Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:51, 10 maj 2013

Do góry
pomęczę Was moimi tulipanami większość rabat jest w połowie kwinąca

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:45, 10 maj 2013

Do góry
Marzenka a odnosnie tulipó to te kolory pmieszane zamawiałaś? bo ja jestem pewna ze czerwonych nie zamawiałam ani żółto-pomarańczowych a takie mam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:43, 10 maj 2013

Do góry
Marzenko ja mam wrażenie że jestem w 'zaczasie' totalna masakra...
Haika to fakt że różnicę widać, szczególnie teraz gdy wszystko takie soczyście zielone, budzące się do życia. Wczoraj siedzieliśmy w ogrodzie, jedliśmy urodzinowy tort mojego najstarszego syneczka i pomyślałam, jest już nieźle... a może być jeszcze lepiej
Teresko dzięki!
Magda skrobnełam u Ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 10 maj 2013

Do góry
Irenko , dziękuję, przesyłka dotara wczoraj, co z nimi zrobić, w ukorzeniacz i do ziemi czy do wody i czekać na korzonki ?
Ogród niby nowoczesny ale... 12:36, 10 maj 2013

Do góry
Magda jak lałaś tym durspanem? z konewki, z rospryskiwacza, po ziemie po roślinach? aaaach nie mam czasu a tu nagli opryskiwać
Ogród Tosi 12:25, 10 maj 2013

Do góry
szkoda tej prawej strony.... ale przypuszczam, że musisz ją zostawić na parkowanie, jak u mnie... jesli nie to nie rezygnuj, zobaczysz że w bliskiej przyszlości stwierdzisz ze tam strasznie łyso...a i gdybym miała doradzic to jeśli musisz brukować to zostaw chociaż te drzewa, pół metra cię nie zbawi.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:49, 09 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
No Kasiula ja słyszałam że na kaca najlepsza praca, ale że na stres... Widać żeś mocno zestresowana była i dobrze to zrobiło TWojej rabacie Mniodzio. Stresuj się dalej

a ja słyszalam, że na kaca najlepsze jest powietrze z pompki od materaca
Pozdrawiam zestresowane mamy maturzystów - mama maturzystki!
Roztoczańskie klimaty 14:04, 09 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Zeta Ty masz ogrodnika do pomocy? przyznaj się tu zaraz!!!! Nie wiem jak ogarniasz sama to poletko... jest ślicznie. Teraz kupiłam pozyteczne i właśnie wyuszczają listki, a inne 'stare' już maja od conajmniej tygodnia. Widoczni taki jej urok.. A bergeniom po przekwitnieciu trzeba obcinać kwiatki????

No nie mam niestety
Masz racje brzozy doorenbos długo wyglądają jak martwe
A bergeniom ja obcinam i na wiosnę czyszczę z brzydkich liści
Ale nie nawoże niczym zauważyłam że dobrze je przesadzać wtedy cześciej kwitną ....ale ja mam ich ze 100 więc trochę problem z tym przesadzaniem
Ogród Dominiki 13:13, 09 maj 2013

Do góry
BAJKA!!! tylko tyle mogę powiedzieć. jesteś mistrzynią pokazywania ogrodu. Po takich zdjęciach az wstyd pokazywac cokolwiek
Roztoczańskie klimaty 13:08, 09 maj 2013

Do góry
Zeta Ty masz ogrodnika do pomocy? przyznaj się tu zaraz!!!! Nie wiem jak ogarniasz sama to poletko... jest ślicznie. Teraz kupiłam pozyteczne i właśnie wyuszczają listki, a inne 'stare' już maja od conajmniej tygodnia. Widoczni taki jej urok.. A bergeniom po przekwitnieciu trzeba obcinać kwiatki????
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 11 maja 2013 23:04, 08 maj 2013

Do góry
Jeśli ktoś moze jechać niech się nie zastanawia bo ogród śliczny i piękne rośliny w szkółce. Gdyby nie imprezka to napewno bym przyjechała Możee wybiorę się sama by połazić i kupić trawy, horti 18.05. Już wiem że pracują do 15 to pojadę rano. Danusiu możesz w moim imieniu jeszcze raz podziękować, że w sobotę Państwo Szmit sprzedali mi dwie pożyteczne po godzinach pracy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:32, 08 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jak już wszystko pięknie kwitnie! I wiśnia i magnolia i kompozycje w donicach Brzózki naprawdę ładne, podoba mi się, że mają gałęzie już od dołu ( u moich zaczynają się na wysokości 1,8m ). No a zestaw mebelków to w ogóle wymiata!!!
W sprawie magnolii i rh pytałaś IPO?
dzisiaj, aż wstyd przyznać i nie mam jeszcze odpowiedzi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 08 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
W sumie dobry pomysł - jednak po pewnym czasie będziesz musiała je wykopać, bo je świerki z brzozami całkiem zacieniują i mogą po pewnym czasie zaniknąć...... Przy cisach i rh ślicznie wyglądałaby werbena patagońska

A żwirek potraktuj wodą - ja umyłem granitowy zwykłym szlaufem i podziałało

Sebek te dwa to picea omornika nana, one rosną max do 3 m i 1,5 szerokości, zanim to nastapi trochę czasu minie Ostatnio przyłapałam się na mysleniu, że trzeba poświęcić jakąś roślinę... Werbenę sieje się z nasion?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:27, 08 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dobrze, najlepiej miskanty i horti, jak w ogrodzie z lustrem.

muszę wrócić do mojego ulubionego ogrodu i przypomnieć sobie dumam jak rozmieścić horti (zastanawiam się nad pinki winki) i jakie miskanty?
A tak na marginesie wiesz już kiedy się do mnie wybierasz?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:40, 08 maj 2013

Do góry
Kindzia/ Kasia

jeszcze sobie na jesień posadzisz, będzie jak w raju

Agato
notuję, ale chyba niezbyt dobrze, ciągle czegoś szukam poprawię się i dzięki za uściski, przekażę

Mirka
rośliny poszły, a tu gorąco, wstaw do wody i modlę się, aby się przyjęły! to jak będziesz, zapraszam, czy tylko przejazdem?

Zetko

jak miło cię widzieć zgubo, dzięki

reni/ Renatko
no właśnie podziwiam twoją, moja już 3 lata i jak zaczarowana stałą w miejscu, tym rokiem ruszyła, mam nadzieję, ze to przełomowy moment

Gierczusiu
szukałam nazwę dla Hani, nie udało się, poprosiłam o pomoc Finkę, jak znajdziemy napiszę u ciebie
robale ani tulipanowca ani buka, tylko lilie mi zjadają, morduję je ręcznie i butem

Aniu asc
10 cm, jej giganty! no to czekam; właśnie dojrzałam, że w końcu wyłazi kalia...a cynobróki nie zimują?

pagap/ Aga
dzięki za odwiedzinki i cieszę się, ze wiosna zachwyca, ale już dziś lato, 27 stopni!

Karola
ten szkodnik to popularny, poskrzypka liliowa i jakiś drugi podobny, tłukę draństwo, ale jak mnie nie ma, to one żerują na całego, zwłaszcza na wschodzących młodziutkich; ciepło się zrobiło, i niedługo koniec pokazu tulipanów

Maria667/ Marysiu

cieszę się u ciebie też podziwiam

Kondziu
humorek jest, hi, hi, dzięki

Aniu/ ana_art
w planie kiermasz ogrodniczy pod Iglicą i u mnie dziewczyny w czerwcu, pokaz jaśminów

Bożenko/ Epodlas

fajnie cię widzieć i dziękuję, też się nimi zachwycam, póki są

Pola
nie wiem, muszę sprawdzić, czy daty mi się nakładają z innymi wyjazdami

Marzenko
bardzo mnie ucieszyła twoja wizyta i spojrzenie na ogród, na paprocie namawiam, coraz więcej są doceniane i komponowane

Anetko
staram się dzięki

Grembosiu
spiekłam raka czyli trud włożony opłacił się

Finka
moje wszystkie faworytki ale te 4 odmiany od ciebie najpiękniejsze, mylą je z piwoniami

iwonaz/ Iwonko

goście, którzy nie mają ogrodów, popatrzą, pochwalą i tyle, ale ci co mają, a zwłaszcza ci nasi z forum, najbardziej potrafią docenić wszystko moje sunie do roku czasu prawie zryły ogród, nie raz płakałam, musisz uczyć od małego i może na noc zamykaj w kojcu, nic jej się nie stanie

Wieloszka/ Agnieszko
no w końcu wiem, ze żyjesz tęskno nam było, więc już zaraz na pw do was piszę
dzięki Marzenka nie krytykowała, czyli nie jest już tak źle

ewa004/ Ewa

roślinki poszły, a tu upał, oby jak w najlepszej kondycji doszły dzięki, mini Holandia, nieźle

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:23, 08 maj 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)

hahaha tu nie ma co wpadać w depresję, trzeba się inspirować i działać ja takich łanów tulipanów czy hiacyntów mieć nie będę, choć wyglądają pięknie i bardzo cieszą oko i duszę wiosną po zimie, bo jednak tulipany i hiacynty to nie wszystko )

dokładnie inspiracja topodstawa, na takie lany, trzeba mieć powierzchnię... a konsekwencja...hmmm po zimie każdy spragniony jest koloru!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 01:09, 08 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Doczytałam że szukacie z Irenką dalekiej drogi by pogadać ZAPRASZAM, zorganizujemy spotkanko na moim ugorze

do mnie też zapraszam
W Gąszczu u Tess 23:56, 07 maj 2013

Do góry
No tak, przerwałam pokazywanie wiosny w Gąszczu jedynie na chwilę, a przepadłam na dwa tygodnie
Ale - przynajmniej na część nieobecności - mam usprawiedliwienie
Całą przedłużoną majówkę spędziłam nad Rozlewiskiem.
ewalm napisał(a)
O, kopytnik! Bardzo lubię. Też mam kepki tu i ówdzie.

Ja także go bardzo lubię. Pięknie się dzieli, ładnie przyjmuje, u mnie będzie niemal wszędzie
an_tre napisał(a)
Niedobre dziecię nie da się mamusi pobawić

Się nie ma z czego śmiać A to Małż, a to córka
ana_art napisał(a)
Teresko u mnie też kwitnie runianka

monteverde napisał(a)
I u mnie też zauważyłam, że rozrosła się trójsklepka, co mnie cieszy

nieszka napisał(a)
U mnie też runianka kwitnie. Fajnie że już jesteś

Zaraz polecę do Was ją obejrzeć
Anabell napisał(a)
Teresko! też masz cieplej jak u mnie. Tulipan tylko jeden rozwinął się,runianka ma pączki, jedna cybulica jest kwitnąca, piwonnie i hosty wychylają dzioby z ziemi.
Teresko ja Limkę mało rozrośniętą przycinam niżej.w następnych latach może być na takiej wysokości. a anabelki zawsze nisko, wyrastają masywniejsze łodygi. nie wiem jak inni.

Mam cieplej, bo to południowa wystawa, choć w sporej części zacieniona Dziękuję Haniu za uwagę o zbyt długim przycięciu limki, poprawiłam
monteverde napisał(a)
a mnie było szkoda, tak nisko, bo już puściły listki

Mnie też było szkoda, ale poradzłam sobie w ten sposób, że z tego, co ucięłam, zrobiłam sadzonki.
Dużo sadzonek
Urszulla napisał(a)
Oglądam foty, wszystko w normie
U mnie hiacynty w ilości sztuk 2 dopiero zaczną kwitnąć

No, tej wiosny trudno jednak mówić o "normie" Rzekłabym, że wszystko jest poza normą
ewa004 napisał(a)
Tesiu fajnie że jesteś Wiosna już się u ciebie rozgościła na dobre

Agentko, ten Twój dobry nastrój i pozytywna energia aż bije z ekranu Też się cieszę, że jestem
Evchen napisał(a)
Widać już tą wiosnę Ruszyła z kopyta kopytnikiem

Ev, pięknie napisane Zapożyczam i będę używać Nie licz na tantiemy. Toż mój kopytnik był dla Ciebie natchnieniem
kaisog1 napisał(a)
Tessi ale cudnie u Ciebie. Jak nie lubię czerwonego tak uwielbiam czerwone tulipany!

Zamierzam te czerwone tulipany wykopać, może trafią nad Rozlewisko, a może nie, jeszcze nie wiem.
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Uff! Bo juz mnie gorące poty oblały, bo ja swoją małą limkę ucięłam nisko właśnie i kiedy zobaczyłam u Tess takie długie badylki, to zbladłam. Nie mam doświadczenia w tym temacie. To moje pierwsze hortensjowe doświadczenia.

Grabulki, moje też pierwsze To moje pierwsze hortensje inne, niż ogrodowe
Tessi, wiosna u Ciebie cudna. Kwitnąca i kolorowa. U mnie w lesie jeszcze nic nie kwitnie. Ciągle czekam i pasę oczy waszymi wiosennymi obrazkami.

Piękna i kolorowa to jest dopiero teraz Zaraz pokażę.
irena_milek napisał(a)
Ale przejście, tu taka zima, a tu ekslpozja wiosny!
te korony cudne i szybko ci bardzo zakwitły

Rosną "na patelni", więc jak dostały ciepełka od słońca, szybko wyszły. Widziałam naocznie, jak to się działo, dosłownie rosły w oczach. Całą niedzielę kręciłam się po ogrodzie, rano były brązowawe pędzelki ledwo trochę nad ziemią, a wieczorem już pokazywał się pióropusz. Naprawdę.
asc napisał(a)
Irenka chwaliła Twoje szachownice u mnie, wiec przyleciałam pooglądać

A to miłe Że Irenka chwaliła, i że przyleciałaś
Ewcia88 napisał(a)
Szkoda tujek ,pozdrawiam wiosennie

Ewcia, jak się cieszę, że zaglądasz! Pokaż co u Ciebie, pliss
waska napisał(a)
Czesc . Chcialam jeszcze raz podziekowac
Hosty wychodza cudnie

Daj spokój, już dostatecznie podziękowałaś To dla mnie ogromny zaszczyt posiadać w czyimś ogrodzie zakątek własnego imienia Niech rosną zdrowo
Tessi, przyszłam zrobić trochę zamieszania! Macham do Ciebie z dalekiego zachodu!

Grabulki, kiedy to czytam, mam (ogrodowiskowego) banana na twarzy
beta napisał(a)
hej Teresko
dla Ciebie

Beatko, piękne! Dziękuję
hanka_andrus napisał(a)
Tess się zatraciła?

Haniu, już się znalazłam
ewa004 napisał(a)
Tesiu ja również buziaczki zostawiam

Agentko Ewo, buziaczki znalazłam. Pod citronelkami w przedogródku sobie czekały. Dobrze ułożone.

Kochani, bardzo dziękuję, że zaglądacie i pamiętacie.
Tessiskam i macham wszystkim

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:34, 07 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
naszła mnie dzisiaj taka myśl...jeśli zła to wyprowadźcie mnie z błędu..
tam za bukszpanami są tycie rh, za świerkami są brzozyi pustka, jak widać na poniższej focie. wydumałam by tam pomiędzy świerkami i brzozami posadzić trawy-np rozplenice , budleje, perowską, jeżówki tak by mi tam coś kwitło po tulipanach. Jak myslicie dobrze kombinuję?

Dobrze, najlepiej miskanty i horti, jak w ogrodzie z lustrem.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:33, 07 maj 2013

Do góry
moja biedula zbiera się do kwitnienia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies