Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroba iglaków 11:41, 21 maj 2020

Do góry
Witam,
mam problem z iglakami. Udało mi sie zwalczyc mszyce, ale niestety zdążyły one narobic duzo szkod. Iglak stracil duzo igiel, ma czarny nalot na pniu - podejrzewam ze to szara plesn. I juz po walce z mszycami, pojawila sie biala woskowa wydzielina. Niestety moje iglaki są balkonowe, wiec nie ma mozliwosci splukac ich wodą. Powiedzcie mi prosze jak sie tego bialego nalotu pozbyc. Dziekuje.
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 11:37, 21 maj 2020

Do góry

Jeszcze furtka
Lepiej późno niż wcale - dojrzewanie ogrodowe 11:35, 21 maj 2020

Do góry
Zana napisał(a)
Nie jestem specjalistką To tylko jako luźny pomysł innego poprowadzenia rabat Taka zajawka

łaaaał
w życiu na to bym nie wpadła! czad
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 11:21, 21 maj 2020

Do góry
Hosty przed bramą wjazdową

I kupiłam klonika palmowego Aureum

Projekt rabaty po skosie 11:21, 21 maj 2020

Do góry
Magda70 napisał(a)
Tam, koło skrzyń powtórz lawendę i rozplenice. Pociągnij po calości te same powtórzenia. I będzie git.
A jakie jeżówki mają być w Twoim ogrodniczym??

Mają mieć 25 różnych odmian, zobaczymy..
a te jeżówki tak pomiędzy rozplenice i lawendę w te puste miejsca, tak?

Tam obok warzywników raczej same lawendy wejdą (dać więcej 5 sztuk czy 4 wystarczą?) Rozplenice już nie wejdą. A co można za lawendę bliżej tych tuj obgryzionych dać? jakieś pojedyncze drzewo? zostanie tam takie puste miejsce...
a nic zimozielonego nie dawać? Coś soczyście zielonego mi sie marzy albo coś limkonkowego bo na razie taka smutna ta rabata

Blaski i cienie nowego życia 11:19, 21 maj 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Piękny buczek. Szkoda bukszpana. Musze się moim przyjreć...
pozdrawiam serdecznie Ula!

Tego bukszpana mi wogóle nie było żal. A cieszę się bo nowy nabytek o wiele lepszy.

Edenkowa u mnie nie oplewiona. Tzn. Wiosną było czyściutko ale osty sa cholerne. Wymyśliłam że je zniszczę octem. Tylko muszę dozować miejscowo, coś w stylu kroplomierza- zrobię go z butelki takiej jak dzieci piją wodę.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:16, 21 maj 2020

Do góry
Ty, Kaśka, a jaśminowiec Variegatus? Rośnie nieduży, liście migiem ma...

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:15, 21 maj 2020

Do góry
Jola ogon i sympatyczny pyszczek to genetyczny ślad po dziadku persie

bardzo niewiele brakowało by dzisiejszy poranek zmasakrował glicynie tak jak w 2019, dwie zakwitną po raz pierwszy

Ogród bez reguł 10:54, 21 maj 2020

Do góry
Kurcze, ale ogrodniczki Ja Wam tu pierwszą Edenkę w sezonie serwuję, a Wy się zachwycanie gruzem

Już jezdem, naprawiłam, co było do naprawienia, mogę chwilę pogadać

Jak widać, słychać (było ) i czuć (w mięśniach zwłaszcza ), Tatko mój fuszerki nie zwykł odwalać . Natomiast teraz, po latach, skromnie umniejsza swoje zasługi - nie, kochanie, tam będzie góra 30-40cm murka, to się walnie parę razy młotkiem i pójdzie . Taaa… było 80cm, była wylewka betonowa na zmianę z bloczkami, było zbrojenie siatką... Oj, skromny ten mój Tatuś jak mało kto

Jeszcze rok temu nie miałam nadziei, że w tym miejscu uda się coś zrobić...
To są biforki, jak mawia Johanka

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 10:47, 21 maj 2020

Do góry
A tu widok na plac budowy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:46, 21 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)

Fajnie mam, bo każdy z moich dereni posadzony w innym miejscu, każdy kwitnie
o innym czasie i mogę cieszyć się długim kwitnieniem

Prawie kończę południową bylinówkę przesadziłam już przywrotnika i 3 szałwie.
Wczoraj 3 floksy.
Mężaty psioczył, bo dołki kopał obrośnięte korzeniami od okropnego jałowca,
ale zadowolony wrócił do domu, zrzędzi, bo ta praca musi przybrać skalę wyzwania

Wczoraj odebrałam paczkę z zamówieniem, roślinki ładne i silne + jeden gratis

Kalina japońska lubię jej kwitnienie

Roseum już w bieli

Czy Twoim zdaniem derenie są kapryśne?
Ilość drzew u Ciebie niesamowita.
Ciekawy ten przetacznik goryczkowaty. W zeszłym roku kupiłam jakiś niski NN. Lubię przetaczniki. U mnie się sprawdzają.
Czytam o Twojej pracy. Ja po 2dniach i 3-cim koszeniu wysiadłam na całego. Znów niedokończone a tyle pracy czeka. Rozłożyłam węża do podlewania bo moje sadzonki padną. W sobotę dopiero deszcz u mnie.
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 10:45, 21 maj 2020

Do góry
Rzut okiem z pokoju syna
Chciałabym zlikwidować dwie rabaty ,tą z grillem i z jałowcami

Plac pod basen musi zostać suszak na pranie wyleci huśtawka robi jak piąte koło u wozu ,jak nie ma basenu to stoi na placyku a później latam z nią tu i tam

Lepiej późno niż wcale - dojrzewanie ogrodowe 10:32, 21 maj 2020

Do góry
Nie jestem specjalistką To tylko jako luźny pomysł innego poprowadzenia rabat Taka zajawka

Mój ogrodowy pamiętnik 10:22, 21 maj 2020

Do góry
Anda napisał(a)

I co? Jak wygląda?

Wygląda tak. Może by mu po prostu skrócić te 2 najdłuższe gałęzie.
Ale z drugiej strony ona ma krótki pień i wypadałoby żeby miał jakiś przewodnik .

Chwasty w trawniku 10:03, 21 maj 2020

Do góry
Dzień dobry,
mam problem z trawnikiem z rolki, który posiadam od trzech lat.
Pierwszy sezon trawa wyglądała wspaniale, żywy zielony kolor.
w kolejnym sezonie mocno przeschła na zimę, jednak po wertykulacji na wiosnę trawa ładnie odżyła.
Nie dokonywałem wertykulacji jesiennej i trawa na początku 2020 wygląda tragicznie.
Zrobiłem wertykulację w połowie marca , areację maszyną, dodatkowo walcem z kolcami i użyłem nawozu.
Niestety trawa bardzo długo dochodzi do siebie, nie bardzo chce rosnąć, a co najgorsze mam wykwit jakiegoś chwastu (prawdopodobnie chwastnica). Są to mocno wystające kępki i pomimo koszenia co tydzień nie chcą zniknąć, a jest ich coraz więcej. Pierwotnie myślałem, że to nowa trawa.Nie mam pojęcia jak się tego pozbyć. W załączniku przesyłam zdjęcia.

dodam, że regularnie i obficie podlewam trawnik w dodatku jest on w miejscu bardzo nasłonecznionym. Sąsiad obok posiada również trawnik z tej samej firmy i pomimo dużo rzadszej pielęgnacji nie ma takich problemów.

prosiłbym o poradę i pozdrawiam !
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:02, 21 maj 2020

Do góry
Anda napisał(a)
W warzywniczku.

Hej!
Jak nic muszę skopiować, sąsiedzi mają 2 koty i sprowadzają sobie towarzystwo, do mnie. Zmyślne, zmyślne
Czasem wylegają po 4 szt na korze ... 4 szt na moim obszarze to okropny tłok. Najgorzej jak wschodziły cebulowe
Migawki z ogródka 09:48, 21 maj 2020

Do góry
tulucy napisał(a)
Taaa, i weź tu się gniewaj na nią Śpię, ale sprawdzam, czy przypadkiem pańcia nie widzi...

Wiem cos o tym
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:44, 21 maj 2020

Do góry
Pokażę Wam jak teraz ta rabata wygląda.
W rogu jest lilak. Po prawej stronie Kanzan, którego stąd zabieram a po lewej mikra Pissardi (nie wiem czy tu zostanie, może przerzuciłabym ją na prawą stronę albo też zabrała całkiem).
Ewidentnie brak średniego piętra. Ono będzie w drugiej połowie sezonu jak urosną hortki i miskanty ale teraz jest płasko. I mnie to wkurza. To wrażenie jest chyba potęgowane przez Kanzana ale go stąd zabieram.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:39, 21 maj 2020

Do góry
JoannA napisał(a)
I klony dwa

Śliczności one juz u ciebie teraz ?
A od twoich kancikow to mnie aż głowa boli
Migawki z ogródka 09:36, 21 maj 2020

Do góry
Taaa, i weź tu się gniewaj na nią Śpię, ale sprawdzam, czy przypadkiem pańcia nie widzi...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies