Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 09:08, 27 maj 2020

Do góry
Buźka Karolcia. Moja ulubiona CD,

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:03, 27 maj 2020

Do góry

Nowe nabytki a szukałam czegoś innego
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:02, 27 maj 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Szałwia używana czasem w kuchni. Z takim zamiarem kupiłam sadzonkę. Przeniesiona z ziołownika w poprzednim ogrodzie. Tam nigdy mi nie kwitła, a tu zaskoczyła kwieciem.
Startuje.

Długa prosta w słońcu i w cieniu. Spora różnica. Moje okołotarasowe maskownice już działają.

Nie mam ozdobnych szałwi w ogrodzie (powoli się na nie szykuję), ale od kilku lat takie zwykłe, ziołowe mam na rabatach. Bardzo lubię ich kwiaty i owady również
Długa prosta niezależnie od nasłonecznienia prezentuje się bardzo przyjemnie.
Ptasi gaj 08:47, 27 maj 2020

Do góry
Dzięki Haniu

Dopiero co wstałam i przesyłam fotki jeszcze wczoraj

Niektóre już mają liście brązowe te w cieniu kwitną ładnie i długo
Może się powtarzam już nie wiem co pokazywalam

Ogród w remoncie 08:29, 27 maj 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
Asia a jak robiłaś te kule to co w środek wsadziłas żeby woda się przelewała? zbroiłaś jakoś te kulki czy tylko cementem zalałaś?

W środku od razu włożyliśmy rurki z plastiku żeby pó_niej już nie trzeba było wiercić. Niczym nie zbroiliśmy. Mocny cement i woda. Te kule ze styropianu tylko mocno pozabezpieczaliśmy taśmami żeby ich nie zdeformowało ani nie rozwaliło. Trzeba było tylko sporo potrząsać by wywołać wibrację i by powietrze wychodziło. W zakładach gdzie produkuje się tym podobne rzeczy mają takie specjalne wibratory a my wiadomo, musieliśmy sobie radzić
Mam takie zdjęcia z produkcji

Wstawialiśmy w większe naczynie przed zalaniem i obsypywaliśmy piachem żeby forma była stabilna i się nie deformowała. A i trzeba te formy styropianowe od środka natłuścić przed zalaniem. My robiliśmy to zwykłym olejem jadalnym
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:19, 27 maj 2020

Do góry
Kotki (zdjęcia z tel).

Po urodzeniu

Wczoraj (otworzyły oczka).

Lepiej późno niż wcale - dojrzewanie ogrodowe 08:18, 27 maj 2020

Do góry
Ta magnolia jest w formie drzewka, i takie kwiaty ma

I myślałam właśnie o innym drzewie jako tło dla niej, bo ona po przekwitnieniu nie jest za ciekawa. I dlatego tu pojawił się jarząb.
Tez wtedy wpakowałam tu śliwowiśnie, bo wtedy pięknie lśni od słońca, najpierw wchó, i potem zachód.
Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 08:16, 27 maj 2020

Do góry
Dzisiejszy poranek po ulewie w nocy przynosi że sobą piękno!

Moje mini rosarium, czekam z niecierpliwością na czerwiec aż wszędzie buchnie kolor i zapach róż. Jeszcze ich nie widać ale będzie pięknie!

Róże the Fairy i Maria Curie

Na pierwszym planie Róża Heritage a za nią Boscobel

Róża Ballerina

Pod ogrodzeniem dwie pnące róże Eden Rose

Krzewuszka cudowna Victoria już też rusza!
Ogród z rzeźbą 08:14, 27 maj 2020

Do góry
Zana napisał(a)

Zachwycają mnie te gałązki derenia I kwiatki trochę urosły.

Też mnie zachwycają, mój pierwszy raz w tym roku zakwitł więc jestem mega szczęśliwa
PROJEKTOWANIE OGRODÓW 08:09, 27 maj 2020

Do góry
Moi drodzy, marzy mi się taki żywopłocik z berberysów. Wydaje mi się, że będę potrzebowała do tego celu berberysa Green Carpet. Doradźcie proszę jak gęsto je posadzić? Czy co 80 cm będzie zbyt rzadko? Nie musi to być bardzo ścisły żywopłot.
Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 07:58, 27 maj 2020

Do góry
Może właśnie całą altanę otoczyć roślinami
Malutki pod lasem 07:52, 27 maj 2020

Do góry
Aż z tego wszystkiego zaczęłam szukać u innych tego bzu nie wiem czemu on u mnie taki marny jest. Może gliny nie lubi i trzeba by było bardziej przepuszczalne podłoże mu dać. Jak ktoś ma jakiś przemyślenia to ja poproszę.

Z tymi kolorami ja na razie u siebie też kombinuję. Bo jak zostawię na ścieżce na brzegu inny kolor, jasny to podkreślę ścieżkę jeszcze bardziej, tak jak w tej chwili to wygląda. Jak dam do końca szary - całość stopi się z rabatą, zleje i wtedy rośliny lepiej będzie widać. Pytanie o jaki efekt chodzi. Wtopienia w tło czy właśnie podkreślenia. Zobacz na szybko różnicę. Sorry bo na telefonie mazane. Jasny garaż skupia na sobie wzrok, dominuje. Ciemny znika bo tło dalej też jest ciemniejsze, drzewa o ciemnej zieleni. Hmmm... Wbrew pozorom może ten ciemny bez przy ciemnym garażu byłby ciekawym elementem faktury. Zasłoniłby kąt a jednocześnie nie dominował.

Eve bardzo mi się podoba z tymi pierzastymi listkami
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:47, 27 maj 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Dzień dobry!

Obwódka z cebuli buahaha

Apetyczne te truskawki Moje powoli zaczynają łapać kolor.
Czym będziesz podsadzać czosnki?
U mnie obwódka ze szczypiorku, teraz kwitnie i wygląda lepiej niż ozdobne czosnki
Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 07:45, 27 maj 2020

Do góry
Witam
mam żywopłot z tui i teraz pytanie
może i głupie ale nie chciałam sobie tych tui "zepsuć"
każda praktycznie urosła różnej wysokości niektóre z nich mają już taką wysokość na jaką chciałabym prowadzić żywopłot, inne są za niskie, ponadto chciałabym żeby rozrastały się wszerz
Czy przyciąć wszystkie na jedną wysokość i one jeszcze pójdą w górę czy już w górę nie pójdą i przyciać tylko te które mają wysokość odpowiednią i czekać aż inne je dogonią ?

nie mam zbyt dobrego zdjęcia tych tujek ale tu widać

Anna i Ogród 07:45, 27 maj 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)
Przyjechały. Miskanty Vanilla Sky. Bałam się, że coś będzie nie tak bo sklep nie miał za dobrych opinii a tylko tam były dostępne. I to duże sadzonki.
Udało się. Zamówiłam w niedzielę i dziś już są
no na wypasie, udane zakupy
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:33, 27 maj 2020

Do góry
popcorn napisał(a)

Wszystko na biało Karola, przy takiej karmie to dopiero pyszny rosół by był! Ale nie rozwinę tematu.
W Kruklandii 07:29, 27 maj 2020

Do góry
Juzia napisał(a)
Ano zmiany

Dzisiaj tak na szybko.... ale wkrótce postaram się dorzucić fotek.

Cześć Juzia, ale masz wyczesany i dopieszczony ogród szczęki szukam
Wróciłaś z przytupem
Pozdrawiam
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 07:25, 27 maj 2020

Do góry
Wyszłam rano, zobaczyć do skrzynki pocztowej, czy jest jakiś monit i nie mogłam się oprzeć, poraz pierwszy się zachwyciłam nad swoją pracą, szkoda,że nie można posłuchać ptaków, niesamowite koncerty. Jeszcze raz wstawiam. Po deszczu, jest rewelacyjnie, jaki klimat!!!.

W tym roku rodki kwitną bardzo długo, sprawdzałam , Bengal pierwsze dzwonki rozwinął 23 kwietnia a C W też chyba 3 tygodnie kwitnie, to te od jodłami i świerkiem.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:23, 27 maj 2020

Do góry
Dzień dobry!

Obwódka z cebuli buahaha
Wszystkiego po trochu 06:42, 27 maj 2020

Do góry
Kupiłam Bożykwiat

Piwonia majowa, szczęście że zdążyła zakwitnąć w maju, tak u nas zimno
Kolor bardziej bordowy, nie taki czerwony jak na zdjęciu

Łubin z tegorocznej karpy kupionej wczesną wiosną

Kosmos wysiany z nasionek

Stopowiec, darowany już z kwiatkiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies