Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród niby nowoczesny ale... 12:36, 10 maj 2013

Do góry
Magda jak lałaś tym durspanem? z konewki, z rospryskiwacza, po ziemie po roślinach? aaaach nie mam czasu a tu nagli opryskiwać
Ogród Tosi 12:25, 10 maj 2013

Do góry
szkoda tej prawej strony.... ale przypuszczam, że musisz ją zostawić na parkowanie, jak u mnie... jesli nie to nie rezygnuj, zobaczysz że w bliskiej przyszlości stwierdzisz ze tam strasznie łyso...a i gdybym miała doradzic to jeśli musisz brukować to zostaw chociaż te drzewa, pół metra cię nie zbawi.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:49, 09 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
No Kasiula ja słyszałam że na kaca najlepsza praca, ale że na stres... Widać żeś mocno zestresowana była i dobrze to zrobiło TWojej rabacie Mniodzio. Stresuj się dalej

a ja słyszalam, że na kaca najlepsze jest powietrze z pompki od materaca
Pozdrawiam zestresowane mamy maturzystów - mama maturzystki!
Roztoczańskie klimaty 14:04, 09 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Zeta Ty masz ogrodnika do pomocy? przyznaj się tu zaraz!!!! Nie wiem jak ogarniasz sama to poletko... jest ślicznie. Teraz kupiłam pozyteczne i właśnie wyuszczają listki, a inne 'stare' już maja od conajmniej tygodnia. Widoczni taki jej urok.. A bergeniom po przekwitnieciu trzeba obcinać kwiatki????

No nie mam niestety
Masz racje brzozy doorenbos długo wyglądają jak martwe
A bergeniom ja obcinam i na wiosnę czyszczę z brzydkich liści
Ale nie nawoże niczym zauważyłam że dobrze je przesadzać wtedy cześciej kwitną ....ale ja mam ich ze 100 więc trochę problem z tym przesadzaniem
Ogród Dominiki 13:13, 09 maj 2013

Do góry
BAJKA!!! tylko tyle mogę powiedzieć. jesteś mistrzynią pokazywania ogrodu. Po takich zdjęciach az wstyd pokazywac cokolwiek
Roztoczańskie klimaty 13:08, 09 maj 2013

Do góry
Zeta Ty masz ogrodnika do pomocy? przyznaj się tu zaraz!!!! Nie wiem jak ogarniasz sama to poletko... jest ślicznie. Teraz kupiłam pozyteczne i właśnie wyuszczają listki, a inne 'stare' już maja od conajmniej tygodnia. Widoczni taki jej urok.. A bergeniom po przekwitnieciu trzeba obcinać kwiatki????
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 11 maja 2013 23:04, 08 maj 2013

Do góry
Jeśli ktoś moze jechać niech się nie zastanawia bo ogród śliczny i piękne rośliny w szkółce. Gdyby nie imprezka to napewno bym przyjechała Możee wybiorę się sama by połazić i kupić trawy, horti 18.05. Już wiem że pracują do 15 to pojadę rano. Danusiu możesz w moim imieniu jeszcze raz podziękować, że w sobotę Państwo Szmit sprzedali mi dwie pożyteczne po godzinach pracy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:32, 08 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jak już wszystko pięknie kwitnie! I wiśnia i magnolia i kompozycje w donicach Brzózki naprawdę ładne, podoba mi się, że mają gałęzie już od dołu ( u moich zaczynają się na wysokości 1,8m ). No a zestaw mebelków to w ogóle wymiata!!!
W sprawie magnolii i rh pytałaś IPO?
dzisiaj, aż wstyd przyznać i nie mam jeszcze odpowiedzi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 08 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
W sumie dobry pomysł - jednak po pewnym czasie będziesz musiała je wykopać, bo je świerki z brzozami całkiem zacieniują i mogą po pewnym czasie zaniknąć...... Przy cisach i rh ślicznie wyglądałaby werbena patagońska

A żwirek potraktuj wodą - ja umyłem granitowy zwykłym szlaufem i podziałało

Sebek te dwa to picea omornika nana, one rosną max do 3 m i 1,5 szerokości, zanim to nastapi trochę czasu minie Ostatnio przyłapałam się na mysleniu, że trzeba poświęcić jakąś roślinę... Werbenę sieje się z nasion?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:27, 08 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dobrze, najlepiej miskanty i horti, jak w ogrodzie z lustrem.

muszę wrócić do mojego ulubionego ogrodu i przypomnieć sobie dumam jak rozmieścić horti (zastanawiam się nad pinki winki) i jakie miskanty?
A tak na marginesie wiesz już kiedy się do mnie wybierasz?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:40, 08 maj 2013

Do góry
Kindzia/ Kasia

jeszcze sobie na jesień posadzisz, będzie jak w raju

Agato
notuję, ale chyba niezbyt dobrze, ciągle czegoś szukam poprawię się i dzięki za uściski, przekażę

Mirka
rośliny poszły, a tu gorąco, wstaw do wody i modlę się, aby się przyjęły! to jak będziesz, zapraszam, czy tylko przejazdem?

Zetko

jak miło cię widzieć zgubo, dzięki

reni/ Renatko
no właśnie podziwiam twoją, moja już 3 lata i jak zaczarowana stałą w miejscu, tym rokiem ruszyła, mam nadzieję, ze to przełomowy moment

Gierczusiu
szukałam nazwę dla Hani, nie udało się, poprosiłam o pomoc Finkę, jak znajdziemy napiszę u ciebie
robale ani tulipanowca ani buka, tylko lilie mi zjadają, morduję je ręcznie i butem

Aniu asc
10 cm, jej giganty! no to czekam; właśnie dojrzałam, że w końcu wyłazi kalia...a cynobróki nie zimują?

pagap/ Aga
dzięki za odwiedzinki i cieszę się, ze wiosna zachwyca, ale już dziś lato, 27 stopni!

Karola
ten szkodnik to popularny, poskrzypka liliowa i jakiś drugi podobny, tłukę draństwo, ale jak mnie nie ma, to one żerują na całego, zwłaszcza na wschodzących młodziutkich; ciepło się zrobiło, i niedługo koniec pokazu tulipanów

Maria667/ Marysiu

cieszę się u ciebie też podziwiam

Kondziu
humorek jest, hi, hi, dzięki

Aniu/ ana_art
w planie kiermasz ogrodniczy pod Iglicą i u mnie dziewczyny w czerwcu, pokaz jaśminów

Bożenko/ Epodlas

fajnie cię widzieć i dziękuję, też się nimi zachwycam, póki są

Pola
nie wiem, muszę sprawdzić, czy daty mi się nakładają z innymi wyjazdami

Marzenko
bardzo mnie ucieszyła twoja wizyta i spojrzenie na ogród, na paprocie namawiam, coraz więcej są doceniane i komponowane

Anetko
staram się dzięki

Grembosiu
spiekłam raka czyli trud włożony opłacił się

Finka
moje wszystkie faworytki ale te 4 odmiany od ciebie najpiękniejsze, mylą je z piwoniami

iwonaz/ Iwonko

goście, którzy nie mają ogrodów, popatrzą, pochwalą i tyle, ale ci co mają, a zwłaszcza ci nasi z forum, najbardziej potrafią docenić wszystko moje sunie do roku czasu prawie zryły ogród, nie raz płakałam, musisz uczyć od małego i może na noc zamykaj w kojcu, nic jej się nie stanie

Wieloszka/ Agnieszko
no w końcu wiem, ze żyjesz tęskno nam było, więc już zaraz na pw do was piszę
dzięki Marzenka nie krytykowała, czyli nie jest już tak źle

ewa004/ Ewa

roślinki poszły, a tu upał, oby jak w najlepszej kondycji doszły dzięki, mini Holandia, nieźle

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:23, 08 maj 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)

hahaha tu nie ma co wpadać w depresję, trzeba się inspirować i działać ja takich łanów tulipanów czy hiacyntów mieć nie będę, choć wyglądają pięknie i bardzo cieszą oko i duszę wiosną po zimie, bo jednak tulipany i hiacynty to nie wszystko )

dokładnie inspiracja topodstawa, na takie lany, trzeba mieć powierzchnię... a konsekwencja...hmmm po zimie każdy spragniony jest koloru!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 01:09, 08 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Doczytałam że szukacie z Irenką dalekiej drogi by pogadać ZAPRASZAM, zorganizujemy spotkanko na moim ugorze

do mnie też zapraszam
W Gąszczu u Tess 23:56, 07 maj 2013

Do góry
No tak, przerwałam pokazywanie wiosny w Gąszczu jedynie na chwilę, a przepadłam na dwa tygodnie
Ale - przynajmniej na część nieobecności - mam usprawiedliwienie
Całą przedłużoną majówkę spędziłam nad Rozlewiskiem.
ewalm napisał(a)
O, kopytnik! Bardzo lubię. Też mam kepki tu i ówdzie.

Ja także go bardzo lubię. Pięknie się dzieli, ładnie przyjmuje, u mnie będzie niemal wszędzie
an_tre napisał(a)
Niedobre dziecię nie da się mamusi pobawić

Się nie ma z czego śmiać A to Małż, a to córka
ana_art napisał(a)
Teresko u mnie też kwitnie runianka

monteverde napisał(a)
I u mnie też zauważyłam, że rozrosła się trójsklepka, co mnie cieszy

nieszka napisał(a)
U mnie też runianka kwitnie. Fajnie że już jesteś

Zaraz polecę do Was ją obejrzeć
Anabell napisał(a)
Teresko! też masz cieplej jak u mnie. Tulipan tylko jeden rozwinął się,runianka ma pączki, jedna cybulica jest kwitnąca, piwonnie i hosty wychylają dzioby z ziemi.
Teresko ja Limkę mało rozrośniętą przycinam niżej.w następnych latach może być na takiej wysokości. a anabelki zawsze nisko, wyrastają masywniejsze łodygi. nie wiem jak inni.

Mam cieplej, bo to południowa wystawa, choć w sporej części zacieniona Dziękuję Haniu za uwagę o zbyt długim przycięciu limki, poprawiłam
monteverde napisał(a)
a mnie było szkoda, tak nisko, bo już puściły listki

Mnie też było szkoda, ale poradzłam sobie w ten sposób, że z tego, co ucięłam, zrobiłam sadzonki.
Dużo sadzonek
Urszulla napisał(a)
Oglądam foty, wszystko w normie
U mnie hiacynty w ilości sztuk 2 dopiero zaczną kwitnąć

No, tej wiosny trudno jednak mówić o "normie" Rzekłabym, że wszystko jest poza normą
ewa004 napisał(a)
Tesiu fajnie że jesteś Wiosna już się u ciebie rozgościła na dobre

Agentko, ten Twój dobry nastrój i pozytywna energia aż bije z ekranu Też się cieszę, że jestem
Evchen napisał(a)
Widać już tą wiosnę Ruszyła z kopyta kopytnikiem

Ev, pięknie napisane Zapożyczam i będę używać Nie licz na tantiemy. Toż mój kopytnik był dla Ciebie natchnieniem
kaisog1 napisał(a)
Tessi ale cudnie u Ciebie. Jak nie lubię czerwonego tak uwielbiam czerwone tulipany!

Zamierzam te czerwone tulipany wykopać, może trafią nad Rozlewisko, a może nie, jeszcze nie wiem.
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Uff! Bo juz mnie gorące poty oblały, bo ja swoją małą limkę ucięłam nisko właśnie i kiedy zobaczyłam u Tess takie długie badylki, to zbladłam. Nie mam doświadczenia w tym temacie. To moje pierwsze hortensjowe doświadczenia.

Grabulki, moje też pierwsze To moje pierwsze hortensje inne, niż ogrodowe
Tessi, wiosna u Ciebie cudna. Kwitnąca i kolorowa. U mnie w lesie jeszcze nic nie kwitnie. Ciągle czekam i pasę oczy waszymi wiosennymi obrazkami.

Piękna i kolorowa to jest dopiero teraz Zaraz pokażę.
irena_milek napisał(a)
Ale przejście, tu taka zima, a tu ekslpozja wiosny!
te korony cudne i szybko ci bardzo zakwitły

Rosną "na patelni", więc jak dostały ciepełka od słońca, szybko wyszły. Widziałam naocznie, jak to się działo, dosłownie rosły w oczach. Całą niedzielę kręciłam się po ogrodzie, rano były brązowawe pędzelki ledwo trochę nad ziemią, a wieczorem już pokazywał się pióropusz. Naprawdę.
asc napisał(a)
Irenka chwaliła Twoje szachownice u mnie, wiec przyleciałam pooglądać

A to miłe Że Irenka chwaliła, i że przyleciałaś
Ewcia88 napisał(a)
Szkoda tujek ,pozdrawiam wiosennie

Ewcia, jak się cieszę, że zaglądasz! Pokaż co u Ciebie, pliss
waska napisał(a)
Czesc . Chcialam jeszcze raz podziekowac
Hosty wychodza cudnie

Daj spokój, już dostatecznie podziękowałaś To dla mnie ogromny zaszczyt posiadać w czyimś ogrodzie zakątek własnego imienia Niech rosną zdrowo
Tessi, przyszłam zrobić trochę zamieszania! Macham do Ciebie z dalekiego zachodu!

Grabulki, kiedy to czytam, mam (ogrodowiskowego) banana na twarzy
beta napisał(a)
hej Teresko
dla Ciebie

Beatko, piękne! Dziękuję
hanka_andrus napisał(a)
Tess się zatraciła?

Haniu, już się znalazłam
ewa004 napisał(a)
Tesiu ja również buziaczki zostawiam

Agentko Ewo, buziaczki znalazłam. Pod citronelkami w przedogródku sobie czekały. Dobrze ułożone.

Kochani, bardzo dziękuję, że zaglądacie i pamiętacie.
Tessiskam i macham wszystkim

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:34, 07 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
naszła mnie dzisiaj taka myśl...jeśli zła to wyprowadźcie mnie z błędu..
tam za bukszpanami są tycie rh, za świerkami są brzozyi pustka, jak widać na poniższej focie. wydumałam by tam pomiędzy świerkami i brzozami posadzić trawy-np rozplenice , budleje, perowską, jeżówki tak by mi tam coś kwitło po tulipanach. Jak myslicie dobrze kombinuję?

Dobrze, najlepiej miskanty i horti, jak w ogrodzie z lustrem.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:33, 07 maj 2013

Do góry
moja biedula zbiera się do kwitnienia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:29, 07 maj 2013

Do góry
naszła mnie dzisiaj taka myśl...jeśli zła to wyprowadźcie mnie z błędu..
tam za bukszpanami są tycie rh, za świerkami są brzozyi pustka, jak widać na poniższej focie. wydumałam by tam pomiędzy świerkami i brzozami posadzić trawy-np rozplenice , budleje, perowską, jeżówki tak by mi tam coś kwitło po tulipanach. Jak myslicie dobrze kombinuję?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:21, 07 maj 2013

Do góry
Irenko, dzięki również odpisałam...

Anula nie ogarniam, obsolutnie, robie kilka rzeczy naraz, wściekam się że czasu mi brakuje... zielsko mi zarasta strasznie, dzisiaj stwierdziłam, ze chyba muszę caly kamyk z zawijaskowej rabaty zdjąć bo jest okropny po zimie (wylądowało tu mnustwo ziemi razem ze śniegiem), a do tego tylle hwastów...18.05 mamy bierzmowanie, 26.05 komunie, nie wyrabiam na zakrętach, pierwszy raz od lat mam kajet z zapisanymi godzinami spotkań...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:13, 07 maj 2013

Do góry
Doczytałam że szukacie z Irenką dalekiej drogi by pogadać ZAPRASZAM, zorganizujemy spotkanko na moim ugorze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:29, 07 maj 2013

Do góry
Irenko nie wiem gdzie, ale wyczytałam, że planujecie jakieś spotkanie... ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies