zadaszyć i nie do końca wiem jak. Mam małą wizję, ale czy to pasuje i ma sens... Będę pytać, dobrze?

Bodziszek drobny będzie pod obserwacją. On się tam pojawił nagle teraz, wcześniej go nie widziałam. Dziwny.
Pszczelarnia 10:23, 11 lut 2014

Do góry
ja bym oparła się tu na nasadzeniach dywanowych. szkielet z 'żelaznych ' gatunków które z czasem zarosną tak żeby nie trzeba było pielić ( albo mało), i ewentualnie jakieś dodatki - smukłe pionowe akcenty, lub szersze bryły.
Nawet nie skupiałabym się bardzo na kolorach, tylko sile przetrwania i efekcie bujnego zarastania-
gęste kępy traw ( np Seslerie), wielkie łany bodziszków, przywrotniki, w cienistych miejscach fiołek motylkowaty, pragnia. Z liliowców te twardziele- Stella D'Oro.
Kocimietka może
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:13, 11 lut 2014

Do góry
ja to lata nie będzie?
To co będzie wtedy?

Aga zazdroszczę że dochodzicie na swojej liście wyzwań do punktu taras. U nas dopiero za rok pewnie.

A to bodziszkowate co się przyplątało w zawilcach to chyba bodziszek drobny- taki chwast. Zostawiam go czasem jak spotkam bo w ogrodzie Oudolfa zachwycały mnie takie roślinki miedzy kępami traw czy większymi bylinami. Ale nie wiem czy on napewno się sprawdzi w takiej roli
Ogród cioci 22:52, 10 lut 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Gosiu, cudnie magnolia będzie szczęśliwa bo miejsca będzie miała moc.... Jeden plan zrealizowany...jak będzeisz dumać nad następnym ogrodowym problemem to wołaj ...

Oj będę wołać, będę
Ogród cioci 22:44, 10 lut 2014

Do góry
Gosiu, cudnie magnolia będzie szczęśliwa bo miejsca będzie miała moc.... Jeden plan zrealizowany...jak będzeisz dumać nad następnym ogrodowym problemem to wołaj ...
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:10, 10 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anuś melduję że magnolia przesadzona Buziaki zostawiam

Poleciałam zobaczyć i ... faktycznie Ale jesteście szybkie Bile Super jest
Ogród cioci 20:59, 10 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Świetnie magnolia się w nowym miejscu czuje. Napisalam u mnie o korze i agro

Marzenko napisałam u ciebie że Ula zareagowała pierwsza i już wykonane
Ogród cioci 20:57, 10 lut 2014

Do góry
Świetnie magnolia się w nowym miejscu czuje. Napisalam u mnie o korze i agro
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:32, 10 lut 2014

Do góry
Anuś melduję że magnolia przesadzona Buziaki zostawiam
Piaskownia na zakręcie 18:05, 10 lut 2014

Do góry
Magnolia

Bez koralowy, ten to już mocno zaszalał

Forsycja

Ruszają sasanki

Ogród cioci 16:05, 10 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
O matko, Ty nawet rabatę poszerzyłaś??? Magnolia super teraz wygląda, rabata też, a co to dopiero będzie, jak zakwitnie...

No oczywiście, jak robić to na gotowo W razie mrozów ( odpukać ) kołderką domową okryję coby bidula nie zamarzła
Ogród cioci 16:02, 10 lut 2014

Do góry
O matko, Ty nawet rabatę poszerzyłaś??? Magnolia super teraz wygląda, rabata też, a co to dopiero będzie, jak zakwitnie...
Ogród cioci 15:41, 10 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dzisiaj już przesadzałaś magnolię????

Tak Aguś uznałam że wszystko się już budzi do życia to i lada moment magnolia zacznie dawać oznaki życia. Wykopałam bardzo głęboko i szeroko ale okazało się że jej korzenie płytko i wcale nie szeroko były.Wzięłam z całą bryłą na worek i przenieśliśmy na nowe stanowisko. Mam nadzieję że nawet nie poczuła przenosin
Ogród cioci 15:36, 10 lut 2014

Do góry
Pola napisał(a)
A Gospodyni... śliczna ciepła, wspaniale piecze ... smakowite jedzonko umie przygotować...
Gosia już pokazała miejsce na magnolię, ale ja pokarzę go jeszcze raz wraz z towarzyszkami sabaciku...

Wspaniale się ogląda wasz sabacik, gospodyni cudowna, wszystkich rozpoznałam, Gosiu w tych włosach jest ci idealnie, slicznemu we wszystkim ładnie
I magnolia juz ma nowe miejsce, ustalone
Ogród cioci 15:32, 10 lut 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ale fajnie było, no niesamowity nastrój stworzyłaś, pomimo niespodzianki elektryków, super z was dziewczyny czy miejsce dla magnolii ustalone

Oczywiście że tak Pokazywałam nawet Co więcej magnolia przesadzona została dzisiaj
Ogród cioci 11:57, 10 lut 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Impreza się przedłużyła bo coraz to nowi goście do mojej księżniczki urodzinowo przyjeżdżali
Ale teraz to trzy dni nie muszę gotować.

No prosze czyli jakieś plusy są Ja dziś robię akcję magnolia Przeniesiemy ją z wielką bryłą i mam nadzieję że zakwitnie bez obrazy
Ogród cioci 18:14, 09 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jak przyjemnie się takie zdjęcia z sabaciku ogląda. Świetne miejsce dla magnolii wybrałyście.
Cudownie wyglądasz w rozpuszczonych włosach!

Dzięki Marzenko Magnolia to nie jedyny pomysł sabatu. Wymyśliłyśmy murek który ma zastąpić nieużywaną bramkę i teraz Emuś ma zagwozdkę
Jurajski Ogród 22:13, 08 lut 2014

Do góry
Agnieszko dzięki za pozdrowienia. Magnolia ma wyznaczone nowe miejsce, a my miałyśmy wieczór przy świecach Buziaki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies